AdSense reklamları |
Daha önce web sayfalarınıza eklediğiniz AdSense reklamlarına tıkladınız mı bilmiyorum ama tıkladığınız taktirde yeni sekmede açmak yerine kendi sayfanızdan direk yönlendirme yapılıyor. Reklamlara tıklamak her ne kadar gelir konusunda kazanç sağlasa da web sayfalarımıza teknik açıdan verilen etkiler konusu kafamızda soru işaretleri belirmesine neden oluyor? Peki nedir bu işin aslı?
Web sayfalarımıza, bloglarımıza yaptığımız teknik müdahalelerin SEO konusunda ne kadar etkili olabileceğini az çok tahmin edebiliyoruz artık. Örneğin kullanıcıların sayfada harcadığı vakit, oldukça etkili. Bağlantı verirken de bu konu üzerinde düşünülmesi gerekir.
Yine kendimizden yola çıkarak hareket edebiliriz. Örneğin bir web sayfasında gezinirken tıkladığımız her başlığın, içeriğin yeni sekmede açılması beni rahatsız eder. Ama ilgilendiğim sayfanın dışında bir konu ile ilgili sayfanın ise yeni sekmede açılmasını isterim. Çünkü geri tuşuna basmaktan daha kolaydır sekmeleri kapatmak. Tabi kişiden kişiye göre de değişebilir bu durum. Bu yüzden olsa gerek, Google AdSense ekibi de bu konuda şöyle bir çözüm yöntemi bulmuş; kullanıcı deneyimine göre reklamların yeni sekmede açılıp, açılmayacağı belirleniyor.
Normalde Google'un bu konu hakkında izlediği politika, reklamların yeni sekmede açılmaması üzerine. Ama Çin de dahil olmak üzere birkaç ülkede, yeni bir pencerede reklam yayınlamanın beklenen internet davranışıyla daha iyi uyum sağladığı ve daha tutarlı, sezgisel bir kullanıcı deneyimi sağladığı anlaşılması üzerine bazı güncellemelere gidilmiş. Kullanıcıların IP'leri takip edilerek kullanıcı deneyimi göz önünde bulunduruluyor ve kişiye göre reklamlar yeni bir sekmede açılıyor ya da açılmıyor. Bence iyi bir çözüm.
Sonuç olarak böyle bir özelliğe sahip olan AdSense reklamlarını yeni sekmelerde açmak istememiz pek doğru olmayacaktır. Zaten reklam kodları üzerinde değişiklikler yapmamamız AdSense hesabımızın sağlığı için oldukça önemli. Konuyla ilgili Google'un yanıtı:
Genel olarak, Google reklamlarının yeni bir pencerede açılmasına izin vermememiz bizim politikamızdır. Bununla birlikte, Çin de dahil olmak üzere birkaç pazarda, yeni bir pencerede reklam yayınlamanın beklenen internet davranışıyla daha iyi uyum sağladığını ve daha tutarlı ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sağladığını tespit ettik.Sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz dostlarım. Ayrıca teknik konularla ilgili diğer sorularınız için ise blogger yardım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Kullanıcı deneyiminin önemini göz önünde bulundurarak, Google reklamlarının, bunun beklenen gezinme davranışı olan yerlerde yeni pencerelerde açılmasını sağladık. Bu işlevsellik kullanıcının IP'si tarafından belirlenir ve AdSense hesabınızı seçebileceğiniz bir seçenek değildir.
Ayrıca, AdSense reklam kodunu değiştirmemenizi veya web sitenizdeki bir reklamı tıklamamanın sonucunu değiştirmemenizi rica ediyoruz. Bu tür davranışlar program politikalarımızı ihlal ediyor.
Geçen sorduğum soruya istinaden yazdığınız yazı için teşekkür ederim.
YanıtlaSilFigür fon çerçevesinde açıklanabilir örneğin.
İlgiye göre adSense reklamlarına tıklandığında ben bu sayfaya nereden geldim sorusunun bir cevabı olmalıdır.
Reklama ulaşılan site figür reklam ise fon olacaktır.
Hatırladığım kadarıyla eskiden mauselarda tekerlekte tıklama tuşu yoktu. Şimdi bütün mauselardaki tekerlekte tıklama fonksiyonu bulunuyor. Orta tekerle tıklayınca bağlantı otomatik yeni sekmede açılıyor.
AdSense reklamları üzerine sağ tıklayınca da yeni sekmede açmak mümkün. Reklam verilen siteye girilip inceleme bittikten sonra ben buraya nereden geldim sorusunun cevabı olmayınca kullanıca bir boşluğa düşüyor. Yeni sekmede açmak bu soruya cevap veriyor.
Elbette ki elinde daha sağlam veri seti olan google yeni sekmede veya bulunulan sekmede açmasına kendisi karar verebilecektir.
AdSense reklamlarının görünme mantıkları zamanla anlaşıldığında fonksiyonunu daha iyi yerine getireceğini düşünürüm.
Televizyonda gösterilen reklamlar izleyicinin ihtiyaçları doğrultusunda olmadığı için bıkkınlık verebiliyor. Youtube reklamlarıda aynı şekilde.
Çoğu zaman ürünler reklamları televizyonda gösterildiği için dahi tüketilebiliyor.
AdSense reklamlarının daha özelleştirilmiş olması önemli bir özellik.
Dün yeni birşey farkettim.
Siteye youtubeden bir video ekledim.
Normalda youtubede yayınlanan videoyu izlemek için önce reklam ardından içerik ve yorumlar gösteriliyor.
Eğer sitede adsense reklamı var ise site üzerinden izlenen youtube içeriğinde reklam gösterilmiyor. İyi düşünülmüş bir özellik.
Teşekkürler.
Rica ederim. Çok haklısınız, kesinlikle size katılıyorum. Ama nedense Google'un konuyla ilgili politikası bu. Sanırım reklam verenlere daha çok kazandırmak adına böyle bir çalışma yürütüyor.
SilYouTube konusunda ise sanırım değişkenlik gösterebiliyor. Bloguma eklediğim videolarda reklamlara denk geldim çünkü :/
Google Adsense ile ilgili yazılar gördükçe bir hüzün basıyor beni :/
YanıtlaSil:) Şu an bende aynı durumdayım. Özel alan adı ekledikten sonra blog tekrar incelemeye girdi. Bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacağım. Siz neden farklı bir e-posta adresi ile tekrar başvuruda bulunmuyorsunuz? AdSense yardım forumunu da başvurdunuz mu? (https://productforums.google.com/forum/#!forum/adsense-tr)
SilYardım forumuna başvurdum ve yapabilecekleri bir şey olmadıklarını söylediler. İtiraz da da bulundum ama yine sonuç değişmedi. Farklı bir e-posta ile açmamamın sebebi de zaten günde 1₺ anca geliyordu içindeki tüm para gidince de hefesim kaçtı :) Artık maddi bir beklenti olmadan yazıyorum o yüzden.
SilAnladım. Ama farklı gelir modelleri oluşturulabilir. Tanıtım yazıları, link satışları gibi. AdSense reklamlarından kat kat fazla kazandırır. Özellikle forum sitelerinde çok ilgi görüyor bu konular.
SilŞimdilik bakıyorum ama açıkçası hobimden de para kazanmak da çok istemiyorum :) Yıllık masrafını çıkarmak için tanıtım yazısı vb alabilirim de fazlasına gerek yok.
SilAdsense harici platformlara da başvur bence Ali. Damlaya damlaya göl oluyor...
SilBlogundaki yazıların tamamını okudum.
SilAyrıca yazıların için eleştirilere ihtiyacın var.
En azından kendini eleştirmen gerekir.
İstersen bir kaç soru sorayım.
Kime hitap ediyorsun?
Sürekli kendini öne çıkarmaktan ziyade anlattığın konuyu ideali öne çıkar.
Yazılar beklenenden kısa ve doyurucu değil.
Sofradan yarım kalkmış gibi.
Blog dünyasında insanların merak ettikleri bizler değiliz.
Bizlerden neler öğrenecekleri.
Bizler sadece burada birer nesne konumundayız okuyanlar için.
Çünkü öyle olmak zorunda.
Aynı büyük şirketlerin müşteri hizmetleri gibi düşün.
Jivochat üzerinden bir soru yazdım.
Soruma türkçe cevap verdi.
Siteye girip bakar mısın dedim. Tabi dedi.
Adam taaaaaaaaa venezula'dan bana yardım ediyor.
Adamın hayatı, yapısı, kişiliği, sorunları beni hiç ilgilendirmiyor. Bu konuyu Serdar Kuzuloğlu anlatmıştı.
Nasılsın dediğimde hiç sorma abi para sıkıntısı var daha doğalgaz faturasını yatıramadım mı diyecek?
Aynen paket yaparlar.
Açıkçası bloggerlar olarak durumumuz bu adamdan farksız.
Haydar özkömürcü'nün blogunda okudum.
Blogların konumunun influencer marketing olduğuna karar verdim yani piyasayı etkileyenler.
Bu blogger için bir hedef olmalıdır.
Ben şöyle ben böyle diye blog yazdığınızda zaten hassas olan izleyici fazla durmayacak bir daha da gelmeyecektir.
Kurumsal bakış açısı ile blog yazılmalıdır.
Bazı durumlarda izleyenlere nazınız geçer kendinizden enderde olsa bahsedersiniz.
Bu şekilde bir tutum sergilemek kurumsal davranışın gelişmesine de yardımcı olur düşüncesindeyim.
Blogun en önemli prensibi nish olması.
Yani her telden bir blog influencer oluşturamaz.
Belirli bir ihtiyacı veya düşüncesi olan insanları bir araya toplamalı ve müşteri sadakati oluşturmalıdır.
Mesela bu blogda en çok soru sora izleyicilerden birisiyim.
Çünkü benim yukarıda bahsettiğim bakış açısını benimsemiş.
Ben yorum yazıp yazdığım yorumun silindiği cevap verilmediği bir bloga neden yorum yazayım neden tekrar gideyim?
Sorularıma cevap bulamadığım blogu neden tekrar ziyaret edeyim?
Bir çok konuda okuyucuya akıl veren konumundasınız fakat kendiniz uygulamadığınız konular var.
Facebookta bir kişiye denk geldim.
Böyle gösterişli arabada falan video çekip kendi kendine konuşup yorum yapan bir adam.
Bende acemisiyim ya bir iki yorum yazdım muhalefet ettim.
Yorumlarımı sildi beni engelledi.
Yani bu işi egosunu tatmin etmek için yapıyor.
Bloglar içinde aynı şey geçerli.
Kendini tatmin etmek için yazan bir blog olduğunu gördüğümde o blogu bir daha ziyaret etmem.
Bir çaba olduğunu gördüğüm blogları sürekli takip eder yorum yazarım.
Benim için mütevazilik önemlidir.
Yukarıda bir çok konuyu sıraladım.
Bu yazıyı blogunda yazmak isterdim ama buradan daha etkili olur sanırım.
Teşekkürler.
google adsense beni öldürdü 1 yıl olçak daha parea kazanamadik :(
YanıtlaSilSEO konusuyla daha ilgili olmalısınız. Popüler anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmanız, kazancınızı ve trafiğinizi arttıracaktır.
Silhoçam günlük 500 kişi geliyor reklam lara tıklamıyolar ne iş anlayamadım acama facebook googleye reklam versem bana ncok rakip cıkar mı
SilAdBlock eklentisinden olsa gerek. Reklam çalışması başlatmanız faydalı olacaktır. Ufak bütçelerle reklam vererek varlığınızdan haberdar edebilirsiniz.
SilBen de com uzantısına geçtiğimden beri reklam gösterimde sıkıntı yaşıyorum. Adsense hesabım onaylı gözükmesine rağmen bloga eklediğimde reklam alanında sadece sarı bir sayfa gözüküyor. Diğer bloglarımdaki reklam gösterimlerinde bir sorun yok. Henüz bir çözüm bulamadım konu ile ilgili.
YanıtlaSilKonuyu AdSense yardım forumunda dile getirmelisiniz bence. Ama İngilizce forum sayfasını kullanırsanız daha iyi olur. Türkçe AdSense forum sayfasında yanıt almak oldukça güç. Benim hesabım da tekrardan onay sürecine girmiş durumda. Beklemekten başka yapılacak başka bir şey yok.
Sil