4 milyar insan internet erişimine sahip!

31 Ocak, 2018
Dünya internet erişimi
Dünya internet erişimi
Evet yanlış okumadınız, dünya nüfusunun %53'ü  internet erişimine sahip. We Are Social ve Hootsuite adlı sitelerin 2018 yılı itibariyle yapmış oldukları araştırma sonucuna göre, dünya üzerinde dört milyarın üzerinde insan internet erişimini sağlıyor.

Bu sayılar şaşırttı mı sizi? Açıkçası ben şaşırdım. İleri teknoloji, yapay zekalar, dronelar, dondurulan insanlar derken hala 3.572 milyar insanın internet ile tanışmamış olması gerçekten şaşırttı. Uçan arabaların, yapay zekaya sahip robotların konuşulduğu günümüzde henüz hala internet ile tanışmamış insanların olması şaşırtmalı, düşündürmeli bizi.
We Are Social ve Hootsuite 2018
We Are Social ve Hootsuite 2018
Yapılan araştırma sonucunda ilginç ivmeler var dostlarım. Örneğin ilk defa 2017 yılında internet kullananların sayısı çeyrek milyar kadar. Bu sonuca bakarak internet erişiminin hızla arttığını söyleyebiliriz. Özellikle Afrika'da telefonlar ve uygun internet paketleri sayesinde internet erişiminin hızla büyüdüğü belirtiliyor.

Bu bilgilerin yanı sıra son 12 ay için yapılan araştırmalar neticesinde sosyal medya kullanımında da hızla ilerleme olduğu ve bu büyümenin hemen her ülke için günlük ortalama bir milyon sayısına tekabül ettiği belirtiliyor. Ayrıca bir günlük internet ve sosyal medya kullanımının ortalama sekiz saat olduğu yine yapılan araştırmalar sonucunda paylaşılan bilgiler arasında.

7 yorum:

  1. Şu 4 milyarın her gün milyonda biri siteme girse yeter aslında :)

    YanıtlaSil
  2. Keşke amazon ormanlarındaki kabilelerden birinde doğsaydım da tanımasaydım

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.