AdSense'se ödeme yöntemi nasıl eklenir?

24 Ekim, 2017
Ödeme yöntemi nasıl eklenir?
AdSense'se başvuru yaptık, onay aldık. Blogumuza reklamları yerleştirdik ve ardından para kazanmaya başladık. Peki AdSense ile elde ettiğimiz gelire nasıl ulaşacağız? Yani kazandığımız para bize nasıl ulaşacak? Adresimize mi gelecek, yoksa banka hesabımıza gönderilecek?

 AdSense'se başvuruda bulunmadan önce
 Ve AdSense onayı alınır
 AdSense onayının ardından bloga reklam nasıl eklenir?

AdSense ile ilgili gelişmelerden sizi haberdar edeceğimi belirtmiştim daha önce. Bu yazımda ise ödeme yöntemi olarak banka hesabımızı nasıl AdSense sistemine ekleriz ondan bahsettim.

Yapacağımız işlem oldukça basit. İlk olarak AdSense hesabımıza ulaşıyoruz. Hemen sol kısımda yer alan Ayarlar ve ardından Ödemeler sekmesini tercih ediyoruz. Karşılaşacağımız sayfa aşağıdaki gibi olacaktır.
Ödeme yöntemi nasıl eklenir?
Bu arada 30 trilyon para birikmiş hesabımda, ye ye bitmez 😊
Bu alanda, sağ alt köşede ÖDEME YÖNTEMLERİNİ YÖNETİN diye bir seçenek mevcut. Buraya tıkladıktan sonra banka hesabımızın IBAN numarasını ekleyebiliriz. İşte burada bir ayrıntı var.

IBAN numaramızı ekledikten sonra Google, hesabın bize ait olduğunu doğrulamak için bir kaç kuruş para gönderiyor. Ve 3 gün içerisinde ne kadar gönderdiğini sisteme belirtmemizi istiyor. Bu sayede banka hesabının bize ait olduğu doğrulanıyor. Bu şekilde ödeme yöntemi belirleniyor ve sonraki kazançlarımız banka hesabımıza gönderiliyor.

Bu arada ödeme eşiği ile ilgili sorular vardı. Yukarıda yer alan görselden anlaşılacağı üzere minimum 200 TL hesabımızda birikmesi gerekiyor ödeme alabilmemiz için.

Sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz. Benim hesabımın onaylanması için gönderilen miktar 0.20 kuruştu, bilginiz olsun.

12 yorum:

  1. Afedersiniz ama onay sürecinizden bu yana adsense de kaç tl kazandınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, yayın içerisindeki görsel benim AdSense hesabımdan. Yani toplamda 30.89 TL kazancım var.

      Sil
  2. Henüz ödenecek kadar kazancım olmasa da belki uzun zaman sonra işime yarar :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. bloğum için adsenseden bir türlü onay alamadığım için hiç öyle dertlerim yok :) Youtube hesabıma bağlı bir adsense hesabım var bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Rica ederim.. YouTube daha çok kazandırıyor zaten.

      Sil
  4. Sizin trilyonun yarısı benimki,iyi birikmiş sizinki:)) Bilgilendirme için de teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Onay alalı 3 Ay olmuş.
    Aylık 10 tl tekamül ediyor.
    Yani bu veriler ışığında adsense onayı almayan bir kişi alır mı?
    Elbette almaz diye düşünüyorum. Ama Google adsense onayi alan site itibarlı kaliteli izlenimi veriyor zira şartları geçmiş sırf bu yüzden alınabilir.

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler güzel bilgi için:)

    YanıtlaSil
  7. Adsense vergi ve ödeme yöntemi para cinsi üzerinden bir soru sormak istiyorum.
    Adsensede ödeme para birimini TL seçmemiz durumunda Türkiyede vergi tahakkuk etme durumları varmış. Yabancı para cinsinden ödeme alındığında vergiden muaf olunuyormuş. Çok para kazandığımız yokta temelden doğru iş yapalım diye sormak istedim.

    1- Adsense ödeme şeklini TL yerine dolar olarak değiştirebilir miyiz?
    2- Vergi olaylarından muaf olabilmek için ne yapmamız gerekir?
    İlk zamanlarda belirli hadlerin altında kalması nedeni ile ses etmeyebilirler. Gelirler arttıkça sorun çıkarabilir. Başından nasıl bir tedbir almak gerekir.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, TL ya da dolar olması bir şeyi değiştirmez. Kimse de hesabınıza yatan paradan vergi kesmez. 29 yaşını aşmamış ve şahıs şirketi olarak nitelendirilen kişiler 75 bin TL'ye kadar vergiden muaf olabiliyorlar. Bunun dışında kalanlar ise şahıs ya da limited şirketleri kurarak kazandıkları AdSense ve benzeri reklam gelirlerinin vergilerini vermek durumundadırlar. Tabi devlet kim AdSense'den para kazanıyor diye araştırmaya girmiyor. Genelde yüksek gelir elde edenleri, özellikle gelen şikayetler doğrultusunda denetliyorlar. Yani iş biraz vicdana ve kazanca göre değişiyor. Aylık 200 TL AdSense geliri olan biri şirket masraflarını bile karşılayamayacaktır. Ayrıca dolar konusu için sanırım adres değişikliği olması gerekiyor bu da tekrar onay süreci demek.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.