Blogum Google'da görünmüyor!

24 Kasım, 2016
Blogum Google'da görünmüyor!
Blogum Google'da görünmüyor!
Adım adım Blogger'da sıra geldi blogumun arama motorlarında yer almasına. Blogumuzun ya da internet sitemizin arama motorlarında görünmesi sağlamak için, arama motorlarının Webmaster sistemlerini kullanmamız gerekir. Aynı zamanda arama motorları için gerekli kayıtlarda yapılmalı. Peki nasıl?

Daha önceki yayınlarımda mutlaka bahsetmişimdir, blogunuzun arama motorlarında yer alması için bir şey yapmamıza gerek yok aslında. Bir süre sonra mutlaka blogumuz arama motorlarının dikkatini çekecektir. Tabi bu süre uzun sürebilir. Ben daha fazla bekleyemedim açıkçası. Bu yüzden bu yazımda ilk olarak Google Webmaster kaydının nasıl yapıldığını ve arama motorlarında nasıl yer alacağımızı anlatacağım.

İlk olarak Google'da, "Blog Tecrübem" diye arama yaptıralım. Ayrıca blogumun da 4. günü bugün:
Blogum arama motorunda görünmüyor
Blogum arama motorunda görünmüyor
Gördüğünüz gibi blogum Google'da görünmüyor. Aslında çok normal, çünkü 4 günlük blogun arama motorlarında çıkması zordur.

Bu işlemin ardından hemen Google Webmaster(Google Search Console) sitesine gidiyoruz. Email adresimiz ve şifremizle giriş yaptıktan sonra. özellik ekle bölümünde blogumuzun url sini ekliyoruz.
Blogum arama motorunda görünmüyor
Blogum arama motorunda görünmüyor
Özellik ekle butonuna tıkladıktan sonra karşımıza yeni sayfa açılacak, o sayfa;
Blogum arama motorunda görünmüyor
Blogum arama motorunda görünmüyor
Açılacak sayfa yukarıda yer alan resimdeki gibi. Burada "HTML etiketine" tıklıyoruz ve açılan kodu kopyalayıp Blogger hesabınızdan Şablon düzenle kısmından kodların olduğu sayfaya gidiyoruz. Ctrl F ile <head> kodunun hemen altına kopyaladığımız kodu yapıştırıyoruz. Daha sonra kaydedip tekrar Google Webmaster sayfasına gidiyoruz ve "DOĞRULA" butonuna tıklıyoruz. Ardından doğrulama gerçekleşecek ve blogunuz için Webmaster üyeliğiniz doğrulanmış olacaktır.

Bu işlemlerin ardından blogumuz hala Google'da çıkmayacaktır. Çünkü henüz hala Google dizine blogumuzu eklemedik.

Şimdi Google Webmaster sayfasına gidiyoruz ve sol tarafta yer alan "tarama" - "google gibi getir" e tıklıyoruz.
Blogum arama motorunda görünmüyor
Blogum Google'da görünmüyor!
Açılan bu bölümde boş olan alana hiç bir şey eklemeden GETİR e tıklıyoruz, bu işlem blogumuzun ana sayfasının indekslenmesini sağlayacaktır ve muhtemelen Google'da blogumuz, yer almaya başlayacaktır. Eğer her hangi bir yazınızın indekslenmesini isterseniz, yayınınızın url kısmında sadece 2016/11/...... başlayan linki boş yere yapıştırıp, getir e tıklıyoruz. Örnek olarak:
http://blogtecrubem.blogspot.com.tr/2016/11/kisisel-blog-siteleri-gun-gectikce-artmakta.html

Google dizin
Google dizin
Ok işaretiyle gösterdiğim butona tıklayarak dizine eklemesi için istekte bulunuyoruz. Ardından açılacak küçük pencerede hangi kısmın taranmasını istiyorsak onu seçip ekle butonuna tıklıyoruz. Bu işlemlerin ardından blog dizine kısa süre sonra eklenecektir. Blogunuzun başlığı seo kurallarına uyuyorsa yani özgün bir başlığa sahipseniz, kısa sürede en başta yer alacaktır. Ama Haberler, oyun oyna, film izle tarzında genel başlıklara sahipseniz blogunuz bırakın ilk sırayı ilk 5 sayfada bile çıkmaz. Bunun için ilk olarak başlığınızı değilde, blogunuzun linkini Google'da aratın. Aynı benim yaptığım gibi:
Blogum arama motorunda görünmüyor
Blogum arama motorunda görünmüyor
Gördüğünüz gibi linki arattığımda ilk sırada çıkıyor. Bu blogumun indekslenmeye başladığının göstergesidir. Blogumun başlığı pek kullanılan bir başlık olmadığı için bir iki güne sadece Blog Tecrübem yazarak ilk sırada çıkabileceğimi düşünüyorum. Daha sonra tekrar bilgilendireceğim sizi.
Sonuç olarak; Arama motoru olarak sadece Google kullanılmıyor tabi. Ama Yandex, Bing gibi diğer arama motorları da Google'a benzer sistemler kullanıyor. İsterseniz kolay bir şekilde blogunuzu diğer arama motorlarına ekleyebilirsiniz.

Bu konu ile ilgili tecrübelerinizi, önerilerinizi ve ya sorularınızı yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

Güncelleme - Yayından bir gün sonra

Sevgili dostlar bu yayını yayınladıktan bir gün sonra Blog Tecrübem'i Google'da aradığımda ilk sırada gördüm. Hemde ilk üç sırada gördüm. İlk sırada ana sayfa ve diğer ikisi de sayfalarımdan birileriydi. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim, yayınladığım içeriklerin tamamen özgün olması çok işime yarayacak ileri ki zamanlarda. Bunu hep beraber göreceğiz.

139 yorum:

  1. çok güzel bir bilgi işime çok yaradı teşekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne mutlu bana, rica ederim...

      Sil
    2. Bütün yönlendirmelerinize uydum umarım en yakın zamanda sonuç alabilirim. İlerlemem için de yardımcı olursanız çok sevinirim.

      Sil
    3. Merhabalar, tabi yardımcı olurum.

      Sil
  2. Hocam dediklerinizi yaptım. Ne kadar sürer aramalarda görünmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google için bir iki gün sürer, Yandex için süre veremem. Bu arada yandex için
      -> http://blogtecrubem.blogspot.com.tr/2016/11/yandex-webmastera-blogumu-ekledim.html

      Sil
  3. Eve gider gitmez bloğunuza tekrar uğrayacağım :) çok güzel ve faydalı olmuş teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir bilgi olmuş. Hemen yaptım. Şuan ipekten renkler yazınca hiç görünmüyorum. Bakalım bir iki gün sonra ne olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog başlığınız "Tavşan ve Sincap" olduğu için Tavşan ve Sincap olarak arama yapılması gerekir. Bu şekilde Google'da arama yapıldığında blogunuz 6. sırada çıkıyor.

      Sil
    2. Bende fark ettim sonradan. O nedenle başlığımı da blog ismimle aynı yaptım. Şimdi tekrardan aynı işlemleri yapmalı mıyım?

      Sil
    3. Google gibi getir bölümünde kutucuğu boş bırakarak getir tuşuna tıklayın ve dizine ekleyin. Bu işlemin ardından en fazla bir iki güne Google da yer alacaktır blogunuz.

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim ilginiz için.
      Ayrıca blogunuzdaki bilgilerden çok faydalandım. Onlar için de tekrardan teşekkür ederim.

      Sil
  5. Herşey güzelde ben mobilden giriyorum da o kodları ctrl F yapamıyorum 😃 bu arada tesekkürler yardmcı olmaya calistiginiz icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum Blogger Semtindeki yorumlarınızı, telefondan düzenlemek oldukça zor olur, TEO ile sorunu halledersiniz diye düşünüyorum...

      Sil
    2. Halletrim teo.Tesekkr ederim tekrardan sizede.

      Sil
  6. Yazının ilk başındaki adrese tıklayınca kendiliğinden bloğum çıktı :) başka herhangi bir şey yapmama gerek kalmadı..
    Çok güzel paylaşımlar bunlar..
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.. Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için..

      Sil
  7. bende kod vermedi. daha önce aynı siteyi kurmuştum ve kapandı birkaç yıl sonra tekrar bloggerda kurdum siteyi o yüzden kod vermemiş olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Özellik ekle" seçeneği ile tekrar deneyin..

      Sil
  8. Hocam makale için teşekkürler. Blog camiasında önceki zamanlarda çok bulunmuştum, şimdi ise yeniden buralara dönme kararı oldum. Kişisel bir blog açtım, öyle olanı biteni yazıyorum. Bununla alakalı başarılı olma şansım yüzde kaç? Bir de başka püf noktaları var mı yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlginize teşekkür ederim.

    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Blog dünyasında başarılı olabilirsiniz tabi. Bu sizin düzenli bir şekilde, bilgili ve tecrübeli olduğunuz konularla ilgili içerik paylaşmanıza bağlıdır. Tabi çok okumakta gerekir.
      http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/02/blogumun-hitini-nasil-arttiririm.html

      Sil
  9. Merak ettiğim bi konu var günde 1 paylaşım yapabiliyorum dalgamı geçiliyor anlamadım nasıl çözebilirim bu sorunu

    YanıtlaSil
  10. Abicim yeni blog olusturdum 4 gunde 2 bin tıklandı, benim aklıma takılan, herhangi ücret ödüyormuyuz bu dediklerine, google gorünmesine filan ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretsiz bu ürünler...

      Sil
    2. Yok ürünleri demiyorum hani googlede aramalarda cıkıcak ya herhangi ucret ödüyormuyuz ?

      Sil
  11. Merhaba, bir sorum olacaktı. Şablon kodumda ne head ne de body yi bulabiliyorum. Gösterilen kodu nereye yapıştıracağımı bilmiyorum şuan haliyle. Şablonumu kendim yapılandırdığım için sanırım böyle oldu. Ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. merhaba ilk yazdıklarınızı yaptım ancak ikinci googlea ekle getir kısmını bulamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol tarafdaki seçenekler arasında "Tarama" seçeneğinde...

      Sil
    2. aynı şekilde ben de bulamıyorum. tarama kısmı yok sanırım. güncellenmiş sayfa. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

      Sil
    3. Merhabalar, şu görselde (https://i.hizliresim.com/mFfs7y.png) belirttiğim alana linkinizi ekleyip enter tuşuna basın. Daha sonra dizine ekle seçeneğine tıklayarak sayfanızın taranmasını sağlayabilirsiniz.

      Sil
  14. Merhaba blogunuzun bu ana basliklari seçme menusu haber yayinlarkeň resimi nasil eklediginiz falanla ilgili bi konunuz var mi bende blig acicamda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunuzu tam olarak anlamadım ama blog başlığı ve içeriklere eklenen görsellerle ilgili konulara ulaşmak istiyorsanız eğer, sağ tarafta yer alan arama kutusunda dilediğiniz konuyu arayabilirsiniz. bu konularla ilgili içerikler blogumda yer alıyor.

      Sil
  15. yazınız için teşekkürler. birşey soracağım. dediklerinizi yaptım blog ismiyle arayınca çıkacak mı birkaç gün sonra göreceğim. bunları yaptığımda herhangi bir yazıma eklediğim etiketler veya blog içerisindeki ayrı postların başlıkları arandığında da listelenecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işlemin ardından blog ismiyle arattığınız da çıkar arama motorlarında blogunuz. Aynı işlemi, paylaştığınız içeriklere ve sayfalarada uygulayın. Bu yöntemle içeriklerinizin indexlenmesini sağlamış olacaksınız.

      Sil
  16. Merhaba ddiklerinizi yazdım linkimi yaınca çıkıyor ama adını yaınca çıkmıyor yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, bugüne kadar bloğum ilk sırada görünürken artık görünmüyor. Ben de yukarıda önerdiklerinizi yapmalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, blogunuzu "Maksat Gelişim" şeklinde arattığımda ilk sırada gördüm. Ama içerikleriniz görünmüyor. Yukarıda bahsettiklerimi yazılarınız için uygulayabilirsiniz.

      Sil
    2. Özellik ekleyi uyguladığım için tekrar görünmeye başladı. Devamını uygulayamadım. Yukarıda gösterdiğiniz gibi htlm etiketi gibi bir şey çıkmadı. Ayrıca İçerik görünmüyor derken neyi kastettiniz?

      Sil
    3. Yazılarınız arama motorlarında görünmüyor'du. Şimdi görünüyor.

      Sil
  18. Merhaba dediginiz yaptim , ozellikekle dedikten sonra sizin gosterdiginiz ekrana bir turlu ulasamadim maalesef .Yardimciolur musunuz?Simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, şimdi yine kontrol ettim. Özellik ekle butonuna tıkladıktan sonra web site linki istiyor daha sonra yukarıdaki gibi kodların olduğu kısım açılıyor. Siz özellik ekle dedikten sonra nasıl bir sayfa ile karşılaşıyorsunuz?

      Sil
  19. Çok güzel ve açıklayıcı bir paylaşımdı.Verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  20. Merhaba. Dediginiz yere kodu kopyalayamiyorum malesef.. Sablon secenegi yok. Tema var. oraya girince de kodu nerey yapistiracagimi bulamiyorum. yardimci olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Tema daha önce Şablon olarak yer alıyordu Blogger'da. Kodu hemen head kodunun altına ekleyebilirsiniz. https://i.hizliresim.com/JORPkJ.png

      Sil
    2. Cok cok tesekkur ederim yaptim sonunda. sadece en son adimda, "Dizine eklemesini iste" tikladigimda iki secenek vardi yanilmiyorsam 10 hakkiniz ve 500 hakkiniz kaldi yaziyordu. mecburen ilerlemek icin birini sectim. tam olarak neydi anlayamadim? umarim hatali birsey yapmamisimdir. Ayrica eklemesini istedigim herhangi bir yaziyi secmedim yani o bos alanlari bos biraktim bu da sorun olur mu yoksa secmem mi gerekiyordu herhahgi yayinladigim bir yazi basligini?

      Sil
    3. Yazıya bir video ekledim, o yardımcı olacaktır size. 10 ve 500 hak konusu ise üstteki seçenek sadece o yazınızı tarar, alttaki seçenek o yazıda yer alan tüm bağlantıları taramaya yarar.

      Sil
  21. Merhaba, dediğiniz işlemleri yaptım. Ama 4 gündür bekliyorum. Herhangi bir bilgi de verilmiyor. Yapabileceğim bir şey var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, pingomatic.com adlı siteyi de deneyebilirsiniz.

      Sil
  22. Teşekkür ederim bu işe yaradı 👍

    YanıtlaSil
  23. Teşekkürler çok saol işime yaradı.:)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    bize verilen kodu girebileceğimiz html alanına yerleş,mden mi gidiliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tema ardından HTML'yi Düzenle seçenekleriyle kodların yer aldığı alana ulaşabilirsiniz.

      Sil
  25. Merhaba.Ben head veya body bölümlerini bulamıyorum. Ve tam olarak ne yapacağımı da anlayamadım. Kimse benim blogumu bulamıyor ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, yazıda bahsettiklerimi adım adım uygulayın. (blogunuzda herhangi bir sorun yok) Daha sonra ise blog başlığınızı düzenlemenizi öneririm. Çünkü aynı başlıkla birden fazla web sitesi bulunmakta. Bu arama sonuçlarında sorun çıkarabilir. Ayrıca blogumda özellikle SEO kategorisinde yer alan birçok yazıma göz atmanız gerekir. Sorularınız olursa Blogger Yardım adlı sayfamı ziyaret edin.

      Sil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, tabi. Blogunuzun linkini öğrenebilir miyim?

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  27. Merhaba. Yukarı da bahsettiğiniz site, pingomatic. Nasıl çalışıçal? Yani iki boşluğa da blog linkini mi koyacağız? Yani blogun görüntüleme linkini mi? Ve asagılardaki her kutucuğu secmelimiyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, blogunuzun ismi, blogunuzun linki ve rss linki (olmasa da olur). Kutucukların hepsini seçebilirsiniz.

      Sil
    2. Anladım. Tesekkürler. Peki bunu ne sıklıkla yapmalıyız? Her yeni paylaşımdan sonra mı? Bir defaya mahsus degildir degil mi?

      Sil
    3. Rica ederim. Genelde ana sayfada yapılan değişikliklerin hızlıca indexlenmesi için kullanılır pingleme siteleri. Ama her içeriğin ardından pingleme yapmanıza gerek yok. Bunun yerine içeriklerinizin Google gibi getir aracı ile indexlenmesini sağlayabilirsiniz. Zaten bir süre sonra buna da ihtiyaç duymayacaksınız. Arama motorları düzenli içerik paylaşımı yapan siteleri sık sık ziyaret ederek indexler çünkü.

      Sil
  28. Çok tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben ilk adımı gerçekleştiremedim çünkü kopyalayıp o linki yapıştırıp kaydet dediğimde kaydetmiyor sonrasında doğal olarak onaylamıyor webmaster . ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, kullandığınız temadan kaynaklı bir sorun sanırım bu. Çünkü o temada kod eklemesi yapılamıyor, daha önce kısa bir süreliğine kullanmıştım. Kısa süreliğine farklı bir tema ile onaylama işlemi yapıp eski haline getirebilirsiniz blogunuzu. Farklı bir alternatif var mı bilemiyorum.

      Sil
  30. merhaba defalarca denememe rağmen doğrulama onaylanmadı ve meta etiketinin bulunamadığı bildirimi geldi. tema kaydetmede bir sıkıntı var sanırım kaydettiğim halde yenilenince meta etiket yapıştırdığım yerde olmuyor bunun sebebi ne olabilir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, kullandığınız temadan kaynaklanıyor sanırım. Bazı temalara kod eklenemiyor ya da düzenleme yapılamıyor. Bir önceki yorumda da aynı sorun yer alıyor ve iki temada aynı.

      Sil
    2. Maalesef temamı değiştirmeye rağmen sorun düzelmedi. Başka önereceğiniz bir yol var mı?

      Sil
    3. Tema değişiminin ardından olumlu sonuç almanız gerekirdi ama :/ Farklı yöntem şöyle var, eğer özel alan adı kullanıyorsanız domain ayarları üzerinden doğrulama yapabilirsiniz. Bunun dışında farklı bir yolun olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  31. merhaba ben google searc consele girip url mi yapıştırıp özellikle ekle diyorum ama sonra dediğiniz HTML yazan sayfa gelmiyor başka bir sayfa açılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o sayfaya gelince daha önceden galiba başka şekilde doğrula yaptım nasıl dzeltebilirim

      Sil
    2. Merhabalar, daha önce doğrulama yaptığınız için böyle bir sonuç ile karşılaşıyorsunuz. Ama yine de meta etiket ekleyip doğrulamak istiyorsanız, sağ üst köşede yardım butonunun yanındaki butona tıklayın ve Doğrulama ayrıntıları seçeneğini tercih edin. Açılan sayfada yönlendirmelerle meta etikete ulaşacaksınız.

      Sil
  32. malesef ne yaparsam yapayım blogum google da çıkmıyor:( açalı 4 ay oldu yaklaşık 7 yazım var...yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  33. BLOGUM google da görünmüyor bir türlü yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, blogunuz indexlenmiş ama başlık, rekabeti yüksek olan anahtar kelimeler içerdiği için arka sıralarda yer alıyor. Şöyle bir yazım var (https://www.blogtecrubem.com/2018/02/blogum-neden-indexlenmiyor.html) okumanızı tavsiye ederim.

      Sil
  34. blogumu adsense hesabıma bağladım ancak reklam çıkmadı. sizler bu soruna nasıl bir çözüm buldunuz yazar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre beklemeniz gerekiyor. Daha sonrasında görünmeye başlayacaktır.

      Sil
  35. www.arivehayat.blogspot.com 1 haftalık blog daha taze olduğu için arama motorunda çıkmazmı ve hocam yukarda en baştakı kisim search consolda bulamadım html etiketine ulaşamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi zamanla daha hızlı indexlenecektir. Site doğrulama ya da mülk ayarları gibi alanlarda bahsettiğim etikete ulaşabilirsiniz.

      Sil
  36. Merhaba herkese. Öncelikle yazılanların çok faydası oldu ama değinmek ve eklemek istediğim bazı noktalar var. Öncelikle doğrulama yaparken google analize üye olup onun doğrulamasını da yapmanızı tavsiye ederim. İkinci kısım ise artık site değişmiş ve yenilenmiş. Yeni bir makale yayınladığınızda linkini kopyalayın ve google serach console da url denetimi kısmında arayın. Url googlede yok diyecektir. Hemen canlı test et butonuna tıklayın. Test işlemi bitince url kullanılabilir tarzı yazılar çıkacak şimdide eklenmesini isteye basın işlem bu kadar artık yazılarınız googlede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bilgilendirici yorumunuz için.

      Sil
  37. ne diyim çookk çokk teşekkür ederim. Günlerdir bunun için çabalıyordum çok faydalı oldu yazınız

    YanıtlaSil
  38. Merhaba, yeni kurulan bir blogun google arama motorunda gözükmesinin yolunu anlatmışsınız. Benim sorunum ise biraz farklı. Blogum 7 yıllık. Google arama motoruna yazınca ilk sırada çıkıyordu yıllardır hiç bir problem yaşamamıştım. Ama son günlerde çıkmamaya başladı. Durup dururken bu sorun neden oldu anlamış değilim. Konu hakkında bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, endişelenmenize gerek yok. Muhtemelen Google'un yaptığı son güncellemeden dolayıdır. Aynı sorunla ben de karşılaştım. Bir kaç gün içerisinde eski halini alacaktır. Tabi yine de Google Search Console aracı ile blogunuzun ne durumda olduğu kontrol edebilirsiniz.

      Sil
    2. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

      Sil
    3. Rica ederim. Size de kolaylıklar, başarılar dilerim.

      Sil
  39. Merhabalar ben blogger 3. Taraf url yönlendirme ile alan adi satin aldim daha sonra blogumu o alan adina yönlendirdim reklamlarım kayboldu ve tekrar başvuru yaptim basvurum onaylandı sitem hazır fakat blogumda reklamlar görünmüyor 😕neden acaba yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, kısa süre içerisinde görünmeye başlayacaktır.

      Sil
  40. Ben linke tıkladım biraz farklı bir sayfa çıktı oradan kaydettim umarım kısa süre içerisinde benim blog sayfam da görünmeye başlar. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  41. https://yabilim.blogspot.com/ hocam adres bu her şeyi yaptım siteyi linkle buluyorum ama adını yazınca bulamıyorum 2 hafta oldu normal mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, yazımda bahsettiğim işlemleri yaptıktan kısa süre sonra blogunuz görünmeye başlayacaktır. Linkinizle arama yaptığınızda yer alıyorsa arama listesinde indexlenmeye başlamış demektir. Yalnız yok artık ve bilim kelimeleri size sorun yaratabilir. Çünkü iki kelime de aranma hacmi yüksek olan kelimeler. Tabi düzenli ve özgün içeriklerle bu tür sorunlar da zamanla aşılacaktır.

      Sil
  42. Google gibi getir kismini göremiyorum. Arayuz degisti mi acaba. Farkli isimler var. Nasil yapabilirim dediğinizi. Google gibi getir kismini yapamadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, evet arayüz değişti. En üst kısıma linkinizi ekleyip enter tuşuna basın ve daha sonra dizine eklenmesini isteyin.

      Sil
    2. Cok teşekkürler tek tek ilgileniyorsunuz ancak ben bilgisayar özürlü biriyimbiraz. Tam anlayamadim. Tam olarak nerenin ust kismina yazip bulucaz aciklarsaniz cok sevinirim. :* bir de ayni blog u basina http yada https www.koyarak eklersek daha hizli google da cikar deniliyor doğru mu. Ben bi kac farkli sekilde yaptim. Ana sayfa yada mobil görünumu vs vs. Bir tek google.gibi getiri çözemedim ışte

      Sil
    3. Şu görselde (https://eksiup.com/p/ar13459128iz) ki gibi, kırmızı kutu içerisine aldığım kısma dizine eklenmesini istediğiniz yazılarınızın sayfalarınızın linkini ekleyip enter tuşuna basın. Daha sonra dizine ekli değilse dizine ekleyin seçeneği ile devam edebilirsiniz.

      Google Search Console'a ilk defa site (mülk) eklerken ise http ya da https seçeneklerinden birini tercih etmelisiniz. Blogunuzda https var o yüzden bu şekilde eklemenizde fayda var. Birden fazla eklemenin pek bir yararı olmayacaktır.

      Sil
    4. Öncelikle cok teşekkürler. Yaptim oldu cidden de. A dan z ye ayrintili ve duzgun anlatan tek blog sizinki. Digerleri bastan savma ama siz cidden harikasiniz cok tesekkur ederim insallah blogunuzu hatmedip biraz cahilligimi gidericem. Son bir soru daha. Blogumun adini winampkarisik blog yazinca gorsellerden görünüyor ama winamp karisik blog yyazınca yani araya bosluk.birakinca çıkmıyor. Bu zamanla.duzelir mi yoksa ismimi degismeli miyim.

      Sil
    5. Rica ederim, faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Site başlığı ne ise ona göre arama sonuçlarında yer alacaktır. Örneğin sizin blogunuzun başlığı aç bi'winamp karışık ve bu aramayı yaptığınızda en başta yer alıyorsunuz.

      Sil
  43. Merhaba ben blog sayfamın ismini google'a yazınca ilk sırada çıkıyordu. Şimdi yazıyorum sayfam çıkmıyor. Sadece instagram ve facebook sayfalarım çıkıyor. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, "moda düşleri" şeklinde yapılan aramada ilk sırada gösteriliyor.

      Sil
  44. öncelikle verdiğiniz bilgiler teşekkür ederim. dediğiniz aşamaları uyguladım ancak googleye https://kitapozetleriim.blogspot.com/m dışında başka bir şey aratınca sitemi bulamıyorum nedeni ve çözümü nedir teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, yazılarınız indexlenmiş, Google'da yer alıyor. Yalnız SEO konusunda çalışmalar yapmanız gerekecek. Bunun için şu yazıma bir göz atın lütfen, https://www.blogtecrubem.com/2018/06/seo-uyumlu-makale-nasil-hazirlanir.html

      Sil
  45. Merhabalar emeğinize sağlık öncelikle, Blog sitemi adıyla google'da aratınca bloğum gözüküyor fakat içeriklerim gözükmüyor. Ne yapmam gerekiyor bu durumda acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, şu (https://www.blogtecrubem.com/2018/02/blogum-neden-indexlenmiyor.html) yazım belki fayda sağlayabilir.

      Sil
  46. http://serkandurmussaglam.blogspot.com/ arkadaşlar en azından sadece tıklayarak desek verebilirseniz sevinirim bilimsel bilgiler ve sanat felsefe gibi konular işleyeceğim.

    YanıtlaSil
  47. Teşekkürler eline sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba, www.hayatvepsikoloji.com adında bir bloğum var, henüz yeni 1 ay önce açtım. Ancak Google aramalara yazdığım içeriklerin konu başlığını yazdığım zaman Google'un ilk 13 sayfasında dahi görünmüyorum. Bazı içeriklerim çıkıyor. Ancak çoğu çıkmıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, düzenli olarak özgün içerikler paylaşmaya devam edin. Aynı zamanda yazımda bahsettiğim search console aracını kullanarak sitenizin indexlenmesini sağlayın. Tabi blogunuzun yeni olmasının da etkisi var. Zamanla daha iyi yerlere gelecektir. Bu arada yazı başlıklarınızın da özgün olmasına özen gösterin. Yazınızı paylaşmadan önce başlık araştırması yapıp diğer sitelerde kullanılmayan başlıkları ekleyerek te ön plana çıkabilirsiniz. Başarılar dilerim.

      Sil
    2. Merhaba,
      Sitem düzenli olarak indexleniyor. Kontrol edince görebiliyorum ancak, yazdığım yazıların yarısının başlığını Google da arattığımda çıkıyor, yarısı ise hiç çıkmıyor. Sadece sebebini merak etmiştim. Biraz daha süre geçsin, düzenli olarak yazıyorum zaten, sonra sizinle deneyimimi paylaşırım. Teşekkürler Gökçe

      Sil
  49. Merhaba blog kurmanın heyecanı ve neler yapabilirim arayışı içindeyim. Sayfamda instgram veya twitter hesabı paylaşmak istiyorum nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, şu yazılarım belki yardımcı olabilir size:
      https://www.blogtecrubem.com/2017/09/blogger-icin-sosyal-medya-butonlari-nasil-yapilir.html
      https://www.blogtecrubem.com/2017/10/hover-efektli-sosyal-medya-butonlari-eklentisi.html

      Sil
  50. Merhaba,

    Ben de bloğumu yeni açtım dediğiniz şeyleri yaptım. https://cansuerol.blogspot.com/ bu şekilde yazılınca bloğum gözüküyor. Blog adımı yazınca görünmüyor. Bunun için beklemem mi gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, evet yeni açtıysanız bir süre beklemeli ve blogunuzu güncel tutmaya devam etmelisiniz.

      Sil
  51. bende oyle bir ayar yok yardim edermisiniz

    YanıtlaSil
  52. Merhaba bende denedim ama bende özellik ekle yazısı gelmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, mülk ekle seçeneği ile sitenizi search console a ekleyebilirsiniz.

      Sil
  53. merhaba google gibi getir i nasıl açabilirim siz eskiden yaptığınız için sitenin teması değişmiş yeni temada nasıl google gibi getir i açabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, haklısınız güncellemem gerekiyor. Normal Search Concole sayfasına girin, hemen ardından indexlenmesini istediğiniz sayfanın url ini üst kısımda yer alan kutucuğa ekleyip enter a tıklayın.

      Sil
  54. Bugun ilk gunum yazmak istiyorum daha ne yazsam onu bile belirleyemedim. Pes etmelimiyim yoksa devammi etmeliyim emin degilim. Arama motorlarinda cikarmi yazdikladim, okunurmu yapabilirmiyim derken arastirmaya devam ediyorum bir yandan. Ama takipci yoluylami oluyor yoksa sadece goruntulenip geciyormu onu bile anlamadim isim baya zor yani 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ilk etapta varlığınızı diğer blogger arkadaşlarımıza duyurmanız lazım tabi, daha sonra siz yazdıkça zaten arama motorlarında görünür hale geliyor blogunuz.

      Sil
  55. Blog sitemi (idealbirhayat.com) -Google'dan alan adı kiraladım- açalı iki ay oldu.Bu yazı sayesinde Google'a search console'a site haritası gönderdikten sonra yayınlarım indexlendi ve az da olsa gösterim almaya başladım.Umarım zamanla artar. Gördüğüm kadarıyla zaman ve sabır gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, gerekli adımları sağlamışsınız. Tabi özgün ve dolu dolu içeriklerle zamanla arama motorlarından trafik çekebilir ve daha sonraki süreçlerde yazdıklarınızla kısa sürede üst sıralarda yer edinebilirsiniz.

      Sil
  56. Blogum neden google da çıkmıyor diyordum. Bu yazıyı gördüm ve adımları uyguladıktan hemen sonra sitemi google da gördüm. Bu çok güzel bir sevinç. Teşekkürler Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  57. Aynı sorun bendede oldu kolayca çözdüm teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.