Instagram'da belirli kişilerin yorumları nasıl engellenir?

14 Nisan, 2021

Instagram'da belirli kişilerin yorumları nasıl engellenir?
Instagram'da belirli kişilerin yorumları nasıl engellenir?
Gelişen dünyayla beraber insanların da değiştiği biliniyor. En çok da değiştikleri alan sosyal alan. İnsanlar iş, okul ve başka sebeplerden sosyal hayatına zaman ayıramadığı biliniyor. İnsanlar da çevresinde ne olup bittiğini öğrenmek yahut kendi yaşamlarında neler olduğunu göstermek amacıyla sosyal medya uygulamalarına yöneliyor.

Bu sosyal medyaların başını da 500 milyonu aşan kullanıcısıyla instagram çekiyor. Bilindiği gibi instagram paylaşımlarımızda yorum yapılabilmesine de imkan sağlıyor. Bu yorumların çoğu ne kadar bizi mutlu etse de bazıları gerçekten canımızı çok sıkabiliyor. 

Bu canımızı sıkan yorumlar hakarete hatta tehdide kadar varabiliyor. Bu yazımızda bu kötü yorumları ve kişileri hesabımızdan uzak tutmanın yollarına yer verdim.

İstenmeyen yorumlar nasıl engellenir?

İnstagramda istemediğimiz yorumları ya da istemediğimiz kişinin yorumlarından uzak kalmanın yolları mevcut. Bunlardan birincisi kişiyi takipçilerinizden çıkarmak ve hesabınızı gizliye almak olacaktır. İkinci yol ise kişiyi tamamen engellemektir. Üçüncü bir diğer yol ise kişinin hesabını kısıtlamaktır. Kısıtladığınız hesap size yorum yapabiliyor fakat bu yorumları sadece o kişi ve siz görebiliyorsunuz.

Engelsiz, kısıtlamasız ve gizli hesaba dönmeden kişinin yorumlarını engelleme

Eğer siz ben bir kişiden sebep hesabımı gizlemem, herkes hesabımı görsün derseniz iki ve üçüncü önerilerimizi uygulayabilirsiniz. Kişiyi engellemek istemezseniz, paylaşımlarınızı görsün isterseniz de kısıtlayabilirsiniz. 

Kısıtladığımda da canımı sıkan yorumlar yapmasın derseniz, instagram bu soruna da çözüm getiriyor. Bu da gönderilerinizi yorumlara kapamak. Güzel yorumlar da almak istiyorum derseniz instagram yine bir çözüm karşımıza getiriyor. Bu çözüm de ayarlardan size kimlerin yorum yapabileceğini seçmek.

Ayarlardan kimlerin yorum yapabileceği nasıl seçilir?

Bu ayarı etkinleştirebilmeniz için öncelikle instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Sonrasında ayarlar sekmesine tıklamanız gerekiyor. Açılan panelde gizliliğe basıyorsunuz, burada karşınıza yorumlar kısmı çıkacak. O kısımda karşınıza kimlerden yorum almak istediğiniz ve şu kişilerin yorumlarını engelle kısmı çıkacak size uygun olanı seçiniz.

Şu kişilerin yorumunu engelle seçeneği

Bu sekmeye girip istemediğiniz kişinin kullanıcı adını yazıyorsunuz. O kişi gönderileriniz görebilir ama yorum yapamaz.

4 yorum:

  1. hocam merhabalar benim bir haber blogum var samsunsporajans.blogspot.com diye 5 ayımı doldurdum, adsenseyi nasıl açabilirim çoğu kez başvurdum ama reddedildim farklı nedenlerden

    YanıtlaSil
  2. merhaba siteniz çok iyi Bizim siteye de bekleri😄

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.