Neden kendi blogumuzu kurmayalım ki?

10 Ağustos, 2017
Blog kurmak
Blog kurmak
Yazmayı, içerik üretmeyi çok seviyoruz! Tamam çok güzel, peki neden kendi blogumuzu açmayalım ki? Neden farklı web siteleri için içerik üretelim ki?

Merhaba dostlarım, son yıllarda Onedio.com gibi web sitelerin ardından ziyaretçileri içerik üretmeye yönelten bir çok web sitesiyle karşılaştım Ofpof, Aylak Karga, Yemek, Onedio ve benzerleri gibi. Bu web sitelerin bazıları okunma sayısına göre ücret bile ödüyor, Ofpof gibi. Ama her zaman olduğu gibi yine kazanan içerik üreten değil de büyük kurumsal web siteleri oluyor.

Halbuki içerikleri kendi blogumuz, kendi web sitemiz için üretsek daha mantıklı olmaz mı? En azından kimsenin kuralları doğrultusunda hareket etmektense, dilediğimiz gibi ilerleme sağlayabiliriz.

Örneğin daha önce Ofpof.com adlı siteden bahsetmiştim. Bu sitede paylaştığım bir içerik bir yıldır en çok okunanlar arasında ve bir milyondan fazla etkileşim almış. Ama Ofpof yöneticilerine göre ise paylaştığım tüm içerikler toplamda 414.706 gösterim almış. Bu resmen yapılan haksızlığın kanıtıdır. Yani almam gereken ücretin dörtte birini almış oluyorum.
Ofpof çok okunanlar
Demem o ki bu tür web siteleri için içerik üretip hayal kurmaktansa kendi web sitelerimizi, kendi bloglarımızı kurmamız bizim yararımıza olacaktır. Hepimizin bildiği gibi Blogger ile blog açmak bir kaç dakikamızı alıyor ve her hangi bir ücret ödemek zorunda da değiliz. Ayrıca teknik konuda bir çok kişiden de yardım almak mümkün. En basitinden ben bile Blogger Yardım adlı sayfamla teknik konuda elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum.

Sonuç olarak!

Sonuç olarak bir çok web sitesinde daha önce içerik üreten biri olarak kesinlikle farklı web sitelerinde içerik üretmenizi, makale yazmanızı tavsiye etmem. Ya adamlar yazdığınız makaleye link eklemenize bile izin vermiyorlar daha ne olsun 😊

7 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matbuu bir şeyler tasarlamayı sevenler için gerçekten çok güzel. Kazancı da iyi. Ofpof ve benzeri siteleri kesinlikle tavsiye etmem. Makale yaz kazan tarzı siteler de aynı. Yani sonuç olarak kendi web sitemizin olması her zaman daha iyi. Yeter ki özgün ve kaliteli içerikler üretelim...

      Sil
  2. Kendi blogumuzda ev sahibi olmak varken neden başka bloglarda misafir oluyoruz ki?
    Faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok yanlış anlaşıldım sanırım. Kişisel bloglara misafir olmak güzel bir etkinlik. Birbirimize destek oluyoruz, bunda bir yanlış yok. Asıl sorun bizim üzerimizden kazanç sağlayan ticari kuruluşlara içerik üretmemiz. Bu tür kurumsal web siteleri için içerik üretmektense kendi blogumuzu kendi web sitemizi kurmamız bizim için daha iyi olur, bundan bahsediyorum. Az ya da çok kazanırız belki ama hiç fark etmez, en azından bizim web sitemiz, bizim blogumuz olmuş olur.

      Sil
    2. Hayır ben misafir olmak derken, sizin yaptığınızdan bahsetmek istedim. Yani onedio tarzı siteler için yazmaktansa kendi blogumunuzda yazmak daha mantıklı demek istedim. Kişisel bloglarda da misafir yazar olunabilir. Zaten bunun kendi sitemiz için faydası da vardır muhakkak :)

      Sil
  3. Şöyle de bir şey var tabii. Belki o yazıyı kendi blogunuzda yazsanız o kadar kişiye ulaşamayacaktınız. Bence çok da yanlış bir davranıl yapmış sayılmazsınız.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.