Bilgisayardaki müziklerin .mp3 uzantılı URL'si nasıl alınır?

13 Ekim, 2017
Bilgisayardaki müziklerin .mp3 uzantılı URL'si nasıl alınır?
Bilgisayardaki müziklerin .mp3 uzantılı URL'si nasıl alınır?
Özellikle konu web olduğunda tasarımlarda URL kullanımını oldukça fazladır. Bir sunucu, host vardır ve bu alana dilediğiniz dosyaları yükler ve oluşturduğunuz link (URL) ile herkesle paylaşırsınız. Bu bir resim içinde geçerlidir, video içinde. Tabi aynı zamanda bir müzik, ses dosyası içinde geçerlidir.

Yayınlarımızın arasına ya da eklenti olarak bloglarımıza, web sitelerimize kolayca ses oynatıcısı ekleyebiliriz. Yalnız bu oynatıcıyı eklerken küçük bir sorunumuz olacak, müziklerin URL'sini nasıl alacağız?

Normalde blogumuza bir görsel eklerken bir tuşla kolayca resim yükleyebiliriz. HTML kısmına ulaşıp rahatça o görselin URL'sini alırız. Ama konu mp3 olunca sanırım boyutundan olsa gerek kimse ücretsiz bir sistem sunmuyor, bir iki site hariç. Blogger'da her hangi bir görselin URL'sini nasıl alırız?

Müziklerin URL'si nasıl alınır?


Şimdi gelelim ses, müzik dosyalarının linkini, URL'sini nasıl alırız sorusunun cevabına. Yapacaklarımız oldukça basit. İlk olarak https://instaud.io/ adresine ulaşıyoruz.
Müziklerin URL'si nasıl alınır?
Upload File butonuna tıklayarak bilgisayarımızda kayıtlı olan ve URL'sini almak istediğimiz müziği seçiyoruz. Bir süre dosyanın yüklenmesini bekliyoruz ve ardından;
Müziklerin URL'si nasıl alınır?
Böyle bir sayfa ile karşılaşıyoruz. Burada normalde paylaş butonuyla bize mp3 dosyasının linkini vermesi gerekiyordu ama vermiyor. Bu sayfayla karşılaştıktan sonra klavyemizden Ctrl U tuşlarına basıp kodların yer aldığı sayfaya ulaşıyoruz.
Müziklerin URL'si nasıl alınır?
Bu sayfada ise Ctrl F tuşları ile mp3 araması yaptığımızda, yüklediğimiz ses dosyasının .mp3 uzantılı linkine ulaşmış oluyoruz.

Sonuç: https://instaud.io/_/1l7R.mp3

Tüm yapılması gerekenler bunlardı dostlarım. Karışık gibi görünebilir ama işlemler oldukça basittir. Bu şekilde bilgisayarımızdan dilediğimiz müzik dosyasının URL'sini alabiliriz.

Bir sonraki yazımda ise müzik çaları nasıl yayınlarımıza ekleyebiliriz, ondan bahsedeceğim. Konuyla ilgili sorularınızı yorum yaparak bildirebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Ah ah eskiden bir sürü müzik url si alabileceğim sayfa vardı, ne oldu onlara teker teker yok oldular ortadan :/ telif hakları mıdır sorun acaba bilemedim. Bir sonraki yazıyı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Zira istediğim tam olarak bu değil. Çünkü ben bloğa yazıyı yazdığım sayfanın içine html koduyla yerleştirme yapıyordum. Eline sağlık... teşekkürler araştırmana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada url sine bir başka şekilde de ulaşabiliyoruz. Müziği yükledikten sonra, sol altta share diye bir kısım var oraya tıklayınca aynı url çıkıyor ve kopyalayabiliyoruz. :)

      Sil
    2. Şimdi yine kontrol ettim de aynı değil :/ Bulmamız gereken linkin sonu .mp3 şeklinde bitmeli. Şunun gibi https://instaud.io/_/1l7R.mp3 yeni sekmede de açınca otomatik olarak çalmalı.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Evet eski sunucu host müzik dosyalarını barındıran sitelerin hiç biri yok. Araya araya en sonunda bulduğum bir siteyle bu sorunu çözmüştüm. Ancak, oradan aldığım URL kodu, ancak kendi playerinde çalışıyordu. Diğer piyasa playerlerinde çalışmadı. Bakalım sizin bu sunucu hostun URL si de mi öyle, anlayacağız.

    Bu güzel ve yararlı paylaşım için teşekkür eder, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Yasin Suresi vardı, önce onu yüklemek istedim. Yükleme yaparken yarıda kesti ve "çok büyük dosya" mesajı verdi. Ben de tekrar küçük bir müzik dosyası yükledim ve sizin açıkladığınız gibi işlemleri yaparak URL kodunu aldım ve SCM olayerine uyguladım ve dosya çalıştı. Çok teşekkür ederim. Sağolun. Ancak bu müzik dosyası burada ne zamana kadar aktif durabilir, bu konuda bir bilginiz var mı? Örnek olarak işte bir ay sonra kaldırılır mı? Yoksa uzun bir süre burada kalır mı?
    Tekrar teşekkürlerimi sunarım.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, evet genelde bu tür sistemler kendi playerları için bir link veriyorlar ama yukarıda bahsettiğim gibi kodların arasından .mp3 uzantılı linke ulaşabiliyoruz. Ne kadar süreli olur pek bilgim yok ama site sağlam bir site. Ben teşekkür ederim değerli yorumlarınız ve dilekleriniz için.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.