MS PowerPoint'e farklı yazı tipleri nasıl eklenir?

20 Ekim, 2017
MS PowerPoint'e farklı yazı tipleri nasıl eklenir?
Oldukça basit ama bir o kadarda önemli bir konu. Microsoft Office PowerPoint'e farklı yazı fontları nasıl eklenir? Dışarıdan istediğimiz yazı tiplerini nasıl PowerPoint'te ekleriz?

Microsoft, PowerPoint ne alaka diyebilirsiniz ama yazının sonunda ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. 

Dostlarım malum blog yazarıyız. Yani ne bir grafiker ne de bir yazılımcıyız. Ama iş blog yazmaya gelince maalesef bu bahsettiklerimden az buçuk bir şeyler bilmemiz gerekiyor. Örneğin blog açtık logo yok! Ya da yazıyoruz ama SEO'dan haberdar değiliz! Değil mi?

Çok önceden "Program ihtiyacı olmadan arka plansız logo yapımı" başlıklı bir içerik paylaşmıştım. Bu içerikte Photoshop ya da Corel gibi ağır programları kullanmadan arka plansız logo yapımından bahsetmiştim. Bu yazımda ise yine aynı şekilde PowerPoint'ten logo ya da farklı projeleriniz için metin hazırlarken nasıl farklı yazı tiplerini PowerPoint'te entegre ederiz ondan bahsettim. Çünkü Microsoft PowerPoint'te sınırlı sayıda yazı tipleri mevcut. Örneğin Blog Tecrübem'in logosunun fontu PowerPoint'in mevcut yazı tipleri arasında yok.

PoperPoint'te farklı yazı tipleri nasıl eklenir?


İlk olarak hangi yazı tipini eklemek istiyoruz onu bulmamız gerekiyor. Google'dan dilediğimiz yazı tipini indir kelimesiyle birlikte arattığımızda birçok kaynağa ulaşabiliyoruz. Ulaştığımız kaynaklardan .ttf uzantılı font dosyasını indiriyoruz.
PowerPoint'e farklı yazı tipleri nasıl eklenir?
İndirdiğimiz dosyanın görüntüsü yukarıdaki gibi olacaktır. Daha sonra dosyaya iki kere üst üste tıklayarak aşağıdaki gibi yükleme sayfasına ulaşıyoruz.
PowerPoint'e farklı yazı tipleri nasıl eklenir?
Bu pencerede Yükle butonuna tıklayarak yazı tipinin bilgisayara yüklenmesini sağlıyoruz. Ve fontumuz yükleniyor. Daha sonra PowerPoint'i açarak fontun yüklenip yüklenmediğini kontrol edebiliriz.
PowerPoint'e farklı yazı tipleri nasıl eklenir?
Tüm yapılması gerekenler bunlar dostlarım. Bu yöntemle dilediğiniz yazı tipini PowerPoint'e entegre edebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

1 yorum:

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.