Blogger'da sayfa oluşturma ve URL düzenleme

02 Ocak, 2017
Blogger'da sayfa nasıl oluşturulur, sayfaların url kısmı nasıl düzenlenir?
Blogger'da sayfa nasıl oluşturulur, sayfaların url kısmı nasıl düzenlenir?
Blogger (blogspot) bloglarında sayfa nasıl kurulur? Blogger sayfa URL (link) kısımları nasıl düzenlenir? En fazla kaç tane blogger sayfası oluşturulur?

Öncelikle Blogger (blogspot) bloglarında en fazla 20 tane sayfa oluşturabilirsiniz. Tabi bu sayıyı arttırmanın yolları mevcut ama sağlıklı olacağını düşünmüyorum.

Blogger'da sayfa nasıl oluşturulur?


Çok basit! Hemen Blogger kullanıcı panelinde sol tarafta yer alan "Sayfalar" sekmesine tıklıyoruz ve ardından açılan sayfada "Yeni sayfa" sekmesini tıklıyoruz.
Blogger sayfa kurma ve sayfa url düzenleme
Blogger sayfa oluşturma
Bu işlemin ardından açtığınız sayfayı normal bir yayın sayfası gibi düzenleyip yayınlayabilirsiniz.

Blogger sayfalarının URL kısmı nasıl düzenlenir?


Daha önce blog yayınlarının URL kısmını nasıl düzenleyebileceğimizden bahsetmiştim. O yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Yalnız yayın sayfalarındaki URL düzenleme bölümü, maalesef sayfa kısmında yer almıyor. Bu yüzden URL kısımları düzenlemek için farklı bir yol izleyeceğiz.
Blogger URL düzenleme
Blogger URL düzenleme
Örneğin oluşturduğumuz sayfanın başlığı kişisel blog olsun. Kişisel blog olarak eğer başlığı girip direk sayfayı yayınlarsanız, muhtemelen URL kısmı "kisel-blog" şeklinde gözükecektir. Ama bu şekilde görünmesini istemiyorsanız eğer sayfa başlığını şu şekilde "kisisel-blog" olarak yazın ve yayınlayın. Boşluk için - kullanın ve Türkçe karakter kullanmayın. Mesela iletişim sayfası olacak başlık. O zaman "iletisim-sayfasi" şeklinde yazın. Zaten bu şekilde yazdıktan sonra URL kısmı istediğimiz gibi olacak. Tabi başlığı daha sonra istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Ben bu şekilde düzenleme yapıyorum. Blogumdaki menü kısımlarına tıklayarak sayfaların URL kısımlarını kontrol edebilirsiniz. Bu işlemi sadece bir kereliğine yapabilirsiniz. Daha sonra blog sayfalarının başlıklarını değiştirebilirsiniz ama URL kısımlarını düzenleyemezsiniz.

Sonlara doğru...

Blogger sayfaları önemlidir. Etkili hazırlandığında arama motorlarında üst sıralara çok rahat ulaşabilir. Bunun bilincinde olan bloggerlar önemli olan ve arama motorlarında sıkça aranan konuları Blogger sayfasında paylaşırlar. Bunu siz de deneyebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Detaylı bir anlatım olmuş emeğine sağlık. Sayfa kurma hakkında bilgisi olmayan kişiler mutlaka bu makaleni okumalı :)

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı günler . Blogger linkini paylaştıgımızda çıkan küçük resimi nasıl değiştirebilirim . İlk paylaştıgım resim çıkıyor ve rahatsız edici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bu konuyla ilgili bir yazı paylaşmıştım sanki ama bulamadım şimdi. Ufak bir kodla eklenebiliyor sanırım. İsterseniz forum sitelerine yazın, mutlaka yanıt alırsınız.

      Sil
    2. Maalesef bulamadım. Bu konuda hiç bir bilgi yok . Tekrar yayınlayabilirseniz başkaları içinde faydalı olacaktır.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.