Uzaktan eğitim neden popüler? Uzaktan eğitimin faydaları nelerdir?

13 Eylül, 2019
Uzaktan eğitim
Uzaktan eğitim
Teknoloji ve bilişim çağında olduğumuz 2019 yılında, dünya üzerinde üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin bir internet platformunda buluşma fikri hiçbirimize ilginç ya da şaşırtıcı gelmiyor. Günlük aktivitelerimiz arasında yer alan internet dünyası ve internet üzerinden çalışmalar da öyle olsa gerek. Bu nedenle örgün eğitimin bir kısmını, uzaktan yani online eğitim kuşağına çeken dünyanın öncü üniversiteleri sayesinde artık istediğimiz eğitimi, istediğimiz zaman diliminde alabiliyoruz. Bu eğitim platformunda yer alan Türkiye’nin en iyi eğitim programını hazırlayan İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün ders programına bakabileceğiniz uzaktan eğitim başvuru linki istanbulbogazicienstitu.com’da!

Uzaktan Eğitim Neden Popüler?


E-öğrenme ve E- okul gibi kavramlar hayatımızda uzun zamandır yer alıyor. Fakat kurumsallaşma fikri ya da uzaktan eğitim merkezlerinin verdiği sertifikaların işlevselliği tartışılıyordu. Ama artık uzaktan eğitim sertifikalarıyla iş bulma oranlarının artması ve internetin neredeyse herkesin evine girmesiyle birlikte online eğitim popüleritesi de artış gösterdi. İstediğiniz saatte, istediğiniz eğitim programına katılarak ders alabileceğiniz bu programlar; Sosyal medya uzmanlığı, liderlik ve etkili girişimcilik, satış teknikleri, danışma görevlisi, hasta bakıcı ve yaşlı bakımı kursları gibi kapsamlı projeleri içinde barındırıyor. Sertifikalı programların içinde yer alan eğitimler sıradan insanların verdiği eğitimler değil, akademisyen ya da yüksek lisansını tamamlamış profesyoneller tarafından veriliyor.

Uzaktan Eğitimin Faydaları Neler?


Hem boş vaktinizi değerlendirip hem de eğitim almak uzaktan eğitimin faydalarından biri. Bununla birlikte kısa zamanda öğrenme programı olarak da geçen online eğitim belirli bir saat video izleyerek dersleri izleme olanağı veriyor. İster akşam ister sabah isterseniz öğle aralarında girip izleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda örgün eğitim programına benzerliği ve herkesin öğrenme becerisini kendine göre ayarlayabileceği bir platform sunuyor online eğitim. Engelli bireylerin, üniversite okuyamamış yetişkinlerin eğitim hayatına kazandırılmasını ve iş sahasında etkin olmasını sağlayan bu program, dünya çapında da herkesin ilgisini çeken ve dahil olduğu büyük bir proje haline dönüşmüştür.
Uzaktan eğitimin faydaları
Uzaktan eğitimin faydaları

Uzaktan Eğitim Nasıl Bir Kolaylık Sağlıyor?


Kısa zamanda seçeceğiniz meslekle ilgili bilgiler edinmenizi ve o bilgilerin sınanarak sertifika alabileceğiniz online eğitim programı, istediğiniz zaman sisteme girerek eğitiminizi tamamlama kolaylığı sağlıyor. Aynı zamanda özel ders niteliği gören bu eğitim, sizin kişisel alanınızda verilerek, istediğiniz zaman ulaşma ve adapte olabilme avantajı tanıyor. Bir eğitim kurumuna gitmek, meslek eğitimi alabilmeniz için yıllarınızı harcamanız gibi şeyler söz konusu olmuyor. Tamamen size bağlı olan uzaktan eğitim, kısa zamanda meslek kazanmanızı ve iş sahasındaki eksiklikleri bilmenizi sağlıyor.

Uzaktan Eğitim Sertifika Programları Nasıl İşliyor?


 Online eğitimde, sertifika almanız için öncelikle İstanbul Boğaziçi enstitüsü üzerinden, katılmak istediğiniz eğitim programına başvuru yapmalısınız. Ardından size verilen sisteme giriş şifresi üzerinden eğitimleri (Videolu anlatımları)  2 ile 3 ay içinde bitirmeniz ve sınava katılmanız istenecektir. Sınavı geçtiğiniz takdirde sertifikanız 1 ile 3 hafta arasında iş günlerinde verdiğiniz adrese gönderilecek, sertifika programı tamamlanacaktır. Eğitim programına katılmak ve İstanbul Boğaziçi Enstitüsü üzerinden kapsamlı online eğitim alabilmek için aşağıda gördüğünüz linkten bilgi alabilir, İstanbul Boğaziçi Enstitüsü üzerinden başvuru yaparak sertifikalı eğitim programının detaylarını öğrenebilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?


Seçtiğiniz eğitim programına göre, belirli bir saati doldurmanız gereken uzaktan eğitim, örneğin 60 saatlik bir Hasta kabul videosunu tamamlamanızı ve eğitim saatini doldurduktan sonra sınavların açılmasını sağlıyor. Videolu anlatımla ilerleyen dersler part şeklinde, konulara göre ayrılarak bir eğitmen arkadaşın size dersi detaylı bir şekilde anlatması üzerinden devam ediyor. Aynı zamanda gerekli olan kitap ve notların da bulunduğu sistemimizde PDF yardımıyla yine bilgisayar üzerinden okumalarınızı yapabiliyor ve sınava hazırlanabiliyorsunuz.

Uzaktan Eğitim Hayatımıza Nasıl Etki Ediyor


Uzaktan eğitim üniversitelerin de içinde bulunduğu, devlet kurumlarından onaylı bir online eğitim projesidir. Bu proje iş sahasında kullanabileceğiniz sertifikalar almanızı sağlayarak, eğitiminizi tamamladığınızı ve alanınızda uzmanlaştığınızı göstermektedir. Aldığınız sertifika sayesinde, iş hayatına atılabilir ve düzenli bir işe sahip olabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Süreci Ne Kadar Etkili?


İstanbul Boğaziçi enstitüsünün açtığı eğitim programları, kısa süreçte uzaktan eğitim alarak iş sahasında etkin olmanızı sağlamaktadır. Şu anda Türkiye’de sertifika programları üzerinden sosyal medya uzmanlığı, hasta kabul sekreterliği, tıbbi sekreterlik gibi alanlarda ihtiyaç duyulan personel açıkları kapatılmış, sertifikalı eğitim sayesinde birçok kişi iş sahibi olabilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.