Kişisel bloglar gün geçtikçe artmakta

23 Kasım, 2016
kişisel blog
Kişisel blog
İnternet kullanım oranının hızla arttığı ülkemizde, kişisel blog sitelerinde sayısı gün geçtikçe artmakta. Peki kişisel blog siteleri nasıl kurulur? Kişisel blog sitelerinde ne tür içerikler paylaşılır? Kişisel blog siteleri nasıl olmalıdır?

Daha önceki yayınlarımı takip ettiyseniz eğer, yazmayı seven arkadaşlar için kişisel blog açmanın daha avantajlı olacağı konusuna az çok değinmiştim.

Bildiğiniz üzere bende "Blog Tecrübem" adlı sayfamı kişisel blogum olarak kullanıyorum. Özellikle sosyal medya, blogger, blog yazmak, blogdan para kazanmak konuları ile ilgili tecrübelerimi sizinle paylaşıyorum. Yazmayı seven bir insan olarak blog sayfası açmamın sebebini sadece bilgi paylaşımında bulunmak, belki yeni dostluklar kazanmak diye yorumlayabilirim.

Kişisel blog siteleri nasıl açılır?

Blog açmak isterseniz eğer, ücretsiz blog sistemleri sağlayan Google Blogger'ı ya da Wordpress'i kullanabilirsiniz. Benim tavsiyem Google Blogger sistemidir. Hiç bir şekilde ücret ödemezsiniz ve ileri ki zamanlarda Godaddy.com'dan sadece 2.90 TL'ye domain alıp Blogger sayfanıza entegre edebilirsiniz. Yani toplamda maliyetiniz 2.90 TL olur. Kişisel blog siteleri için yüksek maliyette ürünler kullanan arkadaşlar da var tabi.

Kişisel blog sitelerinde ne tür içerikler paylaşılır?

Blog sayfalarını Youtube kanalları gibi düşünebilirsiniz. Youtuberlar belirledikleri konular hakkında düzenli bir şekilde video paylaşırlar. Tabi bazı Youtuberlar bir çok konu hakkında videolar çekip paylaşabiliyorlar. Örneğin şaka videoları çeken biri, araba tanıtım videosu da paylaşabiliyor. Kişisel blog siteleri de böyle olmalıdır. İster edebiyat ister makyaj fark etmez. Sadece belirlediğiniz konular, bildiğiniz konular olmalı ve okuyucularınıza seçtiğiniz konular ile ilgili bir şeyler katmalısınız.

Kişisel blog sitesi nasıl olmalıdır?

Bu konu ile ilgili size altın değerinde tavsiyelerim var. Kısa olarak özetliyorum. Yazılarınız kesinlikle özgün olmalıdır. İmla kurallarına uyulmalı ve yazılarınız ile birlikte paylaştığınız resim, video gibi araçlarında her hangi bir yerden kopyalanmamış olması gerekir. Bunları yaparsanız her hangi pingleme aracı kullanmadan arama motorlarında üst sıralara çıkarsınız. Ayrıca, özellikle Bloggerları çok uğraştıran "Google Adsense" onayını da kısa sürede alırsınız. Örneğin bu benim 6. yazım Blog Tecrübem'de ve ben şu ana kadar sitemi blogumu arama motorlarına kayıt etmedim, Google Webmaster'a üye olmadım ve ya herhangi bir ping sistemi kullanmadım. Çünkü tecrübelerim bu konuda bana sabırlı olmamı ve özgün içerikler paylaşmamı öneriyor. Bu konuda kendi blogum için adım adım yaptıklarımı adım adım blogger başlığı altında topluyorum. Takip etmenizi öneririm.

2 yorum:

  1. Aslında bu konuyu fazlasıyla tartışmak istediğim bloglar var. Ama kendi bırakıyorum sonrasında Google Amca cezasını veriyor zaten :D

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.