Blogger'da programlı yayın paylaşımı

25 Ocak, 2017
Blogger'da programlı yayın paylaşımı
Blogger'da programlı yayın paylaşımı
Blogger (blogspot) blog sayfalarında program yaparak yayın paylaşma nasıl yapılır? Blogger'da istenilen zamanda yayın paylaşımı nasıl yapılır? Bu yazımda Blogger yayınlarını belirlediğimiz tarih ve saatte nasıl otomatik paylaşırız ondan bahsettim...

Her gün bir içerik paylaştığımı biliyorsunuz. Bazen bir gün içerisinde birden fazla içerik hazırlayabiliyorum. Ama hazırladığım bu içerikleri otomatik olarak direk paylaşmak yerine, belirlediğim programla istediğim gün, istediğim saatte paylaşmayı tercih ediyorum. Bu sayede bir sonraki gün biraz daha rahat davranabiliyorum. Örneğin sizde haftada 3 içerik paylaşan birisiniz diyelim. Hafta sonu 3 içerik hazırlayarak, bu içerikleri hafta içinde planladığınız gün ve saatte blogunuzda otomatik olarak paylaşmanız mümkün.

Peki Blogger yayınları için nasıl program yapılır?

Bu işlemi yapmak oldukça basittir. Blogger'da içerik hazırladığınız bölümde hemen sağ tarafta bulunan "Program yap" özelliğine tıklayarak, hazırladığınız yazının ne zaman yayınlanacağını belirleyebiliyorsunuz.
Blogger'da programlı yayın paylaşma
Blogger'da programlı yayın paylaşma
Yukarıya eklediğim resimde gördüğünüz gibi, "Program yap" sekmesine ardından "Tarih ve saati ayarlayın" seçeneğini seçerek, yazınızın ne zaman paylaşılacağını belirleyebiliyorsunuz. Günü ve saati seçtikten sonra "Tamamlandı" seçeneğine tıklayarak işlemi bitiyoruz. Ardından yazınızı yayınlayabilirsiniz. Belirlediğiniz gün ve saatte hazırladığınız içerik otomatik olarak blogunuzda paylaşılacaktır.

Sonlara doğru...

Blogger'ın güzel özelliklerinden biri de bu bence. Programlı bir şekilde içerik paylaşımı blogumuzun güncel kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca sosyal medya sayfalarını da Blogger'a entegre edip, tüm mecralarda yazınızı otomatik olarak ta paylaşabilirsiniz. Zamanında yapmıştım böyle bir şey.

Bu arada blog yazılarınızın url (link) kısımlarını istediğiniz gibi düzenlemek için ⇢ Blogger'da url kısmını düzenleme başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. teşekkürler, paylaşımlarınız çok faydalı, bir ricam olucak bu tazr teknik konulardan anlamıyorum ama bir arkadaş sayfamı takip etmek için takip butonuna bastığında reklam sayfası açıldığını beni takip edemediğini bloğuma reklam virüsü bulaşmış olabileceğini söyledi. Benim sayfamda herhangi bir anormallik yok ne yapabilirim sizce..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzda saat eklentisi var onu kaldırabilir misiniz? Ya da siz mi eklediniz onu?

      Sil
    2. ben eklemiştim ama kaldırayım...

      Sil
  2. Harikasınız

    aksaraynerede.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.