WordPress yapım aşamasında eklentisi

25 Mayıs, 2020
Wordpress yapım aşamasında eklentisi
Wordpress yapım aşamasında eklentisi
WordPress sitelerimize tasarımsal ya da içeriksel müdahalelerde bulunurken, yapım aşamasında ya da bakım aşamasında (maintenance mode) eklentileri işimize yarayabilir. Bu eklentiler sayesinde bizler web sitesi üzerinde gerekli düzenlemeleri ve değişiklikleri yaparken ziyaretçiler, basit bir "yapım aşamasında" arayüzü ile karşılanarak site içeriğine erişimleri engellenmiş olur.

Bu tarz eklentiler yeni oluşturulan web siteleri için belki pek önemli değildir ama yine de kullanılması ziyaretçilerin de hoşuna gidecektir. Özellikle belirli bir kitleye hitap eden ve hali hazırda ziyaretçileri olan siteler için.

Yapım aşamasında eklentisi nasıl eklenir?


İlk olarak WordPress sitemizin admin, yönetim paneline giriş yapıyoruz. Bu alanda sol tarafta yer alan Eklentiler ve daha sonra Yeni Ekle seçenekleri ile eklenti indireceğimiz alana ulaşıyoruz.
Wordpress maintenance mode
Wordpress maintenance mode
Yeni eklenti ekleyeceğimiz alanda anahtar kelime alanına "maintenance" yazarak entera basıyoruz. Ardından sonuçlar arasında, görselde de belirttiğim Mantenance eklentisini Hemen yükle seçeneği ile sunucuya yüklenmesini sağlıyoruz. Yüklenmenin ve etkinleştirmenin ardından otomatik olarak bizi yüklü olan eklentiler sayfasına yönlendirmesini bekliyoruz.
Maintenance
Maintenance
Bu kısımda eklentinin ayarları için settings seçeneğine tıklıyoruz. Ardından bizi bu şekilde bir ayarlar sayfası karşılıyor.
Wordpress maintenance widget settings
Wordpress maintenance widget settings
Bu kısımda gerekli tüm ayarları yapabilirsiniz. Logo, site başlığı, site açıklaması, footer için metin, arkaplan görseli gibi. Zaten eklenti etkin halde ise web sitenizi kontrol ettiğinize neyin nerede olduğunu kolayca görebilir ve ona göre gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Üst kısımda yeşil kutu içerisindeki on yazısı eklentinin etkin olduğunu belirtiyor zaten. Tüm bu işlemlerin ardından karşılaşacağınız sonuç ise,
Site yapım aşamasında eklentisi
Site yapım aşamasında eklentisi
bu şekilde olacaktır.

2 yorum:

  1. Çok yoğun kullanmasam da, arada tema güncellemesi yaptığımda lazım olmuyor değil.

    YanıtlaSil
  2. Ya aslında ben de bunu kullanıyorum (https://theskyfallen.company) ama
    mecburen preloader olarak dönen bir resim konması gerekiyor o da çok hoş görünmüyor. Under Construction adlı plugin var görsel olarak vs. daha başarılı bir alternatif olabilir ama hepsinin bir kötüsü ana sitelerimde kullanamıyorum çünkü hepsi Single Sign On'u devredışı bırakıyor aslında böyle ücretsiz Whitelist Pages özelliği olan bir tane iyi olur

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.