Blogger teması nasıl olmalı?

18 Kasım, 2016
Blogger teması
Blogger teması
Google'un blog severler için ücretsiz sağladığı Blogger sistemi ile dilediğiniz konuda blog sayfası açarak, dilediğiniz gibi yayınlar yapabilirsiniz. Blogunuzu geliştirebilir hatta ek gelir bile elde edebilirsiniz. Peki günümüzde gittikçe kullanımı yaygınlaşan Blogger'da tema (şablon) ne kadar önemli? Blogger teması nasıl olmalı ki istediklerimizi elde edebilelim?

Blog Tecrübem olarak adım adım ilerlemeye devam. Blog teması çok önemlidir arkadaşlar. Bir çok okuyucuyu kendinize, blogunuzun teması ile bağlayabilirsiniz. Blogunuzda uyguladığınız farklı eklentiler, renkler, tasarımlar ayrıca bloggerların da dikkatini çekecektir.Bunun gibi bir çok sebepten dolayı, blogunuzun temasına gerçekten önem vermelisiniz. Bu konuda ücretli temalar satan, özel temalar üreten firmalar ve bloggerlar var tabi. İlerleyen yayınlarımda bu konulardan bahsedeceğim ve sizin tema seçmenizde ve kendi blogunuzda uygulamanıza da yardımcı olacağım.

Blogger teması nasıl olmalı?


Öncelikle SEO uyumlu ve mobil uyumlu olması gerektiği konusunda hemfikiriz herhalde. Daha sonra, temanız fazla görsel içermemeli. Belirli bir renk uyumunu yakalamış, okuyucuların rahatça gezebileceği bir menü sistemine sahip bir tema olmalı. Ana sayfada içeriklerinizin doğru bir şekilde kategorileştiği, yayın tarihi, yazar ismi ve etiketlerin gösterildiği bir blog olmalı. Video içerikli yayınlarınızda sizi sinirlendirmeyecek, eklediğiniz fotoğrafların görüntüsünün bozulmadığı bir tema olmalı.

Blogger temalarında özellikle Google Blogger'ın temalarını kullanmaya çalışmayın. Blogger'ın hazır temalarının çoğu SEO konusunda düşük puana sahiptir. Ve çok eksikleri vardır. Yani demek istediğim şu, Blogger'ın hazır temalarını kullansam AdSense başvurum kabul edilirdi, daha çok okunurdum gibisinden pişmanlık dolu düşüncelere kapılmayın. Dediğim gibi Blogger'ın hazır temaları pek te işe yarar cinsten değil.

Bu yayından sonra bende, Blog Tecrübem adlı blogum için bir tema arayışına gireceğim. Çünkü bu şekilde...
hazır blogger teması
İlk tema
iğrenç bir görünüme sahip olan bir tema benim işime yaramaz. Bu tema inanın sizi bu blogtan da soğutabilir. Uğraşsam bu temadan çok güzel temalar elde ederim bu benim için çok zor bir şey değil ama bunu yapmak için yeterli vaktim yok. Bu yüzden bu yayınımdan sonra muhtemelen çok farklı bir tema ile karşılaşabilirsiniz. 

Kapanış: Tema seçerken aslında bilmemiz gereken bir çok bilgi var. Bu yayınımda paylaştıklarım ilk aşama için yeterli olacaktır. Zaten yeni yayınlarımızda bu konuları daha ayrıntılı işleyeceğiz. Ayrıca yeni ekleyeceğim temayı da neden seçtiğimi ayrıntılı olarak sizlerle paylaşacağım. Şimdilik hoşça kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.