Alexa ülke (tr) sıralamam düştü, neden?

19 Nisan, 2017
Alexa ülke (tr) sıralamam düştü
Alexa ülke (tr) sıralamam düştü
Geçtiğimiz hafta Alexa ülke (tr) sıralamam düştü, peki neden? Alexa ülke sıralaması neden düşer? Alexa ülke (tr) sıralaması nasıl yükseltilir?

Merhaba dostlar! Bu yazımda ufak bir tecrübeye yer vermek istedim, Alexa ülke sıralaması. Daha önce Alexa'dan ve ne işe yaradığından bahsetmiştim. O yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere her gün bir içerik paylaşıyorum kişisel blogumda. Geçtiğimiz hafta ise ufak sağlık problemi nedeniyle bir kaç gün içerik paylaşamadım. Bu konuya da "Blogger'ı neden küçümsüyorlar?" başlıklı yazımda yer vermiştim.

Daha sonra Alexa ülke (tr) sıralamasında 10.046 olan blogumun 12.000 lere gerilediğini fark ettim. Tabi bunun sebebi de belliydi...

Peki Alexa ülke sıralaması nasıl yükseltilir?

  • Düzenli olarak paylaşılan özgün içerikler ülke sıralamasında oldukça katkı sağlayacaktır. Tabi zamanla içerik sayısının arttırılması da gerekir.
  • Alınan backlinkleri unutmamak gerek. Yalnız backlink alırken otomatik backlink sağlayan servislerin pek de fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bunun yerine Alexa sıralaması iyi olan bloglara konuk yazar olmak daha faydalı olacaktır.
  • Bir süre sonra alınan trafikte oldukça önemli. Örneğin günlük ortalama 500 tık aldığım blogumun bir süre sonra ülke sıralamasında sabit kaldığını fark ettim. Sonuç olarak alınan trafiğin de artması gerekir.
Benim tecrübe ettiklerim bunlardı dostlar. Tekrar düzenli içerik paylaşarak son bir haftada Alexa ülke sıralamama geri döndüm. Ayrıca dünya sıralamasında da oldukça ilerleme katettim.
Alexa sıralamam
Alexa sıralamam
Bu arada Alexa sıralamanızı öğrenmek için daha önce paylaştığım "Backlinkler almadan önce tarayıcınıza Alexa uzantısını ekleyin!" başlıklı yazımı ziyaret etmenizi öneririm. Ayrıca Alexa sıralaması için önerilerinizi ve düşüncülerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

24 yorum:

  1. Bende 90 binlerdeyim. Bilmiyorum bir gün yükselir miyim bende sizin gibi. Biraz şans biraz zaman birazda azim ve çalışmak :D

    YanıtlaSil
  2. Ben daha nasıl Alexa beye bakılacağını bile bilmiyorum ki :) anlarım.ve yaparım.bi gün insallah.Benimkide elif gibidir zaten heralde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin blogunuzun sıralaması 28,226 :)

      Sil
    2. İyimi oluyo buu Daha 10000 olamadigima göre kötü demekki 😁 tahtınıza göz koydum

      Sil
    3. :) İlk 5 binin iyi olduğunu söyleyebilirim.

      Sil
    4. Tamam o zaman daha çok çalışırsak bizimde olur :) tesekr ederim

      Sil
  3. Bende daha çok çalışmalıyım Daha çok ama bazı yerlerde takılıp kalıyorum O kısımlarda bir sinir geliyor üzerime :((((( Yok yani olmuyor Bazen anlamıyorum :((( İçsel döküş oldu benimkisi şuanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyeceğimi bilemedim.. Teknik konularda her daim bana ulaşabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..

      Sil
    2. :) Olsun dinlediniz sonuçta üstüne yardımınızı sundunuz. Sadece Bazen teknik kısımları biraz daha yalın anlatırsanız sevinirim.

      Sil
    3. Tabi, bundan sonraki yazılarımda buna özellikle dikkat etmeye çalışacağım.

      Sil
  4. Benim alexa sıralamam yok galiba :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var sıralamanız yalnız biraz geride kalmışsınız...
      İnternet tarayıcınıza şu eklentiyi kurarak blogunuzun sıralamasını takip edebilirsiniz.
      http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/03/backlinkler-almadan-once-tarayiciniza-alexa-uzantisini-ekleyin.html

      Sil
  5. Beyaz ve ferah temalar çok gibi çeker sağdan soldan fırlatarak beni terör yağmuruna tutan site/blog çok iyi çok meşhur olsa bile ondan ayrılmama engel olmuyor,siyah kasvetli temaları sevemedim(yazı alanından bahsediyorum)gözlerime büyük zarar verir kısa bir sürede bile bunun haricinde farklı konular da ilgimi çeker veya sıradan bir konunun farklı bir şekilde ele alınması da.
    Hele bana ilham veren bir yerse ayrılmam e-posta abonesi olurum.

    YanıtlaSil
  6. Aslında bu tip sıralamaları pek de kafaya takmamak gerekiyor. Önemli olan istikrar. İstikrar olduğu sürece sıralama kendiliğinden yükseliyor. Fakat bir süre ara verdiğinizde sıralamada bir hayli geriye gidiyorsunuz, kendimden biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi kesinlikle katılıyorum size. Ama dediğiniz gibi çok da ara vermemek gerekir. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için...

      Sil
  7. Ya ben bir türlü kendi adsense sıramı anlamıyorum aliytrklkmz.blogspot.com adlı sitemin tr sıralaması 35000 dünya sıralaması 2000000 :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu Alexa sıralamanız. Alexa ile ilgili detaylı bilgi için;
      http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/02/alexa-nedir-alexa-siralamasi-nasil-yukseltilir.html

      Sil
  8. Ben 15 milyon dünya sıralaması ile başladım. Aylık en fazla 100-150 ziyaretçi alıyordum. Yine de içerik girmeye devam ettim. Alexa dünya sıralamam 4 milyona, ülke sıralamam 40 bine düştü. Günlük 100-250 arası ziyaretçi alıyorum. Bakalım inşallah artıcak.

    Bloğum: http://teknoburger.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  9. dünya sıralamam yükseliyor ne yapmalıyım

    http://sametnakliyat.net/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/02/alexa-nedir-alexa-siralamasi-nasil-yukseltilir.html

      Sil
  10. Sitemin alexa ülke ve dünya sıralaması gözükmüyor sayı göstermesi gereken yerde no data yazıyor bunun sebebi nedir bir de siteme bakıp eksiklerini söylerseniz çok sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siteniz yeni açıldıysa ya da Alexa toolbar yeni kullanılmaya başlandıysa değerler görünmeyebilir. Zamanla bu sorun kendiliğinden çözülecektir.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.