Google Haritalara konum nasıl eklenir?

13 Ekim, 2018
Google Haritalara konum ekleme
Google Haritalara konum ekleme
Her ne kadar Amerika ve Avrupa ülkelerinde daha sık kullanılan bir uygulama olsa da ülkemizde de artık Google Haritalar uygulamasına önem verilmekte. Bir konuma ulaşmak istediğimizde bizlere en doğru ve en kısa yolları gösterirken, işletmeler hakkında barındırdığı yorumlarla da tercihlerimize yön verdiğini söyleyebiliriz. Peki kendi işletmelerimizi, firmalarımızı, dükkanlarımızı vs Google Haritalara nasıl ekleyebiliriz?

Önceleri Google+ üzerinden yapılıyordu bu işlem belki hatırlayanlarınız vardır. Şimdi ise "Benim İşletmem" adlı Google'un yeni hizmeti tarafından gerçekleştirilmekte. Ayrıca ücretsiz olduğunu da vurgulamak isterim. Zira bazı fırsatçılar tarafından bu işlem için ücret talep edilmekte.

Google+ üzerinden oluşturulan business sayfası ile konum belirleniyor ve ardından bildiriliyordu. İki hafta içerisinde belirlediğiniz konuma Google tarafından bir şifre gönderiliyordu. Oluşturduğunuz business sayfasına bu şifreyi girdiğinizde Google Haritalar uygulamasında işletmenizin konumu, aktif olarak görünmeye başlıyordu. Google Haritalar üzerinde yer alan işletmeniz, kullanıcıların yorumları ve puanlamaları ile ön plana ya da arka plana atılıyor. Tabi işletmenizin türüne göre görseller, videolar, çalışma saatleri, menüler, fiyat seçenekleri gibi birçok ayarlamayı yapmak mümkün. Kullanıcıların da bu düzenlemelere destekte bulunabileceğini de unutmayalım.

Google'un yeni hizmetlerinden biri olan Benim İşletmem adlı servis ise bu konuda artık kullanıcılara daha doğrusu işletme sahiplerine daha da kolay bir yönetim imkanı sunuyor. Hatta .business.site uzantılı web sayfaları oluşturma imkanı da. Benim İşletmem adlı servis üzerinden Google Haritalara eklediğiniz konumları yönetebilir ve işletmenize dair içerikler paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda işletmeniz ile ilgili reklam kampanyaları oluşturabilir ve geri bildirimlere kısa sürede yanıt verebilirsiniz.

Firmalarımızı nasıl Google Haritalara ekleyebiliriz?


Yapılacak işlemler oldukça basittir dostlarım. Şirket, otel, dükkan, mağaza gibi işletmelerinizi sadece bir Gmail hesabı ile Google Haritalara ücretsiz olarak ekleyebilirsiniz.

İlk olarak şu linke ulaşıp hızlıca bir Gmail hesabı oluşturun. Daha sonra Benim İşletmem adlı sayfaya giderek Gmail hesabınızla oturum açın. Eğer daha önceden eklediğiniz konumlar varsa oturum açtığınızda bu konumların yer aldığı bir listeyle karşılaşırsınız. Ve bu alanda sağ köşede yer alan "Konum ekle" butonuna tıklayarak işletmenizi ekleyebilirsiniz. Daha önceden işlem yapmadıysanız eğer aşağıdaki bir görüntüyle karşılaşırsınız.
Haritalara işletme konumu ekleme
Haritalara işletme konumu ekleme
İşletmenizin adını, adresini ve daha sonra diğer istenen tüm bilgileri ekleyerek konumunuzu Google Haritalara bildirmiş olursunuz. Tabi son olarak konumunuzu doğrulamanız gerekir. Bunun için ise iki seçenek mevcuttur. Birincisi daha önceden yapıldığı gibi adrese pin istemek, ikincisi ise telefon numarası ile. Kendimden örnek vermek gerekirse, son bir ay içerisinde eklediğim 3 işletmede de telefon numarası ile konumları doğrulayarak aktif hale getirdim.
Google Benim İşletmem sayfası
Google Benim İşletmem sayfası
Benim İşletmem adlı uygulamada karşılaşacağınız yönetim alanı bu görseldeki gibi dostlarım. Sol tarafta yer alan seçeneklerle içerik paylaşımı yapabilir, gelen yorumları ve konumunuzun aldığı trafiği değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda dilediğiniz gibi firmanız ile ilgili fotoğraf paylaşabilir ve .business.site uzantılı web sayfanızda dilediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz.
Google Benim İşletmem doğrulama kodu
Google Benim İşletmem doğrulama kodu
Doğrulama kodu konusunda da bazı sorunlar yaşayabilirsiniz dostlarım. Özellikle şehirden uzak, ulaşımın daha zor olduğu yerlerde bu zarfın elinize ulaşması zorlaşabilir, hatta hiç gelmeyebilir. Ama eminim bu konuda da güzel gelişmeler olacaktır.

Google, bu ve buna benzer uygulamalarla tabi ki kullanıcılarına her daim kolaylıklar sağlamakta ama aslında bunun bir pazarlama stratejisi olduğu kanısındayım. Özellikle Google Ads servisinin kullanımının artması için bu ve buna benzer servisleri öne sürdüğünü düşünüyorum.
Google Dijital Atölye
Google Dijital Atölye
Facebook'ta sıkça reklamı yapılan Google Dijital Atölye konusu da bu konuya bir örnek olabilir. Kayıt olup sayfayı incelediğimde sıkça arama motorları için oluşturulan reklam kampanyaları vurgulanmakta.

Tabi bu servislerin bir pazarlama stratejisi olduğunu herkes rahatlıkla anlayabilir. Kimsenin yadırgayacağını da zannetmiyorum. Ben ne olur ne olmaz diye buraya notumu düşmek istedim.😉

2 yorum:

  1. Google Yerel Rehber olarak teşekkür ederim bu detaylı bilgilendirme için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Umarım faydalı olur.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.