Haftanın teknoloji haberleri

02 Ocak, 2018
Teknoloji hayatımızın bir parçası artık, bunu hepimiz biliyor ve kabulleniyoruz. Hal böyle olunca da teknolojik gelişmelerden, teknoloji haberlerinden uzak durmamakta fayda var sanırım. Peki bu hafta neler olmuş teknoloji dünyasında?

BiTech adı verdiğim yeni kategori ile haftalık olarak teknolojik gelişmelere yer vereceğim blogumda. Yerli yabancı birçok haber ve teknoloji sitelerinden derlediklerimi bu kategoride görebilirsiniz.


WhatsApp yeni yıla giremedi!


WhatsApp
WhatsApp
Yeni yıl kutlamalarında yoğunluğa dayanamayan WhatsApp, 2018 yılına bir saatlik bir kesitiyle girdi. Sebebi tam olarak belirtilmemiş ama yapılan haberlere göre uygulamanın yoğun kullanımdan dolayı anlık olarak çöktüğü açıklanıyor. Bu konuda WhatsApp yetkilileri de pek elde tutulur bir açıklama yapmamış.

Apple özür dilemiş!


Geçen hafta Apple ile ilgili bir yazı paylaşmıştım, telefonları yavaşlatma konusu ile ilgili. Apple açılan davanın ve çıkan haberlerin ardından özür dilemiş. Ama hala "biz kullanıcılarımızı düşündüğümüz için yavaşlatıyoruz" diyorlar. ShiftDelete.Net'in bu konu hakkında yorumları yukarıya eklediğim videoda.


Fetva geldi, Bitcoin caiz değil!


Bitcoin
Bitcoin
Bitcoin (bitcoin nedir?) ile ilgili daha önce bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, gelen bir sorunun ardından yaptığı açıklamayı yineledi. Bitcoin ve diğer dijital, kripto paraların kaynağının belli olmaması ve haksız zenginleşmeye neden olduğu için kullanımı caiz değildir şeklinde açıklama yaptı.

Robot Sophia'dan yeni röportaj


Sophia adlı insansı robotu hatırlıyorsunuz sanırım. Kendisine vatandaşlık verilmişti, bu yazımda. Sophia geçtiğimiz yıl uzun bir süre gündemi meşgul etmişti. Vatandaşlık alan ilk insansı robot olması bir yana, gelişen yapay zekaya sahip olması ve günden güne kendisini geliştirmesi ise apayrı bir ilgi konusuydu. En son verdiği röportajda "evet, insanları yok edeceğim" yanıtı bizi bir an düşündürse de bu sefer ki röportajında daha da kendinden emin ve daha da sempatik bir insansı robot ile karşı karşıyayız.

İlk BiTech yazım budur dostlarım. Hafta içerisinde güncellemeler yapabilirim bu yazıma. Paylaştığım teknoloji haberleri ile ilgili düşüncelerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

15 yorum:

  1. Sophia beni cok düşündürüyor. Bana göre insanligin sonu bu şekilde gelecek zaten.

    Güzel bir kategori bence. Devam etmelisiniz.

    Birde bir sey soracaktim sitenin degerini belirlemek icin alexa tek basina ise yarar mi? Benim alexam gayet iyi ama okunma sayim kötü 😀 en azindan cok fazla degil de ondan sordum neye göre belirleniyor iyi bir site?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yapay zeka konusu gerçekten soru işaretleri ile dolu. Alexa hemen hemen gerçek istatistiklere yakın diyebiliriz. Ziyeretçi sayısına göre de değişiklikler olabiliyor Alexa sıralamasında. Ama tam olarak belirleyici bir araç değil kalite konusunda. Bunu anlamak için ise bir çok unsur mevcut. Örneğin ziyaretçi sayısı, sitede harcanan vakit, yorumlarla yapılan geri dönüşümler, rekabeti yüksek olan anahtar kelimelerde üst sıralarda görünmek, özgün içerikler, içeriklerin index süresi, düzenli içerik paylaşımı, sitenin görünümü, hızı, mobil uyumu ve bunlara benzer konular bir sitenin kalitesini belirleyebilir. Yani online araçlara göre hareket etmek pek sağlıklı olmaz çünkü hepsinin bir hilesi var. Örneğin Alexa sıralamasında yükselmek isterseniz forum sitelerinde satılan Alexa paketlerinden satın alabilirsiniz.

      Sil
    2. Galiba bir cogunu anlamiyorum :) peki tesekkr ederim

      Sil
  2. apple konusunda bende çok sinir olmuş durumdayım kesin bir çözüm getirsinler her uygulama geldiğinde bir problem çıkıyor telefonu güncellemek istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Batarya ile ilgili bazı yenilikler yapılır muhtemelen ama pek işe yarayacağını düşünmüyorum.

      Sil
  3. Apple'nin özrü de dalga geçer gibi resmen elinde kalan pilleri de satış politikası olmuş. Güya indirimli satacakmış ne kadar büyük bir özür gerçekten. Acaba bu özür onlara ne kadar para kazandıracak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynen öyle. İnsanları anlamak zor ama. Bu telefonlar için uzun uzun kuyrukta bekleyenler var sanki ücretsiz dağıtılıyormuş gibi. Bir de bu tür sorunlara rağmen hala Apple'ı savunanlara ne demeli? :)

      Sil
    2. Apple'nin gerçekten hiç bir politikasını anlayamıyorum zaten. Yazılım yazılım diye diye bir top fazla para alıp sonra bir güncelleme ile bütün yazılımı bozması anlaşılacak gibi değil.
      Neyse alan mutlu satan mutlu bize de karışmak düşmez :)

      Sil
  4. Yeni bölüm hayırlı olsun :)
    Robot konusuna değinmeyeceğim, yakın geçmişte "Humans" isimli bir dizi seyretmişken hele :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim, değişiklikler yapmaya çalışıyorum ama...

      O diziyi bilmiyordum, şimdi konusuna bakınca ilgimi çekti :) izleyeceğim sanırım. Teşekkürler Momentos.

      Sil
    2. Değişiklikler, eklemeler gayet güzel oluyor :)
      Rica ederim.. beğenirsin o diziyi.

      Sil
  5. standart boş beleş diyanet işleri başkanlığı

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.