SEM nedir, ne işe yarar?

08 Ekim, 2017
SEM (Search Engine Marketing) nedir?
SEM (Search Engine Marketing) nedir?
Hani şu afili kelimelerden en havalı olanı varya SEO, işte buna benzer bir havalı kelime daha türetmişler, SEM (Search Engine Marketing). Peki nedir bu SEM dedikleri? Ne işe yarıyor? SEO ile SEM arasındaki fark nedir? Bu arada bu yeni kelimemizin açılımı ise, Search Engine Marketing yani arama motoru pazarlamacılığı. 😊 Hadi başlayalım...

SEM Nedir?


SEM (Search Engine Marketing), arama motoru pazarlamacılığı anlamına gelen ve SEO'dan sonra internet dünyasındaki en havalı kelimelerden biridir. Özellikle en yaygın olarak bilinen Google AdWords reklam modelinin en güzel örneği olduğu bir pazarlama yöntemidir. Uzun lafın kısası paranızla arama motorlarından sitenize çektiğiniz trafiktir.

SEM ne işe yarar, ne tür avantajları var?


SEM'in artık ne işe yaradığını biliyoruz. Web sitelerimizi arama motorlarında ilgili aramalarda en üst sıralarda görünmesini sağlayan bir reklam modeliydi.
Avantajlarından bahsetmek gerekirse ilk olarak oldukça düşük maliyetli bir reklam çalışmasıdır diyebilirim. Düşük maliyetle geniş kitlelere ulaşmak SEM ile mümkün. Ayrıca marka bilinirliğine kattığı değer de göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca SEO'ya da artı puan kazandırır.

SEO ile SEM arasında ne tür farklar vardır?


Zaten ikisi farklı çalışmalardır dostlarım. Bir önceki paragraflardan anlaşılacağı üzere bu şekilde bir kıyaslama yapamıyoruz. Ama SEM çalışmalarının yapılması SEO'ya artı puan kazandıracaktır. Konuyla ilgili olarak ta Enes Usta adlı dostumuz YouTube kanalında güzel bir video paylaşmış. Videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.