Blogger'da logoya (header) H1 etiketi nasıl eklenir?

12 Ağustos, 2018
Logoya H1 etiketi nasıl eklenir?
Logoya H1 etiketi nasıl eklenir?
Aslında H etiketlerinden bahsettikten sonra logoya H1 etiketi ekleme konusuna yer verseydim daha iyi olurdu ama olsun, daha sonra H etiketlerine de detaylı olarak yer veririz. Dostlarım şimdi logo, H1 etiketi ne alaka diye düşünebilirsiniz ama maalesef böyle bir sorunumuz var Blogger'da. Header kısmına herhangi bir görsel eklediyseniz (ki genelde logoları o kısma ekliyoruz), H1 etiketiniz gözükmeyecektir SEO araçlarında. Ve genelde "H etiketi kriterlerine uymuyorsunuz, sayfanızda hiç h1 etiketi bulunamamıştır" şeklinde uyarılarla karşılaşırsınız. İşte bu içerikte bu sorunun çözümü yer alıyor.
H1 etiketi kriterlerine uymuyorsunuz.
H1 etiketi kriterlerine uymuyorsunuz.
H1 etiketi sorununa geçmeden önce H etiketlerinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmekte fayda var. H etiketleri headings kelimesinden gelir ve 1 - 6 rakam aralığında yazılır. H1, H2, H3, H4, H5, H6 şeklinde. Sayfa içerisinde başlık hiyerarşisini sağlamak adına sıralı bir şekilde H etiketlerinin kullanımı hem kullanıcı deneyimi açısından fayda sağlar hem de arama motorlarınca hoş karşılanır.

Başlık 1
Başlık 2
Başlık 3
Başlık 4

Yukarıda yer alan başlık kelimelerinin sizin tarafınızdan manuel olarak büyütülüp, küçültülmesi belki ziyaretçilerinizin dikkatini çekebilir ama arama motorlarınca pek bir anlam ifade etmeyecektir. Çünkü ne amaçla bunun yapıldığı botlar tarafından anlaşılmayacaktır. Ama H etiketlerinin kullanımı hem ziyaretçilerinizin hemde arama motorlarının dikkatini çekecektir. Önem sırasına göre eklediğiniz H etiketleri, arama motorları botlları tarafından kolayca anlaşılacak ve arama sonuçlarına olumlu olarak yansıyacaktır.

H etiketlerinin kısaca ne olduğunu öğrendikten sonra tahmin edebileceğiniz üzere en önemli başlık etiketi olan H1 etiketi sorunsalına geçebiliriz artık.

Blogger sayfamızın ana başlığını belirtmek için kullandığımız H1 etiketi, header kısmına görsel ya da logo ekleyince görünmüyor dostlarım. SEO araçlarında kontrol yapıldığında ise yukarıya eklediğim görselde ki gibi uyarılarla karşılaşıyoruz. Bu sorunu aşmak için ise basit bir kod eklememiz gerekiyor blogumuza.

İlk olarak Blogger yönetim panelinde Tema, ardından HTML Düzenle seçeneklerini tercih ederek kodların yer aldığı HTML kısmına ulaşın. Daha sonra ise Ctrl F yardımıyla
<div id='header-inner'>
kodunu aratın. Bu koddan bir kaç tane olacaktır. İşlem yapacağınız kod
Logoya h1 ekleme
Logoya h1 ekleme
görselde işaretli olan alan olacaktır. "Show the image only" tarzında bir ibareye ulaşmanız gerekecek. Çünkü bu ibarenin hemen altında yer alan kod satırı header kısmında görünen görselin kodlarını içermekte. İşte bu kodların başına
<h1>
kodunu, sonuna ise
</h1>
kodunu eklemelisiniz. Yukarıda yer alan görselde bunun canlı örneğini görebilirsiniz. Daha sonra blogunuzu kaydedip işlemi sonlandırabilirsiniz. SEO araçlarından birinde sayfanızın tekrar kontrolünü gerçekleştirdiğinizde, artık H1 etiketiniz ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız.
H1 etiketi
H1 etiketi
Bu işlemle birlikte blogumuzun logosuna da h1 etiketi eklemiş olduk dostlarım. Yani blogumuzun başlığını belirginleştirdik. Tabi bu her halükarda bize fayda sağlayacaktır ama şunu da bilmenizi isterim. SEO konusunda ünlenen kişilerin, firmaların çoğu bu yöntemi web sayfalarında kullanıyor.

9 yorum:

  1. Merhaba, bir kez daha böylesine değerli bilgi için çok teşekkürler. Ben kontrollerimi SeoSiteCheckup adresinden yapıyorum ve evet sayenizde bu sorunun üstesinden gelebildik. İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Seo ölçümü yaparken (ya da diğer değim ile seo analiz) ana sayfa yerine herhangi bir yazınızın olduğu sayfayı yani örneğin bu yazıyı ( https://www.blogtecrubem.com/2018/08/bloggerda-logoya-h1-etiketi-nasil-eklenir.html ) gibi analiz ettirmek çok daha doğru olacaktır. Ana Sayfa genelde yazıların bulunduğu sayfalara göre daha düşük olur aynı şekilde site hız testi yaparken de bu geçerlidir. Tabii bunu sizin için değil bu yazıyı okuyan arkadaşlara az da olsa katkıda bulunmak için yazıyorum :)
    Sizin yazınıza diyecek bir şey yok elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, hangi sayfaya SEO çalışması uygulanacaksa o sayfa analiz edilmelidir. Katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Benim kafam allak bullak oldu. H1 ve sırasıyla diğer etiketler sadece site yapısına müdahale edilerek bir kere yapılan şeyler mi ? yoksa her defasında her yeni konu açılırken uygulanabilecek bir etiket mi ? Bir de genellikle h1 etiketini 1 kez kullanın demişler fakat logoya uygularsak başlığa uygulayamayacağımız anlamına mı geliyor bu anlattıklarınız ? Bloggerda çok yeniyim o yüzden sorum çok abzürt olabilir ama anlatabilirseniz çok memnun olurum :) Teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, her iki konu içinde H etiketleri kullanılmalıdır. Site yapısında başlık, eklenti başlıkları, içerik başlıkları gibi alanlara önem sırasına göre H etiketleri eklenmeli. Tabi site, blog başlıkları H1 etiketi içerisinde yer almalı ve yalnızca bir kez kullanılmalı. İçerik sayfalarında ise yazı başlığı ve yazı içerisinde yer alan alt başlıkları da H2, H3 şeklinde sıralayabilirsiniz. Tabi sitenizin başlığı H1 etiketi içerisinde yer alıyorsa, yazı başlığınız H2 etiketi içerisinde yer almalı. Ama bu konuda farklı yöntemler izleyenler de var. Örneğin bazı sitelerde site başlığı ana sayfada H1 etiketi içerisinde yer alırken, içerik sayfalarında H2 etiketi içerisinde yer alıyor. Sebebi ise içerik sayfalarında yazı başlıklarına H1 etiketi verip arama sonuçlarında üst sıralara yükselmek.

      Sil
    2. Çok teşekkürler gerçekten, aydınlandım :)

      Sil
  4. yaptım ama h1 etiket hatası hala devam ediyor.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.