Blogger meta etiketler (meta tag) açıklama ekleme

31 Ocak, 2017
Blogger meta etiketler (meta tag) açıklama ekleme
Blogger meta etiketler (meta tag)
Blogger (blogspot) meta tag nasıl eklenir? Blogger bloglarına meta tag nasıl eklenir? Blogger açıklama etiketi nasıl eklenir? Arama motorlarında görünen blog açıklamaları nasıl eklenir?

Blogunuzu arama motorlarında arattığınızda sitenin başlığı ve hemen blog başlığının altında blogunuz ile ilgili açıklama yer alır.
Google arama sonucu görünüm
Yukarıda yer alan resimde gördüğünüz gibi, Google'da, kişisel blogum olan Blog Tecrübem'i arattığımda başlık, url ve hemen alt kısımda blogumun açıklaması yer alıyor. İşte bu açıklama kısmı meta tag kodları ile eklenebildiği gibi Blogger kullanıcı panelinden de basit bir şekilde eklenebilir.

Peki arama motorlarında görünen açıklama kısmı nasıl Blogger'a eklenir?


İlk olarak Blogger kullanıcı panelinde "Ayarlar" ve ardından "Arama tercihleri" sekmelerini seçin. Açılan sayfada en üst kısımda "Meta etiketler" başlığının hemen altında yer alan "Açıklama" kısmını düzenleyin. İşte bu alana ekledikleriniz, arama motorlarında görünen kısım.
Blogger meta etiketler
Blogger meta etiketler
Açıklama eklediğimiz bölüme, blogunuzu tam anlamıyla ifade edecek ve ne tür içeriklerin paylaşıldığını açıklayacak bir metin girmelisiniz. Bunun için başarılı blog sitelerini veya internet sitelerini kontrol edebilirsiniz.

Sonlara doğru...

Sevgili dostlar yukarıda bahsettiğim açıklama kısmı ile birlikte aslında keywords yani anahtar kelimelerin yer aldığı kod satırını da paylaşmam gerekirdi ama bu zamana kadar edindiğim tecrübeler doğrultusunda anahtar kelime eklemenin blog sayfalarına bir faydası olmadığını anladım. Zaten eklenmesi gereken bir kod olsaydı, Blogger kullanıcı panelinde de yer alırdı. Bu yüzden anahtar kelimeler eklemek yerine açıklama bölümüne daha etkili bir metin eklemeniz daha doğru olacaktır. Zaten gelişen arama motorları da artık anahtar kelimeleri pek dikkate almıyor.
Blogger'da "sayfa bulunamadı" sayfasını ana sayfaya yönlendirme

6 yorum:

  1. Faydalı bir paylaşım olmuş. Açıkcası ben bilmiyordum. Şimdi uyguladım lakin arama motoruna henüz yansımadı.

    YanıtlaSil
  2. Meta tagler hakkında yeni bir bilgi öğrendim. Teyit etmek amacı ile size sormak istedim.
    İçerikle dolu bir sitede meta taglerin boş bırakılması durumunda google meta taglerini otomatik olarak oluştururmuş.
    Otomatik oluşturulan meta tagler her seferinde aynı olan meta taglerden çok daha kaliteli olacaktır.
    Şeklinde bir yerde bir yazı okudum.
    Doğru mudur meta tagleri silelim mi?
    Doğru ise aslında çok mantıklı ve yararlı.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyla ilgili bir bilgim yok ama başlık konusunda Google'un düzenleme yaptığını biliyorum. Örneğin başlık sıkça değiştirilirse Google kendince uygun olan başlığı arama sonuçlarında gösteriyor (https://www.blogtecrubem.com/2017/11/site-basligi-Google-da-farkli-gorunuyor.html). Meta tagların ise artık bir işlevi kalmadı. Google artık meta tagları değil de içeriğin geneline bakarak kategorileştiriyor siteyi. Sizin bahsettiğiniz yazılardaki etiketler ise, onların faydası var. Anahtar kelime oranını artırma ve belirginleştirme adına etkili olabilir. Ayrıca Google'un bu etiketleri düzenleme, değiştirme gibi bir özelliği de yok. Blogger'da yer alan bu etiketler özelliği zaten meta tag olarak ta geçmiyor. Kaynak kodlara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Daha çok Blogger kullanıcılarının içerikleri kategorileştirmesinde yardımcı olması için var olan bir özellik.

      Sil
  3. Meta etiketler kısmında Türkçe karakter kullanıncı algoritmaların kafası karışıyor sıralamaya almıyormuş. Meta etiketleri Türkçe karakterlerden arındırdım. Sonuçlara bakacağım. Hatta araştırmış sormuştum. Türkçe karakter kullanmada sakınca yoktu. Siz ne dersiniz?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Key words (anahtar kelime) olayı kalktı zaten geriye bir description kodu kalıyor. Bunda da Türkçe karakter kullanmalısınız tabi. Sitenizi özetleyecek etkili bir açıklama eklemelisiniz.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.