Blogger yayınlarına emoji ve klavyede olmayan karakterleri ekleme

14 Aralık, 2016
Blogger bloglarına emoji nasıl eklenir?
Blogger bloglarına emoji nasıl eklenir?
Bilgisayar klavyemizde yer almayan işaretleri, karakterleri ve emoji çeşitlerini artık Blogger yayınlarımıza kolaylıkla ekleyebiliriz. Peki bu klavye ile yapılmayan işaretleri ve tepkilerimizi belirtmemize yarayan emojileri nasıl blog yazılarımızın arasına ekleyebiliriz?

Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz üzere Blogger, kullanıcı panelinde bazı değişlikler yaptı. Bu değişliklerin yanı sıra, yazılarımızı yazdığımız alana da "özel karakter ekleme" butonu eklemiş. Bu butona tıkladığımızda karşımıza çeşit çeşit emoji, klavyeden yapılmayan karakterler, işaretler gibi bir çok seçenek çıkıyor. Hatta karakterlerin açıldığı bu küçük pencerede, mouse ile dilediğimiz karakteri çizebiliyoruz. Tabi bu karakterler bilgisayarda görünüyor ama akıllı telefonlarımızda renkli olarak görünüyor.😊

Peki bu emojiler ne işe yarar?


Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir makalede edindiğim bir bilgiye göre, internet kullanımında artık akıllı telefonların bilgisayarları geçtiğini öğrendim. Yani artık bloglarımızı ya da sitelerimizi akıllı telefonlara göre daha kullanışlı tasarlamalı ve daha güzel görünmesini sağlamalıyız. Yukarıda belirttiğim gibi, Blogger'ın yeni eklediği bu özellik sayesinde dilediğimiz karakteri ya da emojileri, herhangi bir kod yazma gereksinimi olmadan yazılarımızın arasına ekleyebiliriz. Masaüstü görünümümde bu karakterler renksiz olarak gözükecektir. Ama akıllı telefonlarda, blogumuza renkli ve hoş bir görünüm kazandıracaktır. Ayrıcı sitenizi takip eden ziyaretçileriniz bu emojiler sayesinde tepkilerinizi daha kolay anlayabilecekler😉. Bu yüzden mutlaka kullanmanızı tevsiye ederim.

Şimdi gelelim bu karakterleri blogumuza eklemeye...

İşlem çok basit, sadece yazıları yazdığınız alana ulaşmanız yeterli. Yazı yazdığınız alanın hemen üstünde yer alan, yazılarınızın rengini, boyutunu belirleyen ve resim, video eklemenizi sağlayan tuşların yanındaki "Gülen emoji tuşu" na tıklayın. Açılan sayfa, yazı yazdığınız sürece ekranın bir köşesinde kalabilir ve dilediğiniz an yazılarınızın arasına özel karakterler ekleyebilmenizi sağlar.
Blogger yayınlarına emoji nasıl eklenir?
Blogger yayınlarına emoji nasıl eklenir?
Yukarıya eklediğim görsel, konunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır.

6 yorum:

  1. Emojilerin eklenmesi güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Tam anlamıyla bir başvuru blogu oldunuz :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Hala takipteyim. Güzel bilgiler sağolun.

    YanıtlaSil
  4. Bu eklentinin gelmesi çok iyi oldu ama win7'de bazı smileler kare şeklinde ve siyah beyaz halde duruyor. Win10da hepsi mevcut ve renklendirilmiş, ben win7 kullandığım için o beni biraz üzdü :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.