SEO, sabır ister!

12 Ağustos, 2017
Sabır
Sabır
Web siteleri neden SEO çalışmalarına ihtiyaç duyar? SEO çalışması yapmazsak, arama motorları sitemizi bulamaz mı? Peki ben, kendim SEO çalışmaları yapabilir miyim?

Merhaba dostlarım, daha önce SEO'nun ne olduğundan, ne işe yaradığından bahsetmiştik. Şimdi gelelim yukarıdaki üç soruya.

Web siteleri neden SEO çalışmalarına ihtiyaç duyar?


SEO
SEO
Bildiğiniz üzere Google, Yandex, Bing gibi arama motorları sayesinde web sitelerimize trafik gelmektedir. Tabi milyon takipçisi olan sosyal medya hesaplarımız da yoksa eğer, arama motorlarından gelen trafiğe oldukça muhtaç durumdayız. İşte bu arama motorları da belli dönemlerde yaptıkları güncellemelerle birlikte piyasaya klavuzlarını yayımlarlar. Yani örümceklerin, botların çalışma mantığını açıklarlar. Bu sayede bizlerde web sitelerimizde yaptığımız düzenlemelerle üst sırlara çıkarız. Bu yapılan SEO çalışmalarınında bize oldukça faydası olur. Örneğin daha çok ürün satarız ya da ne bileyim çok aranan bir kelimede ilk sayfada görünürüz. Bu da bizi oldukça mutlu eder. İşte bu sebeplerden dolayı SEO çalışmalarına ihtiyaç duyarız, yani daha çok kazanmak daha çok kitleye ulaşmak için.

SEO çalışması yapmazsak, arama motorları sitemizi bulamaz mı?


Blog Tecrübem
Blog Tecrübem
Tabi ki bulur. Günümüzde çok çok gelişmiş arama motorları mevcut. Bu arama motorları bir kaç defa ziyaret edilen web sitelerini indexleyebilir ama ilerisi olmaz. Daha sonra yapacağınız güncellemelerin indexlenmesi uzun sürer. Ve üst sıralarda görünmeniz zorlaşır.

Peki ben, kendim SEO çalışmaları yapabilir miyim?


Peki ben, SEO çalışmaları yapabilir miyim?
Peki ben, SEO çalışmaları yapabilir miyim?
SEO çalışmaları her ne kadar karmaşık görünse de başlangıç seviyesi o kadar da zor değil. Her ne kadar yüksek rekabetli kelimelerde zorlanıp, uzman ihtiyacı duysanız bile, temel SEO çalışmaları için internetten edineceğiniz bilgiler yeterli olacaktır. Örneğin Google'un webmaster blogunu takip edebilirsiniz ya da wmaracı'nın form sitesini.

5 yorum:

  1. Uğraşması zor ve dediğiniz gibi sabır işi.

    YanıtlaSil
  2. Bence de zor ama yapilmasi gereken en elzem iş.

    Zira seo çalışması yaptik artik orgsnic searchdsn düzenli gelmeye baslayacak ne güzel..

    Benim ki tarih blogu oldugu için cok zor oluyor. Örneğin Osman Pasa yazisi yazdam ilk 5 sayfada bile zor cikiyot oysa 1000 oraninda okuma almisti. Google gibi getirde yapsam cikmiyor. Seo calismasi üzerine baya kafa yormak lazim..

    Ama size tavsiyem ben söyle yapiyorum ve etkili oluyor eksi sozluk forum gibi sitelerde yorumlari yazimda kullandigimda siralama yukseliyor.

    Diger tavsiyem kimsenin yazmadigi konularda yazi yazmak orn. Kenasari Kasimoglu yazisi kimse yazmamis yazablarda az en ust sira almisim.. Benim tecrubem bu hocamin da dedigi gibi verdigi sitlerde cok iyi anlatilmis okumak lazim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi özgün içerikler üretmek en önemlisi. Teşekkürler değerli yorumun için...

      Sil
  3. Yine blogunuzun ismine yakışır bilgiler vermişsiniz, teşekkür ederim. Not aldım ama ne yalan söyleyeyim şu işin bir hapı olsa da yutulsa modundayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Keşke... :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.