Gençleri ölüme sürükleyen Mavi Balina oyunu!

10 Kasım, 2017
Mavi Balina oyunu
Mavi Balina oyunu
Son yılların en tehlikeli ve en gizemli internet oyunlarından biri olan Mavi Balina'yı duydunuz mu? Bu oyun, oynayanların bileklerini kesmesine, intihar etmesine neden oluyor? Mavi Balina oyunu nedir? Mavi Balina oyunu nasıl oynanır? Oyun kimin tarafından kuruldu?
Mavi Balina oyunu yüzünden kesilen bilek
Mavi Balina oyunu yüzünden kesilen bilek

Mavi Balina oyunu nedir?


Mavi Balina oyunu, "Mavi Balina Challenge" olarak da bilinen ve birçok ülkede oynanabildiği iddia edilen bir internet oyunudur. İddialara göre oyun 50 bölümden oluşuyor ve son bölümde oyuncunun intihar etmesi isteniyor.

Mavi Balina oyunu ne zaman ve kim tarafından kuruldu?


Mavi Balina oyunu kurucusu Philipp Budeikin
Mavi Balina oyunu kurucusu Philipp Budeikin
Oyun, ilk olarak 2013 yılında VK isimli sosyal ağda yer alan "ölüm grubu" adlı bir grup üzerinden yayılmaya başladı. Oyun sebebiyle ilk intihar 2015 yılında gerçekleşti. Oyunu, üniversiteden uzaklaştırılan eski bir psikoloji bölümü öğrencisi olan Philipp Budeikin'in yazdığı bilinmektedir. Oyun nedeniyle "en az 16 çocuğu intihar etmeye teşvik etmek" suçundan tutuklanan Budeikin, yaptığı açıklamada "toplumu biyolojik atıklardan temizlemek" amacıyla oyunu yaptığını belirtmiştir.

Mavi Balina oyunu nasıl oynanır?


Mavi Balina oyunu 50 gün boyunca giderek korkunç hale gelen 50 görevden oluşuyor. Kendini sakatlayabilecek görevlerden korku filmlerini izlemeye kadar sıra dışı şeyler yer alıyor. Görevleri yerine getirip oyunu bitiremeyen kullanıcılara ‘Öl, nasıl olsa yeniden doğacaksın’ telkini yapılıyor.
Mavi Balina oyununun 50 görevi
Mavi Balina oyununun 50 görevi
Oyunun kimi etaplarında henüz okul çağındaki çocuklardan, el bileklerine ya da bacaklarına sivri bir cisimle bir balina kazıması ya da vücuttaki damarlarına yakın kesikler atması isteniyor. Bazı günler saat 04.20’de uyandırılıp gün boyunca oyun yöneticilerinin yolladığı korkunç görüntülerin izlenmesi de bir başka görev. Manipüle edilen çocuklar, 49 görev boyunca kendilerine psikolojik ve fiziki zararlar verip hayattan koparılıyor. 50. gün final görevi ise “balina olmak” adını taşıyor ve oyuncunun intihar etmesini emrediyor.

Ülkemizde 142 cana neden olduğu düşünülüyor!


İbrahim Can Duman
İbrahim Can Duman
Dünya üzerinde bir çok intihara neden olan oyun, ülkemizde de maalesef ilgi görüyor. Şu ana kadar ülkemizde 142 genç veya çocuğun intiharıyla ilişkilendiren oyun, en son Ordu’nun Altınordu ilçesinde bir can daha aldı. 17 yaşındaki İbrahim Can Duman’ın hayatına son vermesine neden olduğu düşünülen oyun, Duman’ı doğal gaz borusuyla intihara etmeye sürükledi.

3 yorum:

  1. Benim de oğlum var korkuyorum valla her internete girdiğinde ebeveynler olarak dikkat etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Oyunlarla aram pek iyi olmadığı için, bu oyunun varlığını ve nelere sebep olduğunu, sadece haberlerden öğrendim. Burada veliler ile iktidara bu tür saçmalıkların engellenmesi için görev ve sorumluluklar düşmekte. Aksi halde durumlar daha da vahimleşecek gibi.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, evet kesinlikle...
      Teşekkür ederim.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.