'Girişimciler için SEO eğitimi' programına katıldım!

09 Eylül, 2019
SEO eğitimi
SEO eğitimi
Aslında üç, dört ay önce paylaşmam gereken bir yazıydı bu ama aksilikler malum, bir türlü fırsat olmadı. Geç olsun güç olmasın demişler, ben geçte olsa paylaşmak, arşivlemek istedim.

Moradam ve Başakşehir Living Lab tarafından ortak düzenlenen bir eğitim programıydı Girişimciler için SEO Eğitimi. Ücretsiz olmasının yanı sıra evime yakın olması da ilgimi çekmişti açıkçası. Hemen başvuruda bulunarak eğitime kaydımı yapmıştım. İki hafta sonu yani toplamda dört günlük bir eğitim programıydı, tabi sertifikalı.

Eğitime katılmadan önce acaba hangi site, blog sahipleri gelir diye düşünürken çoğunluğun e-ticaretle uğraşan esnaflar, işletmeciler olduğunu görmek şaşırttı beni. Anladığım kadarıyla bir kaç kişi dışında website kurmak, yönetmek gibi işlerden çoğu bihaberdi. İşin garip yanı bu kadar kişinin e-ticaretten kazanç sağladığını görmek ayrıca sürpriz oldu bana. Kendi kendime bir biz mi yapamamışız bu işi diyerek söylendim durdum.

Programın Ramazan Ayına denk gelmesi oldukça zorlamıştı bizi, bilhassa eğitmenleri. Volkan Deniz İkiz, Serdar Sezen, Salim Kol ve şirket sahibi Seçkin Talanöz'ün eğitmenliğinde gerçekleşen programa ilgi de çoktu. Sayı olarak hatırlamıyorum ama yoğun ilgiden dolayı salon değiştirilmişti.

Aslında eleştirebileceğim çok konu var bu eğitimle ilgili ama bunu Moradam ekibine yapmak doğru olmaz sanırım. Çünkü kendileri ilk defa bu tarz bir etkinliğe imza attılar ve bu programı tamamen ücretsiz olarak sundular. Bu yüzden eğitimdeki eksiklikler maruz görülebilir.
Seçkin Talanöz
Seçkin Talanöz
Başlangıç düzeyinde bir eğitim olduğu için öyle aman aman sırlar, tavsiyeler de paylaşılmadı. Tahmin edebileceğiniz üzere giriş seviyesinde, her türlü kaynaktan kolayca ulaşabileceğiniz SEO konularına değinildi. Bu yüzden pek etkilendim diyemiyorum maalesef ama Seçkin Talanöz'ün hikayesi ve girişimcilik adına bahsettiği bazı konular ders niteliği taşıyordu.

Bir haber scripti tasarlayan Seçkin Bey, bu temayı r10 ve wmaracı gibi forum sitelerinde satarak 1 milyon TL yani 1 trilyon kazanç elde ediyor. Daha sonra gelen bir SEO teklifinin ardından Moradam adlı SEO firmasını kuruyor ve sonra ise bu günlere geliyor. Bu büyük bir başarıdır bana göre.
SEO Eğitimi
Bu fotoğrafta ben de varım :)
Neyse, sonuç olarak artık ben de belgeli seocanların arasına katıldım sanırım. :)

Eğitim Detayları: http://basaksehir-livinglab.com/BLL/blog/2019/05/06/girisimciler-icin-seo-egitimi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.