Google'dan kaliteli içerikler için ipuçları!

18 Ekim, 2017
Google'dan içerik üreticileri için ipuçları
Google, geçtiğimiz ay içerik üreticileri ve geliştiricileri için bir rehber yayınlamış. Daha kaliteli içerikler nasıl oluşturulur sorusunun yanıt niteliğinde. Tabi kaynaklar yabancı olunca bunu duyan en son biz oluyoruz. Sağ olsun wmaracı yine bu konuda bizi aydınlattı. Gerçi bu tavsiyelere pek yabancı değiliz ama olsun :)

Daha kaliteli içerikler için verilen tavsiyeler şunlar:


İlk olarak içerik oluştururken samimi bir üslup kullanmamızı istiyor Google. Yani tekil ağızdan, bir arkadaşımızla sohbet ediyormuşuz gibi. Sanırım bu yapay zeka kullanımının artmasından dolayı. Haberiniz var mı bilmiyorum ama yapay zeka ile içerik üretme bahsi son zamanlarda sıkça gündemi meşgul etti. Özellikle haber metinlerinde. Bundan dolayı olabilir diye düşünüyorum. Ama bunun biz bloggerlar için pek sorun olmayacağı kanaatindeyim.

Bir diğer öneri benim de özellikle dikkat ettiğim bir konu, yazım ve dil bilgisi kuralları. Büyük küçük harfler, noktalama işaretleri gibi kurallara uymamızı istiyor. Tabi bu bilgi aktarımının doğru sağlanabilmesi için oldukça önemli.

Geçtiğimiz günlerde "Özel robot başlık etiketleri" ile ilgili bir içerik paylaşmıştım. Hatırlarsanız o içerikte basit bir kodla içeriklerin farklı dillere çevrilebileceğinden bahsetmiştim. Tabi internet dünyasında ülke, şehir, dil sınırı yok. Basit bir butonla dilediğimiz dilleri kendi dilimize çevirebiliyoruz. Yalnız bunun sağlanabilmesi için içeriklerimizde basit kelimeler, kolayca anlaşılabilir cümleler kullanmamız gerekiyor. Bu sayede çevirilerde, daha anlaşılır kılabiliriz bloglarımızı. Google'un bir diğer önerisi de bu konu hakkında.

Sıradaki :) / Bir diğer ipucu ise link verme konusu. Bu yıl özellikle bu konu sıkça vurgulandı bir çok SEOcan tarafından. İçeriklerimizin güvenirliğini, doğruluğunu arttırmak adına daha kaliteli, daha güvenilir kaynaklara link vermemizi istiyorlar.

Bir sonraki öneri ise daha önce benim ve bir çok yazarın bahsettiği kelimeleri belirginleştirme olayı. Örneğin SEO ile ilgili bir içerik hazırlıyorsunuz. Burada SEO 'yu vurgulamak adına kalın, italik, altı çizili gibi belirginleştirme yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz. Ayrıca belirginleştirmek istediğiniz kelimelere, cümlelere kodların arasından <strong>...</strong> kodlarını da ekleyebilirsiniz. Bunların dışında numaralı liste, tablo, png görseller de kullanmamızı istiyor Google.

Daha kaliteli, SEO uyumlu içerikler için verilen ipuçları bunlar dostlarım. Sizin de uyguladığınız ve faydasını gördüğünüz taktikler varsa yorum yaparak bizlerle paylaşmayı unutmayın. Hatta ilk öneri benden gelsin :) Herhangi bir konu hakkında içerik paylaştıktan bir süre sonra yazınızı güncelleyin. Gerekirse başlığı bile değiştirin ardından Google Search Console'da Google gibi getir seçeneğiyle tekrar tarayın yazınızı. Bir süre sonra yazınızın normalden daha üst sıralara çıktığı göreceksiniz.

Önceden paylaştığım "Blog yayınlarınızı, arama motorlarında üst sıralara çıkarın" başlıklı yazıma da göz atmayı unutmayın.

10 yorum:

  1. Sohbet ediyormuşuz şeklinde bir kriteri ilk defa duydum. Bu bizim için daha iyi 😉

    YanıtlaSil
  2. Bir tek sohbet etme kismi bana uyuyor galiba :) olsun olduğu kadar diyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sohbet havasında yazmaya ve dil bilgisine elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Seo olayı ise bana oldukça uzak.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler bir ara seo'ya çok kafa yormuştum ama içinden çıkamamıştım :) ipuçları için teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler... bazıları yeni duyduğum şeyler oldu :)

    YanıtlaSil
  6. Aslında temel kriterler özgünlük ve istikrar. Google, bugün böyle yap dediğine başka bir gün böyle yapma yoksa ayıramıyoruz diyebiliyor. Verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler. Hemen hemen hepsini uyguluyorum zaten. Öğrendiğim birkaç şey de oldu. Wmaracı'na uğradım ve Google'ın artık "!" işareti, "şimdi", "lütfen" "buraya tıklayın" gibi kelimeleri, klişe sözcükleri ve kısaltamları istemediğini öğrendim.

    Şimdi Google, aynı yazı içerisinde hem bize noktalama işaretlerine uy diyor hem de ünlem kullanma diyor. Ben ünlem cümlesinde ünlem işareti kullanmazsam yazım ve imlâya uymuş olmuyorum. Nasıl bir çelişki anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak tefek ayrıntılar değişkenlik gösterebilir bu konuda bir şey diyemem ama dediğin gibi Özgünlük, istikrar oldukça önemli. Ben teşekkür ederim değerli yorumun için.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.