Site başlığı Google'da farklı görünüyor!

09 Kasım, 2017
Site başlığı Google'da farklı görünüyor!
Site başlığı Google'da farklı görünüyor!
Web sitemin, blogumun başlığı Google arama sonuçlarında farklı görünüyor. Google sonuçlarında görünün başlık ile sitemin başlığı farklı. Neden?

Bu sorunla daha öncede karşılaşmıştım. Wordpress ve Blogger tabanlı oluşturduğum web sitelerde sık sık başlığı düzenlediğim için arama sonuçlarında farklı bir başlıkla karşılaşıyordum. Özellikle sorunun çözümünü aramak adına Blog Tecrübem ile bilerek aynı hatayı tekrar yaptım, sık sık başlık değiştirdim.

İlk olarak Blog Tecrübem, daha sonra Blog Tecrübem - Kişisel Blog sonra Kişisel Blog - Blog Tecrübem şeklinde değişikliklerde bulundum. Tabi denediğim farklı bir konuda vardı.

Yabancı sitelerden aldığım backlinklerde Blog Tecrübem ve Kişisel Blog kelimelerine de vurgu yapıyordum. Bunu yapma sebebim ise arama motorlarında üst sıralarda yer almaktı. 

Peki ne oldu?

Google, diğer arama motorlarının yanı sıra daha üstün bir sisteme, algoritmaya sahiptir. Örneğin ben sık sık sitemin başlığını değiştirdiğimde Bing, Yandex gibi arama motorlarında sitemin, blogumun başlığı da değişiyordu ama Google, başlığı bir süre sonra kendi değiştirdi ve benim başlığım ile aynı değildi. Tabi bunu sık sık başlık değiştirdiğinizde yapıyor. Sonuç itibariyle

Blog Tecrübem: Kişisel Blog

şeklinde bir başlıkta karar kılmıştı Google. Her ne kadar blogumu pinglemeye, Google gibi getir ile tekrar indexlemeye çalışsam da Google'daki başlığı değiştiremiyordum. Sık sık başlık değiştirdiğim için Google aldığım backlinkler, sitenin anahtar kelime yoğunluğu gibi etkenleri değerlendirerek böyle bir başlığı uygun görüp arama sonuçlarında gösteriyordu. Yaptığım araştırmalar da bunu doğruladı.

Peki Google arama sonuçlarında görünen başlığı nasıl değiştireceğiz?


Maalesef bu konuda çok atıp tutan var. Yerli yabancı kaynaklarda tavsiye edilen birçok yöntemi denedim. Kimisi Google'un tekrar siteyi indexlenmesini bekle diyor, kimisi yok title kodu ekle diyor yani boşa kürek çekmekten başka bir şey değil.

Benim size önerim ise fazlalıklardan kurtulmak. Nasıl mı?

Başlık bildiğiniz üzere üst sıralara çıkmak için bir hayli önemli. Biz de bunu elimizden geldiğince kullanmaya çalışıyoruz. Örneğin kişisel blog aramasında üst sıralara çıkmak için Kişisel Blog - Blog Tecrübem şeklinde bir başlık kullanabiliyoruz. Ama site içerisinde kişisel blog kelime yoğunluğuna pek dikkat etmiyoruz. Ve aldığımız backlinklerde genelde kişisel blog üzerine oluyor. Tabi başlığı da sürekli değiştirdiğimizde Google'un bizi spam olarak algılaması gayet doğal.


Peki SEO konusunda nasıl gelişmeler oldu?


Yukarıda bahsettim ya başlığı değiştirmemin farklı bir sebebi daha vardı, işte o SEO. Başlık gerçekten üst sıralara çıkmak için oldukça önemli. Blogumun başlığı Blog Tecrübem - Kişisel Blog iken kişisel blog aramasında 40. sıralardayken başlığı Kişisel Blog - Blog Tecrübem yapınca bir gün sonra 20. sıralara kadar yükselme fark ettim. Özellikle başlık konusunda karar kılmadan bu etkeni de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Sonlara doğru...

Biraz fazla uzattım bu yazıyı, bitirelim. Sonuç olarak dostlarım, bu konudan çıkaracağımız dersler şunlar: Sık sık başlık değiştirmiyoruz, arama sonuçlarında üst sıralarda yer edinmek istediğimiz anahtar kelimeleri marka isminden önce yazıyoruz.

Konu hakkında sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili edindiğiniz tecrübeleri de bizlerle paylaşmayı unutmayın!

4 yorum:

  1. Ümit Hocam,

    Sizdeki bu değişikliği görünce bende demo hesapta bi deneyim istemiştim. .) Kötü yanını ben fark edemedim demekki. Allahtan asıl hesapta yapmamışım .))

    Evet evet çok haklısınız. Size bakarak ve Adwords kullanarak en çok aranan kelimeyi buldum ve bende aynı şekilde yaptım. sonuç harika

    google
    Tarih Sitesi, En Kapsamlı Tarih Sitesi yazınca çıkıyor. Ben bizzat deneyerek yükseldiğimi gördüm. Okuyan arkadaşlara duyrulur. İlk başta iyi araştırma yapın ve ona göre ekleyin deri. Misal ben En Kapsamlı Tarih Sitesi - Tarih Kovanı yapmıştım. Sonuç çok iyi..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Bu sorunu bende yaşıyorum dün sayfa ismimi bir kaç kez değiştirdim üzerinden bir gün kadar geçti hala değişmedi bundan kaynaklımı normalde wp tabanlı sayfalarımda yaptığımda direk değişiyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, sık başlık değiştirince tabi indexlenene kadar eskisi görünebiliyor. Ama farklı sebeplerde olabilir. Örneğin backlink lerdeki anchor textler, bir süre sonra SERP deki sonuçlara etki edebiliyor. Ayrıca Google kendisi de otomatik başlık atayabiliyor. Son duyurusunda bu özelliği artık kullanmayacaklarını açıklamışlardı sanki ama, tam hatırlamıyorum.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.