Blogger'dan para kazanmak mümkün mü?

07 Mayıs, 2018
Blog yazarak para kazanmak
Blog yazarak para kazanmak
Bir Google ürünü olan Blogger'ı hepimiz biliyoruz. Peki Blogger blogları ile ne kadar ileriye gidilebilir? Blogger blogları ile para kazanmak mümkün mü? Yoksa AdSense onayı almak bile hayal mi Blogger blogları için?

Eğer bu konu dikkatinizi çektiyse mutlaka daha önce internetten para kazanma ya da blog yazarak para kazanma gibi aramalar yaptığınıza eminim. Ve bu tür aramalar sonucunda karşılaştığınız miktarlar sizi şaşırtmış olabilir ama hepsinin olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmek isterim. Yani bir blog sayfası ile aylık güzel kazançlar elde etmek mümkün.

Başlıkta blogdan para kazanmak değil de, Blogger'dan para kazanmak mümkün mü, şeklinde söz ettim. Çünkü bu konuda yanlış yönlendirmeler yapan çok. Konuyla ilgili ufak bir not ekledikten sonra blogdan nasıl para kazanılır sorusuna değineceğim. Dostlarım işin sırrının Blogger ya da Wordpress kullanmak olmadığını belirteyim öncelikle. Biz Blogger kullanıcılarının bildiği üzere Blogger bloglarımıza AdSense reklamları da alabiliyoruz, banner reklamları da. Bu yüzden blogspot ile hiçbir şey yapılmaz diyenlere kulak asmak yerine adım adım blogger etiketine sahip içeriklerime göz atarak, blogum ile ilgili yaptığım tüm çalışmaları takip etmenizi öneririm.

Şimdi gelelim blogdan para kazanma konusuna...

Blogdan para kazanmanın bir çok yolu vardır dostlarım. Normal bilinen yolların yanı sıra girişimciliğinizi katarak yeni gelir modelleri de oluşturabilirsiniz. Bu tamamen size bağlı. Örneğin kendi ürettiğiniz ya da bir yerlerden satın aldığınız ürünlerin pazarlamasını blogunuzdan yapabilirsiniz. Ya da ücretli eğitimler verebilirsiniz. Örnek çok tabi...

Blogunuzdan para kazanmak için popüler yöntemleri de kullanabilirsiniz, örneğin AdSense. Bir Google ürünü olan AdSense'e blogunuzla başvurabilir ve kazanç elde edebilirsiniz. Tabi blogunuzun Wordpress ya da Blogger tabanlı olması bir şeyi değiştirmeyecektir. Tek yapmanız gereken popüler ve kazancı yüksek olan konular hakkında paylaşım yapmanız. Tabi SEO çalışmaları ile üst sıralara çıkmanız kazancınızı da arttıracaktır.

Bir diğer gelir modeli ise blogunuzda tanıtım yazıları yayınlamak. Hani şu Hürriyet Bumerang'ta ki gibi, advertorial içerik. Tabi Bumerang pek kazandırmaz ama Alexa ve benzeri teknik analiz sistemlerinde blogunuzun skoru iyiyse güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Bilinen haber siteleri bu tür reklam çalışmaları için ortalama bin TL gibi ücretler talep etmekte. Siz de blogunuzun konumuna göre bir fiyat belirleyebilirsiniz. Özellikle niş bloglar bu konuda sıkça tercih ediliyorlar.

Tanıtım yazılarının yanı sıra bilinen gelir modellerinden diğerleri de link ve banner satışlarıdır. Bunlar için de blogunuzun konumu ve skorları oldukça önemli. Tabi yüksek trafiğe sahip değilseniz. Bu arada bu tür reklamları almak için ise forum siteleri oldukça faydalı olabiliyor haberiniz olsun.

Blog ya da web sayfalarından kazanç elde etmek için sıkça başvurulan yöntemler bunlar dostlarım. Siz de bu yöntemleri kullanarak blogunuzdan para kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken blogunuzu ilgili olduğunuz alanlarda ön sıralara çıkarmak. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

5 yorum:

  1. İşin dediğiniz gibi bloggeri wordpresi yoktur. 24 içerikle adsense onayı aldım. Hemde tamamen onaylandı. Yani başarmak en güzeli. Özellikle de niş bu alanda çok iyi diyebilirim. 20 yazı ama hep aynı konu üzerinden yazın direkt onay alıyor. Bunu deneyimlerimden yazarlanarak diyorum

    YanıtlaSil
  2. habervip para kazana mıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para kazanabilmeniz için üst sıralara çıkmanız, fark edilmeniz gerekir. Ülkemizde binlerce haber sitesi var. Bir blog sayfası ile tek başınıza bunların arasından sıyrılmanız çok zor. Bunun yerine yerel haberler paylaşmanız ve hedeflediğiniz bir bölgeyi baza alarak ilerlemeniz daha mantıklı olur.

      Sil
  3. Kim ne derse desin artık dijital ortam yepyeni iş olanakları olarak bize imkan sağlıyor. Kendi işimizin patronu olabiliriz.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.