Tanıtım Yazısı Satma Taktiği!

17 Şubat, 2024
Tanıtım Yazısı Satma Taktiği!
Tanıtım Yazısı Satma Taktiği!
Selamlar dostlarım! Taslak içeriklerim arasında gördüğüm bu dipnotu paylaşmak istedim sizlerle, basit bir teknik ayrıntıyla seocanların nasıl dikkatini çekerek tanıtım yazısı satarız? Ya da dikkat çekerek nasıl tanıtım yazısı satarız sorusunun yanıtına bakacağız.

Not: Bu içerik yıllaaaarr önce yazılıp, yıllaaarr sonra paylaşılmaktadır! :)

Bu arada konuya hakim olan ve muhtemelen uygulayan vardır illaki ama ben yine paylaşarak katkı sağlamak istedim. Belki herkes biliyordur ben yeni anlayabilmişimdir 🙂, her neyse.

Şimdi, seocanlar Semrush, Moz, Ahrefs gibi araçlar kullanarak seo yapacakları web siteleri için planlar, programlar yaparlar. Bu araçlarla daha çok rakip siteleri inceler ve kim nereden, nasıl backlink almış gibisinden araştırma yaparlar. Çünkü rakip sitelerde olup ta kendi sitelerinde olamayan eksikler onları bir adım geriye atacaktır. İşte tam da burada bizim olayı kendi lehimize çevirmemiz gerekiyor. Çünkü her şekilde tanıtım yazıları alınacak, peki neden biz satmış olmayalım?

Peki seocanların dikkatini nasıl çekeceğiz?

Backlinkler, anchor textler, linklerde yer alan nofollow, dofollow kodları yukarıda bahsettiğim SEO araçları vasıtasıyla tespit edilebilir. Bu araçlar da SEO uzmanları tarafından sıklıkla kullanılır. Bu bilmemiz gereken temel konu. Bu bilgi doğrultusunda yapmamız gereken ise tanıtım yazılarının kolayca ve hızlıca satılabileceği sektörleri tespit etmek olacaktır.

Tabi ben bu taktiği uygulayarak tanıtım yazısı satmadım. Tamamen spontane gelişen bir durumdu. Biraz örneklendirerek devam etmek istiyorum.

2017 yılında paylaştığım bu yazımda infografikten ve nasıl online olarak kolayca düzenleyebileceğimizden bahsetmiştim. Bu yazıyı paylaştıktan sanırım bir hafta sonra Canva'dan mail aldım. Düşünebiliyor musunuz, 3.2 milyar dolarlık değere sahip, 190 ülkede 20 milyondan fazla kullanıcısı olan Canva, bana mail atarak yazınızda bize de yer verebilir misiniz diye ricada bulunuyor. (Canva şirketi hakkında verdiğim sayılar güncel değildir, yazıyı hazırladığım tarihte paylaşılan bilgiydi.)

Daha sonra Crm Medya ve benzerlerinin satın aldığı tanıtım yazılarının ardından Sempeak ve Ayhan Karaman gibi SEO sektörünün önde gelenlerinin iletişime geçmesi. Birkaç alışveriş sitesinin tanıtım yazılarının ardından Çiçek Sepeti'nin reklamı gibi gibi.

Tespit ettiğimiz sektör veya tercih ettiğimiz sektörde mutlaka rekabet olmalı. Bu, tanıtım yazılarının satışını kolaylaştıracaktır. Örneğin "seo" kelimesi oldukça rekabeti yüksek bir kelimedir ve uzun zamandır başı çeken Sempeak firmasının Blog Tecrübem'e tanıtım yazısı vermiş olması daha sonraları benim işime yaracaktır. Ki gelmeye başladı zaten seocanlar.

Tabi dediğim gibi ben bu taktiği uygulamadım. Tamamen doğal olarak gelişiyor ama siz de mesela Sempeak gibi herhangi bir sektörün başını çeken bir firmanın sizden tanıtım yazısı satın almasını beklemeden, ücretsiz olarak bir tanıtım paylaşabilirsiniz. Bu rekabet içerisinde olan diğer şahısların dikkatini çekecek ve sizin blogunuzdan veya sitenizden link alma yollarına bakacaklar.

İşte tanıtım yazısı satmış olduk!🙂

Tabi bu işin ince detayları var. Sizden tanıtım yazısı satın alacak insanlar that called seocan,🙂 teknik değerlere bakarlar. Domain Authority (DA), Page Authority (PA), Spam Score (SS), Yaş  şeklinde isimlendirilen bu teknik değerler doğrultusunda sizden link almak isterler. Ayrıca size teklif edecekleri ücretleri de yine bu değerler vasıtasıyla belirlerler.

Tavuk yumurta ilişkisi! Doğru cevap nedir sizce? :)

İnternet siteleri yaşlandıkça daha değerli hale gelirler. Zamanla yaşlanan siteler, içerlerinde daha çok içerik barındırır doğal olarak Google ve diğer arama motorlarının yaşlı kurt yaş tahtaya basmaz misali daha güvenini kazanırlar...

Yazım burada bitmiş. Nasıl bir kurgu ile yazdığımı hatırlayamadığım için devamını getiremedim maalesef. Ama yukarıda yer alan bu küçük notumun da faydalı olacağını düşünüyorum. Sorularınız olursa benimle paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.