Vlog (video blog, videolog) ve vlogger nedir?

17 Şubat, 2017
Vlog nedir?
Vlog nedir?
Günümüzde özellikle YouTube kanallarına sahip kullanıcıların sıkça dile getirdiği vlog ya da video blog nedir? Ayrıca vlogger sıfatından da bahsetmekte fayda var...

Sevgili dostlar, İngilizce'de log diye bir kelime var. Log'un anlamı günlük, kayıt ya da seyir defteri anlamına gelmektedir. İnsanlar, zamanla internetin yaygınlaşmasıyla birlikte weblog türünde internet siteleri oluşturarak tamamen tekil ağızdan içerik üretmeye başladılar. Tabi weblog çoğunlukla metinlerden oluşuyordu. Zamanla weblog kelimesinin yerini blog aldı. Blog sayfalarıyla insanlar kendi web sitelerinde kendi düşüncelerini, tecrübelerini, bilgilerini, eleştirilerini paylaştılar. Yemek tariflerini, film önerilerini, ürettikleri sanatsal edebi metinleri, moda ile ilgili tavsiyeleri ve bir çok bilgiyi paylaştılar. Aynı paylaşımları bir de video çekerek paylaşanlar var. İşte onlar...

Peki Vlog (video blog) nedir?


Vlog (videolog, video blog) ise video içerikli blogtur aslında. Bizim gibi yazmakla uğraşmak istemeyen insanların video çekerek kendilerini ifade ettikleri videolu yayındır. Aslında izleti olarak ta tanımlayabiliriz. Vlogger da youtuber ve blogger sıfatları gibi kendi içeriklerini oluşturan insanlara verilen sıfattır.

Vlog özellikle YouTube ile birlikte hayatımıza girdi diyebiliriz aslında. Vloggerlar bir eline kamerayı alıyor ve sabahtan akşama kadar gün içinde her şeyi çekerek kayıt altına alıyorlar. Ve daha sonra komik efektlerle montajlayarak YouTube'da paylaşıyorlar.

Tabi vloglar sadece günlük yaşantılardan oluşan video çöplüğü değildir. Kaliteli ve bilgi dolu vloglarda mevcut. Örneğin YouTube'da Japonik adlı kanalda Japonya ile ilgili bilgiler yer alıyor. Kanalın sahibi sağ olsun Japonya ile ilgili her türlü bilgiyi kanalından aktarıyor.
Aynı şekilde İlkay Zaman adlı YouTube kanalında da Amerika ile ilgili her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bu tür kanallar vlog ve vlogger kelimelerinin en iyi şekilde işlendiği kanallardır. Bu kanalların yanı sıra sadece evinde oturup eğlenceli videolar üretenler de var tabi. Örneğin Berkcan Güven adlı arkadaşın babasıyla helyum gazı çekmesi gibi...
Bu konuda bu kadardı sevgili dostlar. YouTube'da gezinerek birbirinden bilgilendirici ve eğlenceli kanallara rastlamak mümkün. Ara sıra bu türden iyi videoları sizlerle paylaşabilirim.
Sizin de takip ettiğiniz ve tavsiye ettiğiniz YouTube kanalları ya da vloggerlar var mı?

✋Bu içerik Kişisel Blog - BlogTecrübem tarafından hazırlanmıştır.

9 yorum:

  1. teşekkürler paylaşım için kızım da çok istiyor bir youtube kanalı açamak bakalım belki okullar kapanınca

    YanıtlaSil
  2. Detaylı bilgi için teşekkürler..Vlog daha önce duydum ama ben yazmaktan hoşlandığım için hiç uğraşmadım..Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim... Bende yazmayı tercih ediyorum :)

      Sil
  3. Bazen ünlü VİNE feneomenlerinin kazandığı parları kazanmak adına yani sadece para kazanmak adına VLOG ve YOUTUBER macerasına soyunanlar var ve gerçekten böyle tipler sadece zaman kaybı ama şunud biliyorum ve belirtmek istiyorum ki: gerçekten YOUTUBE kanallarında eğer düzgün takipçileriniz varsa şayet hatrı sayılır para kazanmamak elde değil ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok güzel kazançlar elde edebiliyorlar ama verilen emeğin de unutulmaması gerekir. Başarı elde edildiğinde para ardından geliyor zaten... :)

      Sil
  4. Yeni başka şeyler çıkmasın. Hiç izlenecek, hesap açılacak gibi değil çünkü bu yoğunlukta :)

    YanıtlaSil
  5. Baris Özcan muhakkak bir göz atın derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Özcan'ı biliyorum gerçekten şahane bir adam :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.