Vazgeçilmez erkek aksesuarı tesbihler

07 Aralık, 2017
Tesbih
Tesbih
Geçmişten günümüze pek çok değişim ve dönüşüm geçiren tesbih aksesuarı günümüzde hala erkeklerin vazgeçilmez aksesuarları arasında yerini korumakta. Tesbih anlamı itibariyle geçmişte dua esnasında sayıyı hesaplayabilmek için zikir amaçlı kullanılırken günümüzde daha çok aksesuar olarak kullanılmakta. Erkeklerin dünyasında özel bir yeri olan tesbihler özel günlerde sevdiklerimiz için de harika birer hediye olabiliyorlar.

Tesbihler işçiliğinde kullanılan malzemeye ve üzerinde uygulanan işlemlere göre sınıflandırılıyor. Günümüzde teknolojik imkanların artması ile birlikte yer altından çok sayıda özel taş çıkarılmakta ve yine yer üstünde de pek çok yeni taş keşfedilmiştir. Fakat öyledir ki günümüzde tesbih modelleri arasında en özel yere sahip olanlar Kehribar tesbihlerdir. Tesbih çeşitleri derya denizken bu tesbih modelinin bu kadar özel olmasının nedeni nedir? Kehribar tesbihler üretimi en zor olan tesbihlerdir bu nedenle de oldukça kıymetlidirler. Yüzyıllar boyunca yer altında fosilleşmiş bitki ve canlı kalıntılarının fosilleşmesiyle elde edilen kehribar, işçiliğinde kullanılan yönteme göre de kendi içinde ayrılır. Tamamen doğal kehribardan üretilen tesbihler damla kehribar olarak nitelendirilirken bu kehribarın kızıl renk olanları da ateş kehribar olarak isimlendirilirler. Piyasada kehribar olarak her yerde bulabileceğiniz Sıkma kehribar tesbih modelleri ise saf kehribardan üretilmeyip kehribar tozuyla sentetik tozların birleşiminden üretilir bu nedenle de ucuz kehribar tesbihler arasında yerini almıştır.
Erkek aksesuarı tesbihler
Erkek aksesuarı tesbihler
Hakiki kehribar tesbihler oldukça pahalı ve özeldirler. Tesbih koleksiyonerlerinin mutlaka koleksiyonlarına eklemek istedikleri bu tesbihlerin piyasada çok sayıda çakması yapılmaktadır. Tesbih severler de gerçek kehribar ile sahtesini ayırabilmek için birtakım yöntemlere başvururlar. İnternette “Gerçek kehribar nasıl anlaşılır” başlıklı çok sayıda makale ve yazı bulunmaktadır.  Bu yöntemlerin bazıları işe yarasa da tam anlamıyla kesin bir karara varmak zordur. Bu nedenle tesbih seçiminde güvenilir yer seçimi çok önemlidir. Bu hususta siz de on yıldır hizmet vermekte olan Anı Yüzük'ü güvenle tercih edebilirsiniz. www.aniyuzuk.com adresine gelerek ücretsiz kargo ve kredi kartına taksit imkanları ile tesbihinizi kolayca ve güvenle sipariş verebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Öyle bir hale geldi ki insanlık, her şeyin sahtesi gerçeği nasıl olur arayışındayız. Tesbihte bu durumdan payını aldı.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.