Blogger ile haber sitesi kurulabilir mi?

10 Mayıs, 2018
Haber sitesi kurmak
Haber sitesi kurmak
O kadar çok haber sitesi var ki ülkemizde, sayısını tahmin etmekte bile zorlanıyoruz. Nedense haber sitesi kurma, yönetme fikri daha çok cazip geliyor bizlere. Bu yüzden her gün bir yenisi daha ekleniyor bu çöplüğe. Peki Blogger ile haber siteleri, portalları kurmaya çalışanlara ne demeli? Gerçekten Blogger ile haber sitesi kurulabilir mi? Gelin bi' düşünelim...

Haber sitelerinin aldığı trafiğin haddi hesabı yok, bunu hepimiz biliyoruz. Sağ olsun Google amca da, Google News aracılığıyla hepimizi haber sitelerine girmeye teşvik ediyor. Tabi hal böyle olunca ortada dönen paranın da hesabı tutulamaz hale geliyor. Bir de Milliyet, Hürriyet gibi meşhur gazetelerin web sayfalarına sahipseniz, zaten kimse önünüzde duramaz.

Tabi her işin olduğu gibi bu işin de zorlukları var. Göründüğü kadar kolay değil yani. En basitinden sağlam bir ekibe ihtiyacınız var. Gündemi sürekli takip etmeli ve anlık olarak haberler paylaşmalısınız ki ziyaretçi çekip kazanabilesiniz. Haber sayısından bahsetmek gerekirse,
Günlük paylaşılan haber sayısı
Günlük paylaşılan haber sayısı
Haberler adlı sitede yer alan bu bilgi sizi aydınlatacaktır.

Şimdi sorumuzu tekrar soralım, Blogger ile haber sitesi kurulabilir mi?


Yukarıda yer alan değerlere göre maalesef Blogger ile haber sitesi kurulamaz. Çünkü Blogger'da bir günde en fazla 50 tane içerik paylaşabilirsiniz. 50 bana yeter diyorsanız sorun yok. Peki her gün 50 tane haber paylaşacak vaktiniz var mı? Ekip? Yok değil mi?

Tamam, Blogger ile ulusal haber sitesi kurmak oldukça zor. Peki yerel haber sitesinde şansımız olabilir mi? İşte bu sorunun cevabı için evet diyebilirim.

Blogger ile haber siteleri kurmaya çalışan dostlarımız genelde girişimcilikleriyle hareket ederler. Belki sermayeleri yoktur ama fikirleri için sıkı çalışmayı kabullenirler. Bu yüzden ücretsiz bir palatform olan Blogger, tercih edilebilecek en iyi yoldur onlar için. Tercih edilen Blogger ise yerel haber sitesi fikri için oldukça uygundur.

Yerel haber sitelerinde günlük ortalama 10 - 15 haber yeterli olacaktır. Aylık 150, 200 TL gibi ücretlerle haber ajanslarına abone olabilir ve haberlerin blogunuzda otomatik olarak paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. En azından fark edilme ve yükselme şansınız daha da yüksek olacaktır. Bu da ister istemez kazanç elde etmenizi de sağlayacaktır.

Blogger ile haber siteleri kurma konusunda düşüncelerim bunlardı dostlarım. Vaktinizi boşa harcayarak binlerce siteyle yarışmaya çalışmanız inanın oldukça anlamsız. Bunun yerine bir strateji belirleyerek sağlam adımlarla ilerleyebilir ve hedeflerinize kısa sürede ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

6 yorum:

  1. bana dediler sen turkce bile anlata mıyorsun yaza mıyorsun dedler r10 da yada baka facebook web goruplarında innat edim ken dimi haber sitesi kurdum vede en önemli adsense aldım millet halen inan mıyor ama haber yaz maya baladim tabii baka sitelerden alip bi kaç cumleyi degiş direrek haber sitesi guzeldir fakat yazı yazan yazar önemli bide duzgun guvenilir yazı bide sunu sormak isidyorum bi yazının kopyalama oldunu nerden anlıyor sunuz bi pogram var mı bide sunu sormak isidyorum siz adsenden gun luk kaç para kazanıyor sunuz bende gun luk hiç kazana mıyorum fakdım olmuyor yazı yazmaya blogger google adsense fazla tutmuyolar dyolar inşalah kafanız kari dir madim hoçam kolay gelsin iyi çali malar takip deyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Online makale özgünlük kontrol sayfalarında metnin kopya olup olmadığını anlayabilirsiniz. AdSense gelirlerini arttırmak için ise eklentileri doğru yerleştirmeli ve popüler kelimelerde üst sıralara çıkmanız gerekir. Bu şekilde gelirinizi arttırabilirsiniz.

      Sil
    2. hoçam cok tsk ederim Online makale özgünlük kontrol çok agradım böyle bişeyi allah sendne razi olsun :)

      Sil
  2. Günde 50 yazı sınırı olduğunu bilmiyordum Blogger'de şu anda baya şaşırdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sanırım bizden daha fazla içerik paylaşmamızı istiyorlar :/

      Sil
    2. :) bu istekleri biraz bekleyecek :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.