Blogger'da silinen yazılar geri getirilebilir mi?

21 Aralık, 2017
Silinen Blogger yazılarını geri getirme
Silinen Blogger yazılarını geri getirme
Olmaz olmaz diyoruz ama hayat bu belli olmaz, başımıza gelir mi, gelir. Bu yüzden bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmakta fayda var diye düşünerek bu yazıyı paylaşıyorum. Blogger (blogspot) bloglarında silinen yazıları geri getirebilir miyiz? Silinen Blogger postlarını kurtarma şansımız var mı? Silinen Blogger yazıları nasıl geri getirilir?

Bu konuyla ilgili daha önce okuduğum bir iki yazı vardı ama bir türlü ulaşamadım o yazılara. Sanırım yanlışlıkla silinen blog yazılarını bir çok farklı yöntemle geri getirebiliyorduk. Ama dediğim gibi bulamadım. Bu yüzden bildiğim tek bir yöntemden bahsedeceğim.

Silinen Blogger yazılarını nasıl geri getiririz?


Blogger bloglarında e-posta ile abone olma servisi var, FeedBurner, RSS besleme. Bunu hepimiz biliyoruz zaten. Bu servis ile içeriklerimiz, mail yoluyla takipçilerimize gönderiliyor. RSS beslemesi sağlayan bu sistem aynı zamanda paylaştığımız en son 25 yazıyı da saklıyor. Eğer FeedBurner ayarlarında karakter sınırlaması yapmadıysanız, blogunuzda paylaştığınız en son 25 yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Ama benim gibi sınır koyduysanız eğer, son 25 yazınızın görünümü aşağıdaki gibi olacaktır. ⇢ http://feeds.feedburner.com/blogtecrubem
RSS Besleme
RSS Besleme
Tabi görsellerde görünecektir. Eğer benim gibi sınırlama koymamışsanız. Zaten hatırlayanlarınız olacaktır, FeedBurner'e sınırlama koymamın sebebi de içeriklerin çalınmasını engellemekti.

Sanırım FeedBurner konusunda da bilgi sahibi olamamız gereken bir kaç kısım var.
  • Karakter sınırlama için FeedBurner'da ilk olarak "Optimize" daha sonra ise sol alt kısımda yer alan "Summary Burner" kısmında ulaşmamız gerekir. Buradan sınırlama yapabiliriz, ya da yaptığımız sınırlamayı kaldırabiliriz.
  • Yukarıda ki gibi en son paylaştığımız 25 içeriği görmek için ise "Optimize" ardından sol üst kısımda yer alan "Your Feed" kısmına ulaşmalıyız. Ya da http://feeds.feedburner.com/kullanıcıadınız linkten de ulaşabiliriz.
Bu yöntemle yanlışlıkla sildiğimiz ya da silip tekrar ulaşmak istediğimiz Blogger içeriklerimize ulaşabiliriz. En azından en son paylaştığımız 25 yazı garantide. Bu da iyi.

Dostlarım konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz. Ayrıca silinen Blogger yazıları nasıl geri getirilir sorusu ile ilgili tecrübe edindiğiniz farklı yöntemler varsa bizlerle paylaşın lütfen!

6 yorum:

  1. Önemli bir konu. FeedBurner'ımı unutmuştum ona da bir bakayım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı yöntemlerde vardı diye hatırlıyorum ama bulamadım. Şimdilik bu yeterli olur sanırım :) Teşekkürler yorumunuz için...

      Sil
  2. Teşekkürler tekrardan mail attım bakarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    ben bugün bir blog oluşturup ilk yazımı paylaşmıştım. RSS nedir bilmiyorum, sayfadaki başka bir şeyi silmek isterken yayınımı sildim:( herhangi bir yere de kopyalamamıştım. Onu nasıl geri getirebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, FeedBurner ayarlarını yaptıysanız yazıda bahsettiğim gibi bir sonuçla karşılaşacaksınız. Ama yapmadıysanız muhtemelen sildiğiniz yazıya ulaşmanız pek mümkün değil. (https://www.blogtecrubem.com/2016/12/blogger-icin-email-ile-abone-ol-eklentisi.html)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.