Blogunuzu pingleyerek daha hızlı indexlenmesini sağlayabilirsiniz

05 Şubat, 2018
Pingleme
Pingleme
Bir blog ya da bir web sitesi kurduktan sonra arama motorlarına bunu bildirmeli ve arama motorlarının botlarını çağırarak bir an önce sitemizin ya da blogumuzun indexlenmesini sağlamalıyız. Rutin olarak taranan web sitelerimiz için de ayrıca pingleme işlemi yapabilir ve yine hızlıca indexlenmesini sağlayabiliriz. Peki pingleme nedir, nasıl yapılır, hangi pingleme servisleri kullanılmalıdır?

Arama motorları örümcek yazılımlar aracılığıyla sürekli web siteleri tarar ve indexleyerek arama sonuçlarında ziyaretçilere sunar. Genelde tarama işlemi ise içerik paylaşımı ya da yapılan güncelemenin sıklığına göre yapılır. Örneğin her gün içerik paylaşan bir web sitesi her gün örümcekler tarafından taranır. Her saat başı içerik paylaşılan bir web sitesi ise yine aynı şekilde her saat başı taranır ve indexlenir.

Pingleme işlemi ise olağan güncellemelerde web sitelerin hızlıca indexlenmesi için yapılır. Örneğin blogumuzun başlığını değiştirtik ya da ana sayfamızı güncelledik, hemen pingleme yaparak bu güncellemelerin arama sonuçlarına yansımasını sağlayabiliriz.

Peki pingleme nasıl yapılır?


Pingleme yapmak, web sitemize, ya da blogumuza ping göndermek oldukça basit dostlarım. Bunun için bir çok sistem bulunmakta. Ama sıklıkla kullandığım Ping-o-Matic'i önerebilirim size.
Blog Ping
Blog Ping
Blogunuz ile ilgili bilgileri sisteme girdikten sonra "Send Pings" butonuna tıklamanız yeterli. Kısa sürede yaptığınız güncellemelerin arama sonuçlarında göründüğünü göreceksiniz.

Pingleme işlemi bu kadar dostlarım. Pingleme şeklinde arama yaparsanız bunun gibi birçok pingleme servisi ile karşılaşabilirsiniz. Ne kadar sıklıkla bunu yapmalıyız sorusuna gelince, fazla abartmanızı önermem. Zaten sistem buna izin vermeyecektir. Her güncelleme için bir kez ping göndermek yeterli.

Bu arada unutmadan şu konuya da değinmek isterim. Daha önce Google Search Console ve Google gibi getir konularına değinmiştim. Bu ve pingleme servisleri ile sadece blogumuza veya web sitemize örümcekleri çağırdığımızı unutmayalım. Yani Google gibi getir ile içeriklerimizin ön sıralara çıkmasını sağlamıyoruz, sadece taranıp, indexlenmesini yani arama sonuçlarında yer almasını sağlıyoruz. Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasını ise yaptığımız SEO çalışmaları ile sağlıyoruz.

Konuyla ilgili sorularınızı yorum yaparak bildirebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Ping-o-Matic servisini bende kullanıyorum ama her zaman değil..Genelde Google gibi getir yaparak yeni yazılarımı arama motoruna bildiriyorum. Diğer pingleme işlemini değişiklik yaptığımda veya belli bir süre geçtikten sonra yapıyorum. Güzel yazmak çok önemli ama blog sayfasını doğru kullanmadıktan sonra yazılar hiç okunmayabilir. Bu nedenle pingleme ve seo işlemlerine daha çok dikkat edilmeli.Eline sağlık net açıklamışsın.

    YanıtlaSil
  2. hemen yaptım bile teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Yeniden sitemi pinglemeye başladım yazınız da tam onun üstüne geldi :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bunu öğrendiğim iyi oldu artık bende haftada bir pinleyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka faydalı olacaktır, teşekkürler yorumunuz için.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.