iPhone'dan Android telefonlara rehber aktarımı

20 Şubat, 2019
iPhone'daki numaraları Android'e taşıma
iPhone'daki numaraları Android'e taşıma
Bazı konularda bilgisiz olmak gerçekten uğraştırıyor insanı hatta akılsız başın derdini ayaklar çeker atasözü bu tür durumlar için birebir olsa gerek. Neyse uzatmadan iPhone'daki numaraları nasıl Android telefonlara taşırız başlıklı konumuza geçelim.

Eskiden Sim karta numaralarımızı kaydeder ve telefon değiştirdiğimizde sağlıklı bir şekilde rehber aktarması yapabilirdik. İlerleyen teknolojiyle iPhone veya Android cihazlarla daha farklı yöntemler ortaya çıktı. Mesela Android cihazlarda Gmail üzerinden numaraları dilediğimiz telefona taşıyabiliyoruz, tabi internet vasıtasıyla. Ama oldum olası şu Apple'ın yöntemlerine bir türlü adapte olamadım. Neden Sim kartdaki numaraları iPhone'a taşıyabiliyoruz da iPhone'daki numaraları Sim karta taşıyamıyoruz? İşte beni uğraştıran sorun tamda bu...

Android cihazlarda Gmail üzerinden gerekli senkronizasyonları yaptıktan sonra kolayca rehber aktarımı sağlanabiliyor. Ama iPhone'larda bu yöntem nedense başarılı sonuç vermedi bende.

Yaptığım araştırmalar neticesinde iCloud hesabı üzerinden rehberi bilgisayarımıza indirebilir ve oradan da Android cihazlara aktarımını sağlayabiliriz. Ama bu yöntem de her Android cihaz için sağlıklar sonuçlar vermeyebiliyor. Bir diğer yöntem ise My Contacts Backup adlı Apple uygulaması. İşte bu, iPhone'lardaki numaraları Android telefonlara taşımak için kullanılabilecek en sağlıklı yöntem.
My Contacts Backup
My Contacts Backup
Uygulamayı Apple mağazadan iPhone'a indirdikten sonra Yedekle butonuna tıklıyoruz. Ardından yedeklenen rehberi e-posta yoluyla Android telefonumuzda kullandığımız e-posta adresine gönderiyoruz. Daha sonra Android cihazımızdan gelen e-postaya tıkladığımızda VCF formatlı rehber dosyasını açıp kolayca telefonumuza kaydediyoruz. Ve artık iPhone'daki rehberi Android telefonumuza taşımış olduk. Tüm yapılması gerekenler bunlar.

Bu tür yöntemlerle numaraları Android telefonlara taşımak kolay. Eminim siz daha pratik yöntemlerde biliyorsunuzdur. Ama beni saatlerce uğraştırdı maalesef.

6 yorum:

  1. yazılarınızdan çok istifade ediyorum Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

      Sil
  2. Takip ve izleme için teşekkür ederim.Bende takibe aldım.
    tariflimutfak yanında (sibelinyemekleri .com) a da yorum yapabilirsiniz.
    Blog yaşamınızda başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, teşekkür ederim yer verdiğiniz için. Tez zamanda hayırlısıyla gider gelirsiniz inşallah.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.