Blogger son yayınlar eklentisi

10 Aralık, 2016
Son yayınlar eklentisi (widget)
Son yayınlar eklentisi (widget)
Blogger (blogspot) blog siteleri için son yayınların gösterildiği numaralı son yazılar eklentisini sizlerle paylaşmak istedim. Kendi bloguma da eklediğim bu "son yayınlar eklentisi" ile blogunuzda en son paylaştığınız içerikler özetli ve numaralı olarak gösterilmekte.

Hatırladığım kadarıyla geçtiğimiz yıllarda Blogger'ın hazır widgetleri arasında "Recent Posts" adlı son yazıların yer aldığı hazır widget bulunuyordu. Ama şu an baktığımda bu widgete ulaşamadım. Galiba Blogger bu widgeti kaldırmış ya da ben bulamıyorum. Ama pek de sağlıklı bir eklenti olduğunu da söyleyemem. Yazılar geç yükleniyordu ve görüntü itibariyle pek hoş görünen bir widget değildi açıkçası.

Peki son yazılar eklentisi ne işe yarar?


Sürekli duyduğumuz SEO yani arama motorları optimizasyonu konusunda, bize özellikle artı puan kazandıran hususlardan biri de ziyaretçilerimizin internet sitelerimizde ya da bloglarımızda uzun süreli kalmalarıdır. Son yazılar eklentisi sayesinde de ziyaretçiler herhangi bir içeriği okurlarken, en son eklenen yazıları görebilir ve tıklayabilirler. Örneğin kendi blogumda son yazılar eklentisini sadece yayın sayfalarında gösterilmesini sağladım ve ayrıca sayfayı takip etme kodu ekleyerek, son yazılar eklentisinin sayfa ile otomatik olarak kaymasını sağladım. (Bu konu ile ilgili en kısa sürede içerik paylaşacağım.) Şimdi gelelim "Son yayınlar" eklentisini blogumuza eklemeye...

"Son yayınlar" eklentisini nasıl Blogger'a ekleriz?


1. İlk olarak Blogger kullanıcı paneline ulaşın ve ardından sol tarafta yer alan "Yerleşim" sekmesine tıklayın.
Blogger son yazılar eklentisi
Blogger son yazılar eklentisi
2. Açılan sayfada, son yayınlar gadgetini eklemek istediğiniz alan için "Gadget ekle" ye tıklayın ve açılan sayfada "HTML/Javascript" seçip aşağıda yer alan kodları ekleyin ve ardından kaydedin.
<div class="recentpoststyle">
<script type="text/javascript">
function showlatestposts(e){for(var t=0;t<posts_no;t++){var r,s=e.feed.entry[t],n=s.title.$t;if(t==e.feed.entry.length)break;for(var a=0;a<s.link.length;a++)if("alternate"==s.link[a].rel){r=s.link[a].href;break}n=n.link(r);var i="➯devamı";i=i.link(r);var l=s.published.$t,o=l.substring(0,4),u=l.substring(5,7),c=l.substring(8,10),m=new Array;if(m[1]="Ocak",m[2]="Şubat",m[3]="Mart",m[4]="Nisan",m[5]="Mayıs",m[6]="Haziran",m[7]="Temmuz",m[8]="Ağustos",m[9]="Eylül",m[10]="Ekim",m[11]="Kasım",m[12]="Aralık","content"in s)var d=s.content.$t;else if("summary"in s)var d=s.summary.$t;else var d="";var v=/<\S[^>]*>/g;if(d=d.replace(v,""),document.write('<li class="recent-post-title">'),document.write(n),document.write('</li><div class="recent-post-summ">'),1==post_summary)if(d.length<summary_chars)document.write(d);else{d=d.substring(0,summary_chars);var f=d.lastIndexOf(" ");d=d.substring(0,f),document.write(d+" "+i)}document.write("</div>"),1==posts_date&&document.write('<div class="post-date">'+m[parseInt(u,10)]+" "+c+" "+o+"</div>")}}
</script>
<script type="text/javascript">
var posts_no = 5;var posts_date = true;var post_summary = true;var summary_chars = 80;</script>
<script src="/feeds/posts/default?orderby=published&amp;alt=json-in-script&amp;callback=showlatestposts">
</script>
<style type="text/css">
.recentpoststyle {counter-reset: countposts;list-style-type: none;}
.recentpoststyle a {text-decoration: none;color: #49A8D1;}
.recentpoststyle a:hover {color: #000;}
.recentpoststyle li:before {content: counter(countposts,decimal);counter-increment: countposts;float: left;z-index: 1;position:relative;font-size: 15px;font-weight: bold;color:#fff;background:#69B7E2; margin:0px 5px 0px -6px;line-height:30px;width:30px;height:30px;text-align:center;-webkit-border-radius:50%;-moz-border-radius:50%;border-radius:50%;}li.recent-post-title{margin-bottom: 5px;padding: 0;}
.recent-post-title a {color: #111;text-decoration: none;font: bold 15px Arial;}
.post-date {font-size: 11px;color: #999;margin:5px 0px 15px 32px;}
.recent-post-summ {border-left:1px solid #69B7E2; color: #777; padding: 0px 5px 0px 20px; margin-left: 10px; font: 13px Arial;}
</style></div>
↪ Widget olarak eklediğiniz bu kodların görünümü, yukarıda paylaştığım resimdeki gibi olacaktır. Blogunuzun tasarımına göre renk kodlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Renkleri değiştirme konusunda bir sorun yaşarsanız eğer, yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

↪ 5 adet yayın gösterilecektir. Yayın sayısını değiştirmek için kodlar arasındaki kırmızı renkli 5 sayısını değiştirmeniz yeterli olacaktır.

NOT: Son olarak şunu söylemeliyim; Yukarıdaki kodları doğru bir şekilde blogunuza eklenti olarak eklediniz ama çalışmıyor diyorsanız eğer hemen ayarlar kısmına gidip, içerik takip izni için onay verin. Ardından son yayınlar eklentisi doğru bir şekilde çalışacaktır.

22 yorum:

  1. Böyle yayınlar hep faydlı oluyor. Uygulamada

    YanıtlaSil
  2. Destekleyici, öğretici yayınları seviyorum. Gerçi uygulamada etkin değilim; ama olsun :))))

    YanıtlaSil
  3. Efendim merhaba,

    Blogunuzda çok faydalı bilgiler var, burayı sık sık ziyaret edeceğim görünüşe göre :)
    Son yayınlar fikri harika! :)

    YanıtlaSil
  4. Çok işime yaradı çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Güzel eklenti aslında, benim blogdaki ile değiştirebilirim belki :D

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kodlar farklı... Bahsettiğiniz eklentiyi farklı kaynaklardan bulabilirsiniz ama.

      Sil
  7. Tam istedigim gibi teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, iyi geceler
    Ben ekledim ama 25 den fazla göstermiyor fazla yayın göstermenin bir yolu yok mu isterseniz bakabilirsiniz https://rnagezginler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, kod içerisinde kırmızı renkle belirttiğim sayıyı düzenlemeniz gerekiyor. Ama en fazla ne kadar gösteriyor, deneme yapmadım.

      Sil
    2. en fazla 25 gösteriyor ama bunun başka yolu yok mu

      Sil
    3. Sayfanızda blog kayıtları gözükmüyor, neden? O alana mı eklemek istiyorsunuz?

      Sil
  9. Eline sağlık çok başarılı ve tasarımı ayrıca çok iyi olmuş. Benim bir sorum olacak hazır free tema kullanıyorum ve son yazılar kısmını temadan kaldırmak istiyorum. Sidebarda senden aldığım kodları ekledim ve o şekilde kullanmak istiyorum. Temanın ortasında son yazılar kısmını nasıl kaldırabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, teşekkür ederim. Kodların arasından #main-wrapper şeklinde yer alan css kodunu bulup parantez içinde yer alan değerlerin yanına display: none; kodunu eklerseniz görünmez.

      Sil
    2. Görsel olarak ekledim inceleyebilirsiniz. https://i.hizliresim.com/n3cc4c9.png

      Sil
  10. Selamu aleykum ben boyle kodlari widget ekliyorum ama sitenin menu cubuguna acilinca cikiyor.yayinlarda cikmiyor.tek tek yayinlarin hotmailinemi eklemem gerekiyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam. Temanın özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Normal widget olarak sidebar kısmına ekleyince herhangi bir sorun çıkmaması gerekiyor normalde.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.