AdSense Lazy Load koduyla blogunuzu hızlandırın!

21 Mayıs, 2020
AdSense Lazy Load kodu
AdSense Lazy Load kodu
AdSense reklamlarıyla yavaşlayan bloglarınızı hızlandırmanın en güzel yöntemlerinden biri de lazy load kodudur. Bu kod ile blogunuza dilediğiniz kadar AdSense reklamları ekleyebilirsiniz çünkü blogunuzu, sitenizi yavaşlatmayacaktır. Peki nasıl?

Dostlarım arama motoru optimizasyon çalışmalarında (SEO) büyük etkenlerden biri de site açılış hızıdır. Rakiplerinizle rekabet içerisinde olduğunuz anahtar kelimelerde blogunuzun hızını artırarak bir adım öne geçebilirsiniz. Hiç AdSense eklemeyiz olur biter de diyebilirsiniz ama biz blog yazarlarının gelir modellerinden biri de AdSense reklamları olduğu için bu kazanç kapasını kapatmadan hız konusunu halletmek işimize yarayacaktır.
Site hızı
Site hızı
Tabi AdSense gelirleri için değil de benim gibi, "daha çok kullanıcı deneyimi açısından blogumun çok çok hızlı açılmasını isterim, gelen ziyaretçiler sorunsuz ve hızlı bir şekilde sitemi gezinsin isterim" de diyebilirsiniz. Ki benim bu yüzden daha önceleri ara ara AdSense reklamlarını tamamen kaldırdığım da oldu. Ama AdSense lazy load koduyla bu sorunun üstesinden gelince AdSense reklamlarını kaldırmaya gerek yok artık.

AdSense lazy load kodunun nasıl Blogger (blogspot) bloglara eklendiğine gelmeden önce, daha önceden paylaştığım "AdSense reklamarı sitenizi yavaşlatıyor mu?" başlıklı yazıma da bi' göz atmanızı öneririm.

AdSense Lazy Load nasıl Blogger'a eklenir?


Blogger HTML
Blogger HTML
Yapılması gerekenler her zaman ki gibi oldukça basit. Blogger yönetim panelinde Tema, ardından HTML'yi düzenle seçeneklerine tıklayarak HTML alanına ulaşıyoruz. Bu kısımda Ctrl F yardımıyla
</body>
kodunu buluyoruz ve bulduğumuz bu kodun hemen üstüne,
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// AdSense Lazy Load Kodu
var lazyadsense=!1;window.addEventListener("scroll",function(){(0!=document.documentElement.scrollTop&&!1===lazyadsense||0!=document.body.scrollTop&&!1===lazyadsense)&&(!function(){var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js";var a=document.getElementsByTagName("script")[0];a.parentNode.insertBefore(e,a)}(),lazyadsense=!0)},!0);
//]]>
</script>
bu kodları ekleyerek blogumuzu kaydediyoruz. Tüm yapılması gerekenler bunlar. Ama şöyle bir ayrıntı var dostlarım. AdSense'den reklam eklentileri için kod aldığınızda içerisinde yer alan
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
bu js kodunu almayın. Çünkü bu kod yukarıya eklediğim lazy load kodunda yer alıyor zaten. Hem otomatik hem de kendi oluşturduğumuz reklam eklentileri için bu koda gerek yok.
AdSense kodu
AdSense kodu
Tüm bu işlemlerin ardından sitenize eklediğiniz AdSense reklamları hız konusunda hiçbir problem yaratmayacaktır. Reklamsız blogunuzun hızı ne ise aynı şekilde o denli hızlı olmaya devam edecektir. Blog Tecrübem'i inceleyerek bunu görebilirsiniz.

Site hız kontrol aracı: Google PageSpeed Insights
Kaynak: https://khalistablog.blogspot.com/2018/11/lazy-load-for-adsense.html

13 yorum:

  1. Gerçekten işe yarıyor. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Yazı için teşekkür ederim. Ancak bu yorumda size bir yazı önerisi sunmak istiyorum. Blogger, yeni tasarımını Ayarlar bölümü için de getirmiş. Birkaç ay sonra alan adı bağlamak istiyorum ancak yeni Ayarlar'da bu ayar nasıl yapılıyor, çözemedim. Bu konuda da yazı paylaşırsanız memnun kalırım. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada sayfayı biraz kurcaladım. Google Domains, galiba ülkemiz için de aktif hâle gelmiş. Bu konuda da bilgilendirme yazısı bekliyorum. :)

      Sil
    2. Öneriler için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu eklentiyi daha önce bir sitede bulup kullanmıştım. Bir sıkıntısından dolayı kaldırmıştım veya başka birşey şimdi tam hatırlayamadım.
    Bir ara bakar buraya yazarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül rahatlığı ile bu kodu kullanabilirsiniz Mehmet Bey, oldukça faydalı.

      Sil
  5. Güzel eklenti olabilir henüz kullanmadım ama java kullanıyor amp hatası verir amp hatası vermeyecek şekilde olsaydı keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu konu hakkında bilgim yok. Teşekkürler bilgilendirme için.

      Sil
  6. Merhaba, WordPress'te bunu Jetpack de yapıyor yalnız o sadece adsense reklamları için değil fotoğraflar için de yapıyor.

    YanıtlaSil
  7. reklamlar çok geç yükleniyor ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kodun şu an çalışıp çalışmadığını bilmiyorum açıkçası. Ama sanırım bu konuda Google'un müdahalesi oldu. Çünkü herhangi bir kod kullanmama rağmen reklamlar blogumu yavaşlatmıyor.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.