Blogger'da yorum seçenekleri nasıl ayarlanır?

20 Eylül, 2017
Blogger'da yorum seçenekleri nasıl ayarlanır?
Blogger'da yorum seçenekleri nasıl ayarlanır?
Blogger (blogspot) sayfalarında yorum kısmı nasıl düzenlenir? Kimler yorum yapabilir, kimler yorum yapamaz, gerekli düzenlemeler ve değişiklikler nasıl yapılır?

Aslında sadece yorum kısmı değil, Blogger'da Ayarlar kısmına girip bir çok değişiklikler yapmak mümkün. Ayrıca içerik hazırlarken kullandığımız editör sayfasında bile ufak ama güzel değişiklikler yapabiliriz. Örneğin Blogger'da url kısmını nasıl düzenleriz? Ufak bir ayrıntı ama SEO için oldukça artı puan kazandıracak bir konu. Bir örnek daha, rel="nofollow" kodu. Ufak bir düzenleme daha ama bilmenizde fayda var.

Neyse konumuza devam edelim. Blogger'da yorum kısmı için iki seçenek mevcut. Google+ ve Blogger yorum sistemi. Bu iki seçenekten birini seçip ziyaretçilerin içeriklerinize yorum bırakmasını sağlayabilirsiniz. Tabi seçim yaparken kendinizi yorum yapan ya da yapmak isteyen ziyaretçilerin yerine koymanız gerekir. Siz olsanız nasıl bir yorum sistemi isterdiniz?
Blogger'da yorum seçenekleri nasıl ayarlanır?
Bu iki seçeneğin dışında farklı yorum sistemleri de mevcut. Iframe kodlarıyla blogunuza yerleştirdiğiniz bu sistemlerle daha kapsamlı bir yorum alanı oluşturabilirsiniz. Ama benim tercihim her zaman Blogger yorum sisteminden olacaktır. Çünkü daha sağlıklı. Disqus adında bir sistem de var. Belki duymuşsunuzdur. Daha göze hitap eden güzel bir yorum sistemi. Ama size ne kadar fayda sağlar bilemem. Örneğin Blogger yorum sistemine eklenen yorumlar arama motorlarında indexleniyor.
Blogger'da yorum seçenekleri nasıl ayarlanır?
Disqus ya da Facebook yorum sistemleri indexleniyor mu?, sanmıyorum. Bu arada "Anıltı", Sezer Özşen (Momentos) adlı yazıma göz atmayı unutmayın!

Düşündünüz mü, nasıl bir yorum sistemi isterdiniz?


Blogger yorum sistemi oldukça basit bir görünüme sahiptir. Ama ziyaretçiler genelde bu yorum sistemine pek aşina değildir. (Blogger'ı bilmeyenler)
Blogger'da yorum seçenekleri nasıl ayarlanır?
Blogger Ayarlar kısmına ulaştığınızda Yorumlar sekmesine tıklayın. Bu alanda yorum yapma seçenekleri yer alır. Buradan dilediğiniz seçenekleri seçebilirsiniz.

13 yorum:

  1. İyi olmuş bu konuyu işlediğiniz, ben de sonradan fark etmiştim. :)

    YanıtlaSil
  2. Bilmediğim bir konuydu.
    Çok güzel anlatmışsın.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler bilgilendirme için :)

    YanıtlaSil
  4. Bu düzenlemeyi en başta yapmıştım ben. Ama g+ mı yoksa B olarak seçeneğimiz olduğunu bilmiyordum. Disqus' u sevmedim :)
    Ve yorumu ben de arattım google da :)))
    Teşekkürler tüm bilgilendirme ve inceliğin için...

    YanıtlaSil
  5. Yorum konumu Yerleşik olarak seçilirse sorun düzelir sanırım.

    YanıtlaSil
  6. Tam sayfa'yı seçip kaydedin. Ardından sayfayı yenileyip tekrardan Yerleşik seçeneğini seçin. Arada çerezlerden kaynaklanan bu tür sorunlar olabiliyor. Eğer düzelmezse farklı bir yol izleriz.

    YanıtlaSil
  7. Şimdi kontrol ettim de sanırım bu yeni temaların genelinde olan bir sorun. Konu ile ilgili araştırma yapıp size geri dönüş sağlayacağım.

    YanıtlaSil
  8. Aklıma bir soru geldi ve "yorum" araması yaptım buraya düştüm.

    Youtubede videoların altına yorum yaparız ve bu yorumlar geçmiş sekmesinde hangi videoların altına yorum yaptığımız kısımda görünür.

    Blogger için böyle bir uygulamayı görmedim. Var mıdır?
    Böyle bir seçeneğin olmasını isteyebilir miyiz?
    Çeşitli yerlerde ilgimi çeken blogların altına yorum yazarım.
    Yorum yaptığım siteyi yer imlerine ekler çetelesini tutarım. Öyle sıkıntılıyımdır. Yorum yaptığım yeri bulamazsam aklıma bu yorumu bir yerde yapmıştım nerede yaptığımı bulamazsam sıkıntıya girerim.
    Yorumların takibi önemli.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz aynı alan adına sahip bir sistemi kullansaydık tabi dediğiniz mümkündü. Ama maalesef birbirinden farklı alan adlarına ve alt alan adlarına sahip olduğumuz için bunu gerçekleştirmemiz çok zor. Bu öneriyi bildirebileceğimiz tek yer ise Google Forumlar sanırım. Orada da ne kadar dikkate alınır dediklerimiz bilemem. Şu an için @müfred, sizin bahsettiğiniz yöntem en uygun olanı.

      Sil
  9. O gereksiz işçilik. Bu seferde yorumun altına gelen her gerekli yorum için mail geliyor onu silip temizlemekle uğraşmak ayrı zaman kaybı.
    Mailin içine gir aboneliği iptal ettir.
    Daha mantıklı bir çözüm yapmaları lazım.
    En azından blogger içinde profil ile yapılan yorumların listesi olması gerekir.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edit:
      Gerekli-gereksiz yorum olarak düzeltelim.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.