İlk ay AdSense kazancım, 8.17 TL 😂

02 Ağustos, 2017
Where is the MONEY?
Where is the MONEY?
Günlük ortalama 500 hiti olan bir blog, AdSense'den ne kadar kazandırır? 😂 Ne yapayım bari böyle bir içerik paylaşayım, değil mi?

Merhaba dostlarım, bi' AdSense'i kontrol edeyim dedim ve sonuç ortada. Bakmadım ama bir aya yakın bir süre geçmiştir sanırım AdSense reklamlarını bloguma eklediğimden beri.

Çok merak edilen konulardan biridir, AdSense kazancı. Genelde şöyle bir yanılgıda vardır, AdSense reklamlarını sitene ekledin mi tamamdır. Halbuki öyle bir şey yok. Sonuç ortada:
İlk ay AdSense kazancım, 8.17 TL
Günlük ortalama 500 tıklanma alan blogumun bir aylık AdSense kazancı 8.17 TL. Şaka gibi değil mi?

Peki Ümit, bu AdSense kazancını nasıl arttıracağız?


Dostlarım AdSense kazancını arttırmak için blogumuzun olduğundan çok çok fazla ziyaretçiye ihtiyacı var. Örneğin yukarıdaki tablodan şöyle bir genel formül çıkartalım. 500 tıklanma alan bir blogun aylık 10 TL kazandırdığını var sayarsak, günlük 100 bin tıklanma alan bir blogunda aylık ortalama 2 bin TL kazandırıyor olması gerek. Yani ziyaretçi sayısı arttıkça kazancımız da artacak.

Blogun teması, reklam yerleşimleri de oldukça önemli!


Blogumuzun teması ve eklediğimiz reklam eklentileri de oldukça önemli. Örneğin kimsenin görmediği sayfanın en alt kısmına reklam eklemenin bir faydası olmayacaktır. Daha çok ekranda ziyaretçinin kolayca görebileceği yerlere eklemenizde fayda var. Örneğin benim blogumda hemen sağ tarafta olan 300*250 px reklam eklentisi gibi. Tabi gereğinden fazla reklamlar ekleyerek ziyaretçiyi rahatsız etmemek te gerekir.

Bunların hepsi tamam da, ziyaretçi sayımızı nasıl arttıracağız?


Şimdi geldik işin can alıcı noktasına. Ziyaretçi sayısını arttırmak için sosyal medya hesaplarınızı, forum sitelerini, sözlük sitelerini aktif olarak kullanmanız gerekir. Yani kendi reklamınızı kendiniz yapmalısınız. Ayrıca blogunuza yazar ekleyip daha çok içerikler ekleyerek te arama motorlarından ziyaretçi çekebilirsiniz.

Bunların dışında farklı yöntemlerde mevcut. Örneğin Google News ya da Bumerang Yazar Kafe gibi sistemler... Bu sitemlere blogunuzu eklemek hakikaten zor. Ama olur da bunu başarabilirseniz özellikle Google News'e işte o zaman blogunuzun hiti artar ve güzel gelir elde etmeye başlarsınız. Google News ile ilgili içerikleri yakın zamanda blogumda paylaşacağım. Tabi bende Google News'e blogumu eklemek için elimden geleni yapacağım. Bu arada Yazar Kafe yani Bumerang ile ilgili düşüncülerimi merak ederseniz eğer "Hürriyet Bumerang tecrübem" başlıklı yazıma bi' göz atın derim.

Bu içerikte burada biter dostlarım. Umarım AdSense kazançları ile ilgili sorularınız yanıtlanmıştır. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz. Bol kazançlar dilerim hepinize...

40 yorum:

  1. Para icin blog yazanlar görsün..

    Neymiş blog para için değil zevk ve hobi için yazilirmis..

    Teşekkürler elinize sağlık.

    Hocam. Örneğin size Hepsiburada gelip reklam teklifinde bulundu. Bu teklifi kabul edip sitenize yerlestiediginizde adsense reklamlari icin bir sorun oluyor mu?

    Adsense benden baska reklam alma diyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, aynen dediğiniz gibi. Yok pek sorun olmaz ama dikkat etmekte fayda var. Örneğin pop up gibi kullanıcıyı rahatsız eden reklamlardan kaçınmalı ve gereğinden fazla reklam eklentileri eklememek gerekir.

      Sil
  2. Ben de bir ayda 1.37 TL kazanmışım 😉 hala yazmaya devam etmemiz sanırım bu işi para amacıyla yapamadığımızi kanıtlıyor çünkü sadece Facebook reklamına 40 TL kadar para yatırmıştim 😎😏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kesinlikle... Teşekkür ederim değerli yorumun için.

      Sil
  3. Bir yilin sonunda güzel bir ziyafet cekebilirsiniz :) tıklanma oraniniz cok iyimis. Ben nasil arttıracagimi bilmiorum. En fazla 400 oldu ama gnlük 200-300 ve daha az da olabiliyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynen... Facebook, Twitter gibi sosyal mecralar oldukça işe yarıyor.

      Sil
  4. Blog, tarihe kendimiz adına bir şeyler bırakma misyonunu taşıyor. Buradan gelir elde etmek görüldüğü kolay değil.
    Amatör ruhla ve dinamik bir heyecanla yazmaya devam.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, yazmaya devam... Ben teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  5. Kendi çapımda küçük bir blogum olduğu için benim o kadar hitim olmuyor adsense de onunla aynı oranda para veriyor tabiki :))) ben de dün 36 kuruş kazandığımı fark edince kazandığım ilk para diye sevindim :))) Başarılar 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederim, size de başarılar dilerim...

      Sil
  6. Günlük 100 bin tıklanma almakta kolay değil ya :) 500 tıklanmaya da az para veriyormuş cidden!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, kolay değil ama imkansız da değil :) Maalesef...

      Sil
  7. Para olsa da olmasa da yazmaya devam :)

    YanıtlaSil
  8. Günlük 500 tıklama oranınız için tebrik ediyorum... Bilgilendirme için teşekkür ediyorum ayrıca...

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok az ve o 2 binlere ulaşmak da hiç kolay bişey değil yani insanın o mesleği yapması gerekiyor resmen emek zaman çaba sarf edilmesi gerekiyor ben hem okuyorum hem de çalışıyorum şu şartlarda mümkün değil

    YanıtlaSil
  10. Hocam benimde ay dolmadı 7.78 net maaş 👍 Daha bir buçuk hafta sonra dolacak inşallah bende bir 10 ₺ yapmayı düşünüyorum 👍

    YanıtlaSil
  11. Güle güle harcayın :)
    Biz zaten kendimize anı bırakmak için yazıyoruz :)

    YanıtlaSil
  12. devamı gelir:) Güle güle harcayın

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Hocam yayın içine reklam eklerseniz reklam kazancınız azda olsa artış gösterecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, teşekkür ederim öneriniz için ama gerek duymuyorum. Zaten şu an olan eklentiler bile fazla... (Ziyaretçileri rahatsız etmemek gerek)

      Sil
  14. İyi para bence ben 3 Tl kazandım.Güle güle harcayın:)Eğer hit yoksa reklam tıklaması da azsa gayet normal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Size de bol kazançlar dilerim.

      Sil
  15. Merhaba, bir sorum olacaktı. Adsense kayıt olurken isim, soyisim ve adreste Türkçe karakter kullandınız mı? İsimde Türkçe karakter kullanılmadığında da bu sefer banka hesabıyla farklı oluyor.
    Adsense tecrübelerinizi adım adım takip etmek iyi oluyor. Adresinize pin geldikten sonra izlenecek yolu anlatan yazı dizisini de bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, AdSense hesabımda ismim ve adresimde Türkçe karakterler mevcut ve her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Bunun pek sorun olacağını düşünmüyorum.

      Tabi, adım adım tüm işlemleri paylaşacağım ama bu gidişle baya zaman alacak gibi duruyor :) Çünkü pinin gönderilmesi için bakiyenin en az 200 TL olması gerekiyor.

      Sil
    2. Umarım Türkçe karakter bir sorun olmaz.Zaten Pin gelene kadar bu konuda tam bir bilgiye ulaşmış olurum aslında.

      Haklısınız sanırım. Biraz acele ediyorum. Oysa benim bakiyem sizinkinden daha düşük. Pin aşaması için daha çok zaman var.

      Sil
    3. Araştırma yaptığımda yanlış anlamadıysam bakiye 20tl olduğunda pin gönderildiğini, 200tl de ise para çekildiğini öğrendim. Yani çok beklemek gerekmiyecek. Saygılar...

      Sil
    4. Umarım öyle olur, teşekkür ederim...

      Sil
  16. Benim adsense reklamlarının hepsi ana sayfada sorunsuz görünüyor, sıkıntı yok; ama yazıya tıklayınca veya ana sayfa haricinde bir sayfaya gidince hiçbir reklam görünmüyor. Bazen boş görünüyor bazen hiçbir şey yok. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Adsense reklam kodlarını gatget ekle bölümünden ekledim sağa ve üste. Solda da bir tane adsense gatgeti var ama ana sayfa hariç diğer yerlerde görünmüyorlar, yardımcı olabilirsen sevinirim :) Beni bilgilendir butonuna bastım, bu konuda çok muzdaribim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebebini tam olarak bilmiyorum ama sanırım domainin sürekli yönlendirilmesinden kaynaklanıyor olabilir. Daha önce benim de başıma gelmişti, bir süre sonra sorun kendiliğinden çözülüyor.

      Sil
  17. Merhaba arkadaşlar hala blog yazmaya devam eden var mı aramızda durumlar ve kazançlarınız ne şekilde bende yeni başlıcam blog işine bilgi almak istiyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, blog yazan çok arkadaşımız var ama kazanç konusunda pek mutlu olduğumuz söylenemez sanırım. Tabi bu sizi olumsuz etkilemesin. Eğer "iş" olarak görüp hareket ederseniz, kazancınız da sizin verdiğiniz emekle, harcadığınız sermeye ile doğru orantılı olacaktır.

      Sil
  18. eksik ve mantık hataları ile dolu. 500 hit ile günlük 200 - 300 TL kazananda var 25 kuruşta, bu durum içeriğinizin sektörü(her telden yazıyorsanız bişey beklemeyin), dili (USA hiti Türk hitinin çoğu kelimede 10 katından fazla verir), reklam yerleşimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, tabi birçok faktör kazancı etkileyebilir.

      Sil
  19. Şu anki adsense kazancın ne kadar? Bilgilendirirsen bizim için çok faydalı olur teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, günlük ortalama 3, 4 TL gibi kazancı var. Ama benzer potansiyele sahip farklı bir blog ile çok daha fazlasını kazanmak mümkün. İşin açıkçası ben bu konuda biraz pasif kalmayı tercih ediyorum. Nasıl mı? AdSense kazancını, yazılarım indexlenmesini, arama motorlarında üst sıralara çıkmasını, okunmasını ya da takip ediliyor olmasını pek umursamıyorum açıkçası. Bu yüzden kazanç konusunda pek örnek alınası bir blog değil.

      Sil
  20. merhaba bende dün onay aldım ama kazançlarda hiçbir değişiklik olmadı. Görüntülenme de var. Normal mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hayırlı olsun, bol kazançlar dilerim. Reklam yerleşimin ardından gelen ziyaretçi sayısına göre kazançlar artar azalır.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.