Evet, yazı yazarak internetten para kazanmak mümkün!

31 Ocak, 2020
Yazı yazarak internetten para kazanmak
Yazı yazarak internetten para kazanmak
Haliyle, yazı yazarak internetten nasıl para kazanılır sorusuna biz blog yazarlarının yanıtı tabi ki "blog" olacaktır. Ama benim bu yazımda bahsettiğim kazanç modeli blog yazarak para kazanmak değil dostlarım. Başkası için makale yazarak, metin yazarlığı yaparak para kazanmaktan ya da yazdıklarımızı satarak gelir elde etmekten bahsettim bu yazımda. Peki nasıl?

Yazı yazarak para kazanabilmek için tabi ki ilk olarak yazabilmek ve yazmayı sevmek gerekir. Çünkü söz konusu "iş" kavramı olunca keyfi hareket etmek pek mümkün olmuyor. Sipariş edilen yazıların bir iki gün içerisinde hazırlanıp teslim edilmesi gerekir. E tabi onlarca, yüzlerce içeriği düşündüğünüzde ise hızın ve yeteneğin ön planda olması gerektiğini anlıyoruz.

Yazı yazarak nasıl para kazanabiliriz?


Dijital dünya gün geçtikçe daha çok insana hitap etmeye ve daha çok insan tarafından kullanılmaya devam ediyor. Söz konusu ülkemiz Türkiye olunca yolun daha başında olduğumuzu da bilmemiz gerekir. Haliyle böyle bir gelişim içerisinde ihtiyaç duyulan hizmetlere de talebin yoğun olması gayet normal. Konu içerik olunca ise haber ve diğer içerik siteleri olsun, dijital ajanslar, reklam ajansları, kurumlar, web tasarımcılar ve daha niceleri metin yazarlarına daha doğrusu metinlere, yazılara ihtiyaç duyuyorlar. Çünkü hazır yazılar hem vakit hem de nakit olarak kar sağlıyor. (Nakit derken tabi ki belirli ücretler ödenerek satın alınıyor içerikler ama metin yazarı olarak çalıştırılacak olan bir personelin gideri düşünüldüğünde...)

İşte bu sebeplerden dolayı biz blog yazarları, blog yazarak hedeflediğimiz kazançlara ulaşamıyorsak, yine yaptığımız işi yaparak yani yazı yazarak gelir elde edebiliriz.

Kimin için yazacağız, yazdıklarımızı kime satacağız?


Bu işlemler için birçok web sitesi var. Bu sitelere üye olarak ne tür hizmetler verdiğinizi belirtip müşterilere ulaşabilirsiniz. Hizlibul.com, backlink.com.tr gibi. Tabi forum sitelerinde, sosyal medya aracılığı ile ya da kendi imkanlarınızla ulaşabildiğiniz insanlara da bu türden yazarlık hizmeti verebilirsiniz. Benim gördüğüm kadarıyla üç tip hizmet söz konusu yazarlar için. İlki kelime bazlı, haftalık, aylık editörlük hizmeti ve son olarak ise hazır içeriklerin satışı. Ücretlendirme ise kelime bazlı oluyor. 100 kelime ortalama 1,5 TL ile 5 TL arası değişiyor. Tabi bir yazı için 150, 200 TL gibi rakamlar isteyenler de var :)

Sonuç olarak böyle bir sektörün varlığından siz dostlarımı da haberdar etmek için bu yazıyı yazdım. AdSense gelirlerinin çok düşük olması her blog yazarında olduğu gibi sizi de "Verdiğim emeğe değer mi?" sorusunu sorgulatıyordur. Her gün özenle yazıp paylaştığınız içeriklerle aylık 5, 10 TL gibi komik kazançlar elde etmek yerine bir yazı için 5, 10 TL kazanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Teşekkürler 👍😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Konuya farklı bir bakış açısı getirmek isterim.
    Yazı yazıp yazılan yazıdan para kazanmak imkansızdır. Peki yazı yazarak para kazananlar nasıl yapıyor?
    İçerik üreticilerinin yaptığı işe baktığımızda bir katma değer üretiyor ve ürettikleri değeri satıyorlar. İnternetten bir araştırma yapıyor onu bir başka şeyle birleştiriyor ondan yeni birşey üretiyor vs.
    Böyle bir merak, istek, çalışma azmi yoksa bu işlerden para kazanmak mümkün değildir. Böyle merakı isteği olan kişilerde zaten bu yöntemi kullanmazlar. İçerik üretmek bir topluluğa ulaşmak ve çevre edinmek, bu çevre ile etkileşime geçmek demektir.
    Birşeyler kazanabilinirse bu yöntem ile kazanılabilir.
    Bunun dışında içerik üreterek Kendini geliştir, çevreni geliştir ve bilgiden para kazan.
    Fiziksel temas ile korona bulaşsa da en azından şimdilik sanal etkileşim ile temas ile birşey bulaşmıyor.
    Bir zamanlar bilgisayarlara virüs bulaşma dedikodusu vardı. Format atanlar o işin çok ekmeğini yedi.
    Korona günlerinde bu fırsatı değerlendirelim. Yaklaşmakta olan sanal sanayii devrimidir.
    Herkese başarılar.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.