Blogger blogları için hazır mobil temalar

16 Kasım, 2017
Blogger mobil tema
Blogger mobil tema
Blogger (blogspot) blogları için hazır mobil temalar nasıl eklenir? Blogger'ın mobil temaları nasıl özelleştirilir? Blogger hazır mobil temalar bloglara nasıl eklenir?

Gelen güzel bir soru ile unuttuğum bir konuyu bu yazımda sizlerle paylaşmak istedim, hazır mobil temalar. Bildiğiniz üzere internet dünyasında mobil kullanım arttı ve gittikçe de artıyor. Bizler de bloglarımızı mobil uyumlu yapmak için elimizden geleni yapmalıyız. Ki gelen ziyaretçiler memnun bir şekilde bloglarımızda gezinebilsinler. Tabi yeterli kod bilgisine sahip değilsek bunu yapmamız pek mümkün olamayacaktır. Temamız da mobil uyumlu değilse vay halimize.

Ama bu konuda da Blogger yine güzelliğini yapmış. Masaüstü için hazır olarak sistemde yer alan temaların mobil versiyonunu da kullanıma açmış. Bizde bu mobil temalardan birini tercih ederek mobil uyum sorununu aşabiliriz.

Peki blogumuza Blogger'ın hazır mobil temalarını nasıl ekleriz?


Yapacaklarımız oldukça basit. İlk olarak Blogger kullanıcı panelinde sol tarafta yer alan Tema sekmesini tercih ediyoruz. Daha sonra açılan kısımda
Blogger mobil tema seçimi
Blogger mobil tema seçimi
yukarıdaki resimdeki gibi yer alan ayarlar simgesine tıklıyoruz. Daha sonra ise
Blogger mobil tema seçimi
böyle bir pencere beliriyor. Hayır seçeneğini mobil uyumlu temalarımız için tercih edebiliriz. Eğer temamız mobil uyumlu ise zaten kullanılan cihazın genişliğine göre boyutlandırma otomatik olarak yapılacaktır.

Mobil uyumlu değilse ve hazır mobil temalardan birini kullanmak istersek Evet seçeneğini tercih etmeliyiz.
Blogger mobil tema seçimi
Blogger mobil tema seçimi
Son olarak ise listelenen hazır mobil temalardan birini seçerek işlemi sonlandırıyoruz. Seçtiğimiz bu hazır mobil temalarda genelde eklentiler çalışmaz, haberiniz olsun. Oldukça sade ve basit bir şekilde tasarlanmış. Ama hız konusunda ise gayet başarılı. Ayrıca temada kullanılan renkler konusunda da endişe etmenize gerek yok. Masaüstünde kullanılan renkler bu hazır Blogger temalarında da görünecektir.

Bu konuda bu kadardı dostlarım. AdSense başvurusunu yaparken bende mobil ve masaüstü görünüm için Blogger'ın hazır temalarından Awesome Inc. adlı temayı kullanıyordum. Ayrıca SEO uyumu konusunda da sorun yaşamadım. Bu tarz sorular sorulduğu için bu bilgileri de paylaşayım dedim.

Son olarak ta şunu belirteyim. Bazı mobil uyumlu temalarda mobil görünümde sorunlar olabiliyor. Ve hız konusunda yavaş olabiliyor tema. Bu tip durumlarda da mobil için aynı temayı kullanmakta ısrar etmeyin bence. Bahsettiğim bu hazır mobil temaları kullanmanız daha sağlıklı olacak çünkü.

Konuyla ilgili sorularınızı, görüşlerinizi, tecrübelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Ya güzel olmazsa, kullanımı kolay olmazsa diye cesaret edip değistiremiyorum ben ya. Milattan önceki temamla yazmaya devam ediyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Bunları bilmiyordum bak. İyi oldu okuduğum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, ben blogumu dediğiniz gibi mobil uyumlu hale getirdim fakat sağ tarafta katagorilere ayırdığım kısım ve üst taraftaki çubuk görünmedi. Eklentiler görünmez derken bunu kastettiniz sanırım.

    Ama Blog Tecrübem'in, mobilde sağ taraftakiler çıkmazken "Ana Sayfa" "Hakkımda" "Reklam" yazan üst çubuk çıkmış. Bu nasıl oluyor?

    Ben bir yemek blogu yazarı olarak yan ve üsteki eklentilerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden mobil sürümü kaldırdım. Kar zarar açısından baktığımda hangisi doğru kararsız kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, benim temam mobil uyumlu. Ekran genişliğine göre eklentiler küçülüyor büyüyor. Bu yüzden mobilde eklentiler de görünüyor. Yazımda da dediğim gibi eğer temanız mobil uyumlu değilse kullanabileceğiniz bir alternatif bu. Tamamen size kalmış...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.