Bu kodları ilk defa kullanıyorum!

29 Haziran, 2020
Blog
Blog
Yaklaşık on yıldır blog tutan ve özellikle teknik konularla ilgilenen bir yazar olarak ilk defa blogumda içerikleri kopyalamayı engelleyen kodlar kullanmaya başladım. Bu kodların sadece son kullanıcılar içerisinde yer alan hırsızları durduracağını bilmeme rağmen çaresiz bir şekilde kodları ekledim bloguma.

Dostlarım, sanırım birçoğumuzun başına gelmiştir bu hırsızlık olayları. Maalesef sanal dünyada bile bu insanlardan kurtulmak mümkün değil. Yıllardır blog tutan biri olarak yazılarımın kopyalanmasına alışmıştım. Hatta teknik anlamda fayda sağladığını düşündüğüm için pek umursamadım bile. Ama artık sadece içerik kopyalamakla kalmıyorlar.

Ata sporumuz, kopyacılık!


Geçtiğimiz günlerde bir YouTube paylaşımında girişimcilik konusu üzerine bir video paylaşımına denk gelmiştim ve orada sözde girişimciler, yurt dışında başarılı olan firmaları kopyalayıp ülkemize getirin şeklinde tavsiyelerde bulunuyorlardı.😊 Güler misin, ağlar mısın bu duruma!

Maalesef böyle vahim durumlara alıştığımız için bir blogun kopyalanması çok da büyük bir mesele olarak tanımlanamıyor. Son zamanlarda karşılaştığım durum ise temanın kopyalanması. Bunu gerçekten aklım almıyor. Neden?

Keramet temada mı?


İnternet dünyasında aman sakın özgün bir şeyler yapmaya kalkışmayın. Çünkü bazı dangalaklar kerametin temada olduğu sanıyorlar. Verilen emeği anlamakta zorluk çekiyorlar. Yanlış anlamayın lütfen, oluşturduğum blog tecrübem çok popüler değil, çok başarılı değil ya da ne bileyim her gün binlerin ziyaret ettiği bir sayfa değil. Sadece teknik anlamda ufak tefek ihtiyaçlara karşılık veren bir blog. Ama nihayetinde bir emek söz konusu. Neden isyan etmeyeyim ki?

Reklamları bile kopyalamış!


Bugün, bu yazıyı hazırlarken fark ettiğim bir dangalak daha, (https://sitehane.blogspot.com/2020/06/alexada-yukselmenin-srr-nedir.html). Blogumda paylaştığım sponsor içerikleri bile kopyalamış (Görsel farklı, muhtemelen kendisi manuel olarak kopyalamış). Ama dediğim gibi bunlar önemli değil. Çünkü baş edemeyiz bunlarla, çok kalabalıklar!😊

Benim zoruma giden temanın kopyalanması. Adam utanmadan, çekinmeden renklerinden tutun footer kısmında ki yazıya kadar. Eklenti, reklam yerleşiminden tutun, yorum ileti metnine kadar her şeyi olduğu gibi kopyalamış. Şaşırdım çünkü tanıdığım biriydi. Teknik anlamda birçok diyalog geçmişti aramızda, elimden geldiğince birçok konuda yardımcı da oldum kendisine. İşte bu yüzden şaşırdım ya.

Kendisiyle konuşmaya çalıştım ama pek fayda etmedi, hatta beni haksız çıkartarak her yerde engelledim, bir daha siteme girme gibi sözler bile söyledi.😊 İnanın bana böyle bir insana bir şey diyemezsiniz, bir şey anlatamazsınız.

O muhtemelen bu yazımı da okuyacaktır. Hatta farklı isimlerle saçma sapan yorumlar bile yazabilecek bir potansiyele sahip. İfşa etmeyi düşünmüyorum ama sadece bir süreliğine. Şansını biraz daha zorlarsa, gerekli yasal işlemleri başlatacağımı bilmeli ama.

Temadan yana bir sorun yok!


Aynı temayı tabi ki kullanılabilir, hiçbir sorun yok bunda. Kendisine de söyledim. Ama eklenti başlıklarından footer kısmına kadar tüm her şeyi kopyalamak bir sorundur. Ayrıca bunlarla yetinmeyip yaptığım güncellemeleri de kopyalıyor.

Zamanında bir arkadaşımız da planlarımı çalardı. Örneğin bir içerik yazar, alt kısmına bir sonraki yazımda şunlardan bahsedeceğim derdim, o arkadaş hemen gider o konuyu benden önce yazardı.😊

***

Bu yazım da edindiğim tecrübelerden biriydi dostlarım. İçeriklerinizde olduğunuz gibi temanızda da elinizden geldiğince özgün olmaya özen gösterin. Bunun gibi hırsızlar da kesinlikle şevkinizi kırmasın.

16 yorum:

  1. Mauseden kaynaklanan sorun nedeni ile aynı yorumu 3. kez yazıyorum.
    Mal piyasasında kopyacılık iktisat literatüründe dahi geçiyor. İktisat teorisi dersinde görmüştük.
    Kopyacılık yapan orijinal ürünü arge yapmadan aynısını üretebilir ve sadece markasını değiştirir. Daha ucuza mal eder. Önemli olan fikirdir.
    İçerik alanı gelir açısından zincirin son halkası olmasına karşılık neden içerik veya tema hırsızlığı yapılır bilmiyorum.
    Google'a içerik ihlali bildirimini şu linkten yapılıyor. Yazınıza ekleyebilirsiniz. https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905?hl=tr
    Sizin yapabileceğiniz gibi sizin için bir başkası dahi buradan çalınmayı bildirebilir.
    Bu yapıldığında içerik çalınsa dahi arama sonuçlarında görünmez. Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Şimdi yapmaya çalıştım yalnızca içerik sahiplerinden bildirim alıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Bu yazıda yazarın kodları ilk defa kullanıyorum dediği kodlar yazıyı kopyalamayı engelleyen kodlardır. Nasıl oluyorsa yapmak isteyen yapacağını bir şekilde yapıyor bize düzen ise hırsızı ilan etmek olur.
    Toplumun kimin ne olduğunu bilmek gibi bir hakkı vardır.

    YanıtlaSil
  4. Hırsızlık hastalığı kleptomani.
    Bu konuda bir yazı yazmayı düşünüyorum. Herşeyini hırsıza göre ayarlarsın başlığında blogda bir yazı yazmıştım. Hırsızlardan çok çekiyoruz.
    Onlar hırsızlığı nasıl en az zararla yaparım hesabını yapıyor, yasaların boşluklarından yararlanarak nasıl işimi yaparak kendimi kurtarırım hesabını yapıyor.
    Bakınız hırsızlara karşı en etkili teknikten bahsedeyim size.
    Devlet birşeyi çalana birşey demez çaldırmasaydın kardeşim der.
    Fakat mala zarar vermek diye bir suç var yasalarda o zaman devlet adamın canını okur.
    Devlete benim malımı çaldı demeyeceksin. Benim malıma zarar verdi diyeceksin o zaman canını devletten kurtarsın.
    Yani böyle bir suç var diyelim ki;
    Suç duyurusunda bulunacaksın. Şikayet aynen şu; Benim şu tarihte yazdığım yazımı daha sonra şu tarihte falanca kişi kendi sitesine ekleyerek benim arama motorlarındaki sıralamamı düşürerek siteme zarar vermiştir. Dedin mi tamamdır.
    Şikayet bu.
    İçeriğimi çalmıştır dersen bana ne çaldırmasaydın der! Git önlemini al der.
    Arama motorlarında benim sıralamama zarar veriyor diyeceksin.
    Helal! Formülü bulduk.
    Benzer bir olayda ben böyle şikayetçi oldum sonuçlarına bakacağız.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Blogger'da eski gönderiler ya da yeni gönderiler butonu yerine devamını gör gibi daha fazla yükle butonu nasıl yapılır ana sayfada ? Bir bilginiz varsa paylaşım yapar mısınız ?

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.
    Çok haklısınız. Ancak, hırsıza kilit dayanmaz! Ben de tarafımdan çekilmiş fotoğraf karelerinin kendi sayfalarında kaynak verilmeden paylaşıldığını gördüm. İnsan üzülüyor doğrusu. Hani kime ait olduğu belli olmayan anonim belge ve fotoğraf olsa neyse.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. Yani tema hakikaten tamam çünkü herkes tema geliştiremez ve tema hoşuna gidebilir bu gayet makul ama insan biraz özetler falan yani birebir kopyalamak nedir ya!

    YanıtlaSil
  9. Arama motorları sürekli yeni birşeyler deniyorlar. Bu süreçte yazıların bazısı dizinden çıkarılabiliyormuş. Yani bir yazının dizine eklenme ve görüntülenme garantisi bulunmuyormuş. Bu nedenle kopyalamayı engelleyen kodların eklenmesi gerektiğini öğrendim.

    YanıtlaSil
  10. Bir yerde başarı olunca benzerler türemeye merak salar. Verdiğin emeği hiçe sayarak kolayca kaldığın yerden devam etmek isterler. Ben en başından bu haline kadar seni takip ediyorum ve başarılı buluyorum. Taklit etmek isteyenler sadece aslını yaşatırlar. Her şey gönlünce olsun, başarılarının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Yani reklamı bile kopyalayan adama ne desem boş. Maalesef zaten azalan okuyucu sayılarımıza bir darbe de içerik ÇALAN HIRSIZLAR vuruyor. İşin garibi de Google'de o kadar akıllı o kadar güzel ki çalıntı içerikleri veya haber sitelerinin birbirinin aynısı olan kopyala yapıştır içeriklerini bizim yazılarımızın üstünde tutuyor :(

    YanıtlaSil
  12. Bu kodla ilgili bir yazışma geçmişti aramızda.. kopyalamak isteyen her şekilde bir yolunu bulur diye. :( Keşke buna vakit harcayacağına, yazmaya yaratmaya harcasalar.. geçmiş olsun Ümit..

    YanıtlaSil
  13. lan deli, içeriğini çaldım da neden benimle konuştum deyip yalan atıyorsun?
    Paranayok mısın, şizofereni misin nesin sen?

    "Şaşırdım çünkü tanıdığım biriydi. Teknik anlamda birçok diyalog geçmişti aramızda, elimden geldiğince birçok konuda yardımcı da oldum kendisine. İşte bu yüzden şaşırdım ya."
    Yalan söylemeye utanmıyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahlak bekçiliği yapan adama bak hele. kafasından bir senaryo yazıp bu olayı hikayeleştirmiş. sen ne değişik bir şeysin. içeriğini çaldım, başka hiçbir şey yok. ne bana bir şey yazdın, ne beni tanıyorsun.
      - (sitehane)

      Sil
    2. Yorumlarınıza ve hitap şeklinize dikkat edin lütfen. Bir sonraki paragrafta farklı bir kişiden bahsetmiştim, sizden değil.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.