Sayfa dışı (off page) SEO nedir, nasıl yapılır?

07 Ocak, 2020
Off page SEO nedir?
Sayfa dışı (off page) SEO nedir?
Web sitelerinin, iyileştirilmesi ve daha etkin olmasını sağlamak için SEO çalışmaları yapılır. SEO çalışmalarının bir bütün olarak değerlendirilebilmesi için site içi ve site dışı SEO olarak birlikte eksiksiz yapılması gerekir. SEO çalışmaları, amaçlar doğrultusunda yapıldığında, web sitesinin Google arama motoru listesinde üst sıralara taşınması sağlanmış olacaktır.

SEO uzmanları, Google ve Yandex gibi arama motoru algoritmalarına göre çalışmalarını yapar, web sitesinin algoritma güncellemelerine uyumlu hale gelmesini sağlarlar. Arama motoru algoritmalarına uyumlu olan sitelere erişim daha kolay ve hızlı olacaktır.

Site Dışı SEO Nedir?


Web siteleri için yapılan site dışı SEO nedir? Önemli olan konulardan birisi yapılacak olan işin doğru tanımlanabilmesidir. Site dışı SEO, web sitesinin başka web sitelerinden link ya da bağlantı alması olarak açıklanabilir. SEO çalışmaları ile birden fazla web sitesi ile bağlantı kurulması sağlanır ve o siteye erişim yapan kullanıcının sizin sitenize yönlendirilmesi sağlanmış olur. Bu şekilde sitenizin erişim trafiği artacak ve paylaşımlarınız daha fazla kişi tarafından görülmeye başlanacaktır. SEO uzmanları tarafından yapılacak olan sayfa dışı SEO çalışmalarında site etkinliği artırılacaktır.

Site Dışı SEO Nasıl Yapılır?


SEO çalışması yapacak olan kişiler tarafından off page SEO nasıl yapılır bilinmelidir. Site dışı SEO çalışmaları, SEO çalışmalarının büyük bir bölümünü oluşturur.

Site dışı SEO çalışmalarının yapıldığı alanlar şunlardır;
  • Farklı arama motorları
  • Arama motoru reklamları
  • Sosyal medya platformları
  • Rakip web siteleri
  • Sözlük ve forum siteleri
Site dışı SEO çalışmalarındaki en önemli araçlar, sosyal medya ve reklam kanallarıdır. Başarılı çalışmalar için blacklink bağlantılarının doğru yapılması önemlidir.

Bağlantıların Gücü


Site dışı SEO ile web sitelerinin bağlantı gücü artırılabilmektedir. Google gibi arama motorları bağlantı sayılarının artırılması web sitesinin kalitesini artıracaktır. Blacklink sayısının miktarı kalite açısından önemlidir. Bağlantıların gücünü oluşturabilmek için site dışı (off page) SEO çalışmalarında, web sitesinin kendi alanında profesyonel olarak tanıtılması gerekir. Bunun için misafir bloglar yazılmalıdır. Firmanın sektöründe etkili olabilmesi için web sitesinde sektörü en iyi yansıtacak içeriklerin oluşturulması sağlanmalıdır. Site dışı SEO ile önceden yapılmış ve bozulmuş olan bağlantıların yeniden onarılması sağlanmaktadır.

SEO’nun Önemi


SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışmaları tek başına site dışı ya da site için SEO olarak ele alınmalıdır. Yapılan çalışmalar bir bütün olarak değerlendirilmeli ve sıralı şekilde yapılmalıdır. Site içi SEO yapılmadan site dışı SEO başarı getirmeyecektir. Aynı şekilde site dışı olmadan site içi SEO içinde başarı beklenmez.

SEO çalışmaları, bir web sitesi için çok önemlidir. Web sitesinin arama motorunda belirli bir seviyeye yükselmesi ve ziyaret eden kullanıcıların seti içerisinde uzun süre kalması başarı getirecektir. Bu ürün reklamlarının yapılmasını, markalaşmanın gerçekleşmesini ve pazarlama oranının artmasına neden olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.