İnternetin zararlarından da bahsetmek gerek!

16 Nisan, 2017
İnternetin zararları
İnternetin zararları
Günlük yaşantımızda kullanmadan, içine girmeden yaşayamaz hale geldiğimiz şu internetin yararları ve zararları nelerdir? Ayrıca çocuklar üzerinde bıraktığı etkilerden de bahsetmek gerek...

İnternetin zararları ile ilgili yazılmış onlarca makale, köşe yazısı, haber vardır belki de. Her ne kadar önemsenmese de bu konu oldukça önemlidir. Özellikle son zamanlarda kullanımı artan online oyunlar, YouTube videoları bu konuyla ilgili içerik hazırlamama vesile oldu.


İnternet ne kadar yararlı?


Bir çok konuda internet bizlere kolaylık sağlıyor, bu konuda hemfikirizdir. İletişim konusunda sağladığı kolaylık başta olmak üzere iş, eğitim, eğlence, alışveriş konularında da kısa sürede verilere ulaşma ve işlem yapma kolaylığı sunuyor. Tabi internetin sağladığı yararları saya saya bitiremeyiz...

Peki zararları?


Yetişkin bireyler için pek de bağımlılık yapan bir mecra değildir internet. Ama internet kullanırken yetişkinlerinde dikkat etmesi gereken bazı durumlar olabiliyor. Örneğin dolandırıcılar...

Şunu unutmamak gerek, kimse kimseye sebepsiz yere para vermez!

Ortada bir iş vardır, emek harcanır, bedel ödenir ve ardından gelir elde edilir. Bu yüzden internet ortamında tanımadığımız insanlara güvenmemiz gerekir.

Şimdi gelelim çocuklara...

Benim çocukluğumda "ergen" diye bir kelime yoktu. En azından bana karşı ergen sıfatının kullanıldığını hatırlamıyorum. Ama günümüzde aileler nedense ergenlik çağında olan çocukları için bu kavramı sık sık kullanıyor ve yaptıkları yanlış davranışları ergenlik çağında olmalarına yoruyorlar. Bu konuda tabi ki profesyonel anlamda bir bilgim yok ama bu davranışın piskoljik açıdan çocuklara zarar verebileceğini düşünüyorum. Nitekim bunu internet ortamında görmek de mümkün.
Sanal ortamda çocukları hedef alan platformlar oldukça fazla. Ve bu platformalarda çocukların yaptıkları ise çok kötü. Örneğin YouTube kanalları... Takipçilerinin yaş ortalamasını 13 olarak açıklayan youtuberların küfür ve cinsel içerikli videolar yayınlaması çocukları tabi ki kötü etkiler. Bu kötü etkileri yapılan yorumlarda görmek mümkün.

Online oyunlara ne demeli?

Şiddet içerikli oyunlardan bahsetmiyorum bile... Özellikle .io domainle hizmet veren online oyularda yaş ortalaması 12 13 olan çocukların ırkçı söylemleri, hakaretleri, küfürleri akıllara zarar. Bizzat gözünüzle görmek için Agar.io adlı online oyunu incelemeniz yeterli olacaktır.

Sonlara doğru...

Bu konuda bu kadardı dostlar. Kesinlikle ebeveynlerin dikkat etmesi gereken önemli bir konu bu. Çünkü bu tür kötü alışkanlıklar sadece internet ortamıyla sınırlı kalmayacaktır.

✋Bu içerik Kişisel Blog - BlogTecrübem tarafından hazırlanmıştır.

2 yorum:

  1. İnternet de diğer herşey gibi Hz. Allah'ın bize bir nimetidir. Bıçak misali. Ya meyve soyarsınız ya da adam öldürürsünüz.

    Yazılarımı artıladığınız için de teşekkür etmek isterim bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle... Niçin, ne amaçla kullandığımız çok önemli. Asıl ben teşekkür ederim değerli yorumlarınız için...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.