Blogger mobil temada AdSense reklamları nasıl gösterilir?

17 Ağustos, 2017
Blogger mobil tema
Blogger mobil tema
Blogger'ın hazır mobil temalarında AdSense reklamları nasıl gösterilir? Blogger'ın mobil şablonlarına AdSense reklamları ekleyin!

Şimdi baktım da, Google Analytics verilerine göre son 90 gün içerisinde blogumu ziyaret edenlerin %23,7'si mobil cihazlardan blogumu ziyaret etmiş. Bu, tam da tahmin ettiğim gibi çıkmış.

Merhaba dostlarım, daha önce AdSense'in sayfa düzeyi reklamlarından bahsetmiştim. Bu reklam türü sayesinde blogunuzun mobil temasına AdSense reklamları kolaylıkla eklenebiliyordu. Yalnız şimdi ufak bir sorunumuz var, ya temamızın mobil görünümünü kullanmıyorsak? Yani Blogger'ın hazır mobil temalarından birini kullanıyorsak ne olacak?

Bildiğiniz gibi Blogger'ın hazır mobil temalarına pek müdahale etmek mümkün değil. Bu yüzden eklediğimiz sayfa düzeyi reklamları Blogger'ın hazır mobil temalarında görünmeyecektir.

Peki nasıl mobil temalara AdSense reklamları ekleyeceğiz?


Bu sorunun çözümü de oldukça basit dostlarım. İlk olarak Blogger kullanıcı panelinde sol tarafta yer alan "Yerleşim" sekmesini seçiyoruz. Daha sonra eklentiler yer aldığı kısımda "Blog Kayıtları" için "Düzenle" seçeneğini seçiyoruz.
Blogger yayınlar arası reklam gösterme
Ardından seçenekler arasında yukarıda yer alan görselde ki gibi "Kayıtlar Arasında Reklam Göster" seçeneğini tıklıyoruz. Hemen alt kısımda kaç yayında bir reklam gösterilsin diye bir seçenek te mevcut. Bu işlemlerin ardından eklentiyi kaydederek işlemi sonlandırıyoruz. Sonuç olarak blogunuz aşağıdaki gibi görünecektir.
Blogger mobil temaBlogger mobil tema

Özellikle mobil tema konusunda sorun yaşayan dostlarım için oldukça ideal bir yöntem. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

Blogger yayınlarında resimler yan yana nasıl sıralanır?

9 yorum:

  1. Hocam birde size şunları eklemek istiyorum. Yazılan yazıdan html kısmına geçerekten duyarlı bir adsense reklam kodunu oaragraf arasına da koyarak mobile de reklam gösterimi de mümkün. Bunu da yazıya ekleyebilirsiniz. Örnek olarak da benim
    www.nuriozzkan.com/2017/08/parfum-seciminde-5-kriter.html
    Adresimi korsanız sevinirim. Burada yazı arasında da mobile reklam koydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim öneriniz için, yalnız bu yöntemi pek tavsiye etmem. Her içerik eklediğinizde reklam kodu mu ekleyeceksiniz? Otomatik olarak yapmak varken neden vakit kaybı yaşayalım ki? Ayrıca bahsettiğiniz yöntemi otomatik olarak yapmak da mümkün, yakın zamanda bu konuyla ilgili içerik te yer alacaktır blogumda.

      Sil
  2. Aynen hocam her seferinde kod ekliyorum kayıtlı kodum var her içerikte bir adet reklam kodu yazı içerisine yerleştiriyorum. Tıklanma oranını artırıyor. Zaten sizin yazdığınız yöntem aktif halde ve bu extra olarak içeriği arasına kodu yerleştiriyorum. Yani sayfada 2 reklam varken yazının büyüklüğüne 1yada 2 ben koyuyorum 4 reklam editor. Tıklanma oranına katıkı sağlasın diye ama tercih sizin bir tane kodum var taslak olarak kaydettim. O kodu her yazıya ekliyorum. 10 sn zamanımı alıyor ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım ama yazı içerisine otomatik olarak reklam kodu ekleyebiliyorsunuz, haberiniz olsun.

      Sil
    2. Klasik mobile şablonda gözükmüyor ama denedim olmamıştı. Sadece dışardan yapılan temalarda aktif oluyor şu an o sitemde var ama klasik şablonda olmadığı için bende tekrar eski temema geçtim.

      Sil
  3. Selamlar ben birşey sormak istiyorum ben reklmlarımı ilk önce otomatk olarak yazı içne eklemiştim fakat mobilde görünürlük sağlamadığı için kaldırdım .Şuan Elle yerleştirmeyi kullanıyorum fakat şöyle bir sorunum var.Yerleştirdiğim reklam masaüstünde gayet güzel çalışırken mobilde görünmüyor.Benim mobil gelen sayım fazla olduğu için buna çare bulmaya çalışıyorum.Naapabilirim hocam yardımcı olun lütfen ?
    Bakın şu url yi bir masaüstünde açın birde mobilde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    https://ruhsa.blogspot.com.tr/2018/01/four-men-konusu-ve-oyuncular.html?m=1
    Lütfen yardımcı olun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/08/Mobil-icin-sayfa-duzeyi-reklamlari-ekleyin.html

      Sil
  4. Meraba,

    Buradan bu seçeneği ayarlayıp kayıt etmem belki 100 oldu.
    Yine kendiliğinden klik kalkıyor. 2 reklam, 5 reklam bütün seçenekleri denedim yine de kendiliğinden klik kalkıyor.
    Bunun için ne yapabilirim.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız temanın bu seçeneği desteklemesi gerekir.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.