Nasıl gidiyor 'Blogculuk'?

23 Ağustos, 2017
Blogculuk
Blogculuk
Temalar, içerikler, içeriklere eklenen görseller, reklam alma çabaları, ziyaretçi sayısını arttırmaya çalışmalar, yorumlar... hakikaten göründüğü kadar kolay olamayabiliyor bazen blog yazmak.

Merhaba dostlarım. Şunu paylaş bunu paylaş derken bi' an duraksamak istedim ve genel olarak neler yaptım, neler ettim bu yazımda paylaşmak istedim sizlerle.

Öncelikle blogumda yer alan tüm sayfalara el attım. Biraz resmi oldu sanırım ama olsun şimdiki halini daha çok sevdim. Daha sonra eklediğim bazı eklentileri de kaldırdım. Çünkü blogumu yavaşlatmaya başlamışlardı. Bu yeniliklerin ardından unuttuğum bir şey var sanırım, kişisel olarak hakkımda hiç bir şey yer almıyor blogumda. Yakında hakkımda sayfama ek olarak öz geçmişimden bahsederim.

Artık İstanbul'dayım!

Bahçeşehir Gölet @blogtecrübem
Bahçeşehir Gölet @blogtecrübem
Daha önce bu konudan nasıl bahsetmedim şaşırdım açıkçası. Aylar önce Muğla ile olan tüm ilişiğimi kesip İstanbul'a ailemin yanına taşındım. Ve ufaktan iş hayatına atılmaya başladım. Dekorasyon, tadilat işleri ile uğraşıyorum şu an ve haliyle İstanbul'un bir çok semtini gezme ve görme imkanım oluyor. Hatta bu yerleri blogumda paylaşmayı bile düşünmüştüm bir ara. Belki daha sonra kararımı değiştirip paylaşmaya başlarım.

Her gün bir içerik paylaşmak gittikçe zorlaşıyor!

İstanbul trafiğinden bir kare @blogtecrübem
İstanbul trafiğinden bir kare @blogtecrübem
İstanbul'u bilenler bilir, trafiğiyle meşhur mega kenttir kendisi. Yoğun iş temposunun ardından bir an önce eve gitme hevesi ve hayal edilen o mutluluk maalesef trafik kelimesiyle ortadan kayboluyor. E hal böyle olunca blog sevdası uykusuz bırakabiliyor bazen. Ama değer 😊

Ee kişisel blogun, Blog Tecrübem ne alemde?

Kişisel web siteleri
Kişisel web siteleri
Blog Tecrübem adlı kişisel blogumu kuralı tam tamına 278 gün geçmiş ve toplamda 244 paylaşım ve totalde 104.941 görüntüleme almışım. Ayrıca 2133 de yorum eklenmiş. Tabi bu yorumların yarısı benim olsa yakalaşık olarak 1070 gibi yorum yapılmış bloguma. Blogumda yer alan AdSense reklamları da dahil olamak üzere, Matbuu ile birlikte toplamda 829.22 TL'de kazanmışım. (Ne yaptın paraları 😊)

Bundan sonra neler olacak, bir plan var mı?

Web tasarım
Web tasarım
Aslında yeterli vaktim ve sermayem olsa şu e-ticaret konusunda bir şeyler yapmak isterdim ama şu an için maalesef bu mümkün değil. Yalnız blogumda artık değişiklikler yapmak istiyorum. Örneğin güzel bir tema ile başlayabilirim. Daha sonra yazar alabilir ve bir çok yazarın deneyimlerini paylaştığı bir blog haline getirebilirim. Tabi bu konuda bir çok kişi saçmalıyorsun diyebilir ama benim blogum istediğimi yaparım 😊

Ücret karşılığında temalarını düzenlememi isteyenler oluyor ama bu konuda aldığım karardan vazgeçmek istemiyorum. Ücret karşılığında tema düzenlemek yerine soru cevap şeklinde karşılıksız (hiç bir şey beklemeden) bloggerlara yardım etmeyi daha uygun buluyorum. Ama firmalar için web siteleri satışlarına başladım ufaktan. Profesyonel olarak Wordpress alt yapılı web siteleri tasarlayarak uygun fiyatlara firmalara satış yapıyorum. Yakında yaptığım siteleri de blogumda paylaşacağım.

Son olarak!

Genel olarak olanlar bunlar dostlarım. Yaklaşık 9 aylık bir blog çalışması ve sonuçları bu. Şimdilik "blogculuk" gayet güzel gidiyor :) Umarım sizlerde blogunuzla mutlusunuzdur.
Çizdiğim karikatürlerden @blogtecrübem
Çizdiğim karikatürlerden @blogtecrübem
Bu arada karikatür çizmeyi ve blogumda çizdiklerimi paylaşmayı da düşünüyorum tabi yeterli vakit bulabilirsem 😉

38 yorum:

  1. 9 ayda iyi para kaldırmışsınız. :) Tebrikler... :)

    YanıtlaSil
  2. On parmağında on marifet tebrikler kardeşim 😀

    YanıtlaSil
  3. Karikatür yeteneğiniz olması güzel :) Ya nasıl kazanıyonuz Allah aşkına ben bisi alamadim. Alamıcamda :) Sizin haricinizde bizim galiba berbat gidiyor blogculuk. Hayrli ugurlu olsun insallah.Birde hakkmda sayfasini mobilden kurabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kazançlarla ilgili içerikler paylaşmıştım. İlk kazanç Matbuu.com'dan bir sonraki ise aldığım tanıtım yazılarından oldu. Ayrıca şu an AdSense hesabında birikenler de buna dahil. Bu arada dün fark ettim Matbuu ile ilgili bir yazıma yorum bırakmışsınız ama ben o yorumu görmemişim, kusura bakmayın. Eğer Matbuu ile ilgili yardımcı olabileceğim bir konu varsa seve seve yardımcı olmak isterim.
      -http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/07/ilk-reklami-aldim.html
      -http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/03/Matbuu-com-dan-ilk-odemeyi-aldim.html
      Hakkımda sayfasını mobilden kurabilirsiniz sanırım ama sayfalar eklentisi mobilden yerleşim kısmına ekleyebilir misiniz bilemiyorum.

      Sil
  4. İstanbul size hayır ve bereket getirsin inşaallah. Bilişim konularına meraklı birisi için daha çok alternatif sunuyor burası, aynı şey işiniz için de geçerli. Blogunuzda paylaştığınız tecrübeler güncel ve pratik. İstanbul'un enerjisi buraya da yansıyacaktır. Kolay gelsin diyorum..

    YanıtlaSil
  5. Bravo. İstanbul trafiğine çabuk alışmışsınız :) daha bol kazançlarınız olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Az zamanda çok iş olmuş sizinki :)

    YanıtlaSil
  7. Kısa zamandaki ilerlemen takdire şayan... Tema konusunda haklısın, değişiklik daha iyi olacak, kaldı ki kendi bloğum için de farklılıklar düşünmeye başladım artık. :) (Yakında sorularımla kafanı şişiririm artık :)))

    İstanbul yorucudur ama genç yaşta ne yapabilirsen yap, sonrasında sakin yerlere kaçış mümkün nasıl olsa.
    Kolaylıklar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim :) Seve seve yardımcı olurum tabi. Tema değiştirmek sorun değil de alıştığımız temayı bırakmak biraz zor gibi, ya da bana öyle geliyor :/

      Sil
    2. Evet çok haklısın ama özde bazı değişiklikler yapacağım için bu şart.. ikimize de kolay gelsin :)

      Sil
  8. Bende Muğla'dan tatile geldim İstanbul'a..Buradaki yaşamında başarılar ve mutluluklar diliyorum. Blog sayfanda başladığın gibi istikrarlı devam ettiğin için olumlu geri dönüşler alıyorsun..Daha fazlasını da yapacağını biliyorum..Sonuçta emeklerinin karşılığını alıyorsun başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğla hakikaten özlenmeyecek gibi değil. Huzur oradaymış :) Çok çok teşekkür ederim Hakan Abi, sağ olasın. Sana da başarılar dilerim.

      Sil
  9. Muğla'daki yaşamını bilemiyorum ama bırakılıp ta İstanbul'a gelinir mi diyesim geldi.Tabi şartlar işte...

    YanıtlaSil
  10. Geri dönüşm icin tesekkr ederim. Sonradan mobilden pekde güzel kareler cikaramayacagimi düşünp vazgectim. Hakedenler kazansin insallah :)

    YanıtlaSil
  11. Başarıların için tebrik ederim. İstanbul da yaptığınız yeni başlangıç size uğur getirsin.

    YanıtlaSil
  12. İstanbul yaşaması zor bir şehir. Koşuşturmadan bloga vakit ayırabilmenize sevindim. Yazılarınızı ilgiyle okuyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  13. Kısa zamanda güzel bir sonuç elde etmişsiniz. Çalışan kazanır elması kızarırın canlı örneğisiniz, tebrikler :))

    YanıtlaSil
  14. Kolay gelsin... Ayrıcı performanızdan dolayı bir kez daha tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil
  15. Bu konuya uymuyor ama birsey sormak istiyorum. Benim google + toplulugumdaki yayinlarin bazilari spam olarak düsüyor. Tek tek onlari onaylamakda zor geliyor :) yapabilecegim birsey varmi bu konuda acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Maalesef bu konuyla ilgili bilgim yok.

      Sil
    2. Peki :) ben cok soru soruyorum rahatsiz etmiyorumdur umarim. Ama bisey daha sormam lazim :( bloga benzer yayinlar eklentisini mobilden kurabilirmiyim ?

      Sil
    3. Estağfurullah ne rahatsızlığı. Daha önce denemedim ama bir çok blogger benzer içerikler için şu siteden faydalanıyor (http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget) Galiba bu siteyle mobilden eklentiyi blogunuza ekleyebilirsiniz.

      Sil
    4. Teşekkr ederim bakicam hemen :)

      Sil
    5. Meraba,
      Bu konuyu Adnan Güney Bey'in sitesinde araştırmıştım.
      Kendisi bu konuda çok güzel bir kod yazmış. Ben onu kullanıyorum.
      Benzer yazılar eklentisi şeklinde aratırsanız bulursunuz umarım.

      Bu gibi sitelere bağlanarak hizmet verdiği için site hızının düşmesini etkileyebilir.

      Bilginiz olsun başarılar.

      Sil
  16. Blogculuk benim için bir hobi olmaktan öteye gidemeyecek sanırım gelecek planlarımda daha güzel projelerim var. Umarım sizde benim gibi projeler oluşturup teknoloji dünyasının nimetlerinden faydalanırsınız

    YanıtlaSil
  17. vay tebrikler harika akıcı bir yazı çeşitliliği

    YanıtlaSil
  18. çok iyi bir yazı teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  19. İstanbul,
    Büyümeyi hedefleyen için ilk basamak bence...
    Çalışma alanının büyümesi için dünyaya açılan ilk pencere...

    İstanbul'a gelme, İstanbul'a sakın gelme, çok trafik var,
    gibi yerleşiklerin söylemlerinin tamamı yalandır.
    İstanbul şartlarını yerine getiren herkesi bağrına basar.

    İstanbul'da insan sadece gezse izlese yine o insan birşeyler yapar.

    Blog elbette sizin nasıl isterseniz öyle yaparsınız.
    Blog konu hali ile bu şekilde kalması ve kendini geliştirmesini bir okuru olarak temenni ederim.
    Tema görüntü, ihtiyaçlar, çok iyi hiç bozma.

    Yapılacak işler konusunda iyi fikir ve çalışma varsa sermaye bir şekilde bulunur. Benzerlerinden farklı bir çalışma olması gerekir.

    İstersen bir kitap tavsiye edeyim sana,
    Yazarın 3 kitabı var 1 tanesini bitirmek üzereyim. Bazı konuları bizim inançlarımıza düşüncelerimize aykırı olmasa bile yine elle tutulur tarafı vardır.
    Dahilerin oynadığı oyunlar-Micheal Michalko
    diğer kitaplarına internetten bakabilirsin. Kütüphanelerde de olabilir.

    Girişimcilik işi çalışmalardan takip ettiğim kadarıyla her zaman tümden gelim yöntemi ile çalışıyor. Yani işi yukarıdan bitirecek aşağı doğru organize olacaksın.
    Aşağıdan organize olayım dersen çok uzun zaman ve emek istiyor.

    Çalışmalarında başarılar dilerim.

    Bol kazançlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabulleniyor insan bir süre sonra kalabalığını, trafiğini ama dediğiniz gibi gerçekten de fırsatlar şehri diyebiliriz İstanbul için. Kitaba bakacağım, teşekkür ederim Mehmet Bey.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.