Google link kısaltma (URL Shortener) servisi kapatılıyor!

04 Nisan, 2018
Google link kısaltma (URL Shortener)
Google link kısaltma (URL Shortener)
Google, geçtiğimiz günlerde paylaştığı resmi bir açıklamayla popüler link kısaltma servisi olan Goo.gl'i kapatacağını duyurdu. Google Developers adlı blogda yer alan bilgiye göre Goo.gl (Google URL Shortener) nin yerini Firebase Dynamic Links (FDL) adlı yeni sistem alacak.

2009 yılında hizmet vermeye başlayan Goo.gl ile uzun uzun oluşturulan linkler kısaltılabiliyor ve bu linklerle gelen trafiğin ölçümü yapılabiliyordu. Ayrıca Goo.gl'nin oluşumu bu alanda birçok url kısaltma servisinin ortaya çıkmasını bile sağlamıştı.

Peki şimdi ne olacak?

Yapılan duyurunun ardından, "Geçmiş dönemde kısalttığımız linklere ne olacak?" sorusu akıllarda doğal olarak belirmeye başladı. Google'un paylaştığı duyuruda bu sorunun yanıtı da yer alıyor.

Paylaşılan duyuruya göre; 13 Nisan 2018 tarihinden önce Goo.gl servisini kullanmayan anonim ve kayıtlı kullanıcılar, bundan sonra Goo.gl adlı link kısaltma servisinden faydalanamayacaklar. Bu tarihten önce Goo.gl'yi kullanan kullanıcılar ise 30 Mart 2019'a kadar bir yıl boyunca goo.gl konsolunun tüm özelliklerini kullanmaya devam edebilecek. 30 Mart 2019 tarihinden sonra ise Goo.gl servisi kullanıma kapatılacak ama Goo.gl ile oluşturulan tüm linkler yönlendirmeye devam edecek.

Söz sizde...

Bu duyurunun ardından anlaşılıyor ki yeni link kısaltma servisimiz FDL. Bitly ve Ow.ly adlı sistemler de Google tarafından öneriliyor haberiniz olsun. Google Developers adlı blogda paylaşılan duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

  1. bi zamanlar ben de kullanmıştım ama ne yalan sölim hiç hoşuma gitmemişti,kaldırılması belki işine yarayanlara üzücü olabilir..faydalı bir bilgiydi emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  2. Bay kullanılan bir servisti aslında neden kapatılıyor ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha güçlü bir sistemle bazı şeyleri amaçlıyor olabilirler. Bakalım yakında görürüz.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.