Garaj zemini epoksi ile nasıl tamir edilir?

21 Nisan, 2020
Garaj zemini epoksi tamiri
Garaj zemini epoksi tamiri
Zamanla veya bazen kurulumdan hemen sonra, garaj zemin bazen çatlamaya ve dağılmaya başlayabilir.

Beton yüzeyindeki çatlaklar genellikle odadaki çok fazla su veya nem, kötü kurulum veya sıkıntılı bir yüzeyden kaynaklanır. Ufalanmış, çatlamış veya tozlu beton kesinlikle tamir edebilir, ancak doğru ürünleri ve süreçleri kullanmak gerekir.

Garaj zeminleri genellikle dayanıklı ve uzun ömürlü olması gereken betondan yapılır. Epoksi zemin kaplama da tam bu konuda en etkili çözümdür. Bununla birlikte, ağırlık, kullanım, hava durumu ve diğer faktörler nedeniyle, beton garaj zeminde çatlaklar ilerleyebilir. Bir garaj tabanındaki çatlaklar, yayılmalarını ve daha fazla hasara neden olmalarını önlemek için mümkün olan en kısa sürede onarılmalıdır. Beton bir garaj katında çatlak onarımına başlamadan önce saha hazırlığı şarttır.
Garaj zemini epoksi tamiri
Garaj zemini epoksi tamiri
Radyal matkap, keski ve çekiç yardımıyla betonun çatlamış veya kırılmış olduğu alanlardaki tüm kırık parçaları ortadan kaldırılır. Kırık beton kalıntılarını sert bir fırça ve bir spatula ile temizlenmesi gerekecek ve daha sonra tozu temizlemek için yüzeyi süpürülecektir. Daha sonra bir astar tabakası uygulanır ve yaklaşık 10 saat kurumaya bırakılır; bu betonu yüzeyle daha iyi kavramak için yapılır. Bütün bu adımlarla, harç hazırlanabilir. Harcı mala, metal cetvel veya mala ile iyice bastırarak hasarlı bölgeye uygulanır.

Geniş alanlar için, daha iyi tesviye için harcı daha sıvı hale getirilmesi yapılır. Yüzeyi daha sert ve daha güçlü hale getirmek için üzerine biraz kuru çimento uygulanmasını ve mala ile sıvalanmasını yapılır. Ekstra sabitleme malzemesi gerektirebilecek düşük lekelere dikkat edilir. Derin yarıkları sabitlerken, kırılma parçası yolunu silis kumu ile doldurmak için idealdir. Bu, sabitleme malzemesinin sızmasını önleyecektir. Doldurulması gereken düşük lekeler yapmak gibi bol malzeme kullanmaktan kurtarır.
Garaj zemini epoksi kaplama
Garaj zemini epoksi kaplama
Garaj tabanının onarımı için bir epoksi kum bulamacı veya sabitleme karışımı kullanılması gerekecektir. Hangi türü kullanıldığı, düzeltme derecesine  bağlıdır. Bir bölünmeyi düzeltmek için biraz daha fazla çaba gerektirir, ancak yapmak çok zor değildir.

Yüzey uygun şekilde düzenlendikten sonra, karışımı mala kullanarak oyuk bölgeler üzerine uygulanır. Bazı kombinasyonlar kendiliğinden yayılır ve metal bir sileceğe bağlanabilir. Yumuşak bir şekilde tüylediğinizden emin olun ve yönergelere göre sabitlenir. Kaçırdığınız küçük bölmeleri veya düşük noktaları doldurmak için yeni bir uygulamaya ihtiyaç olabilir.

Bununla birlikte, gölgeli bir boya veya renklendirilmiş  epoksi yapıştırıcı uygulanıyorsa, bu noktada, kusurları olmayan hoş pürüzsüz bir katı parçaya benzetilmelidir. Epoksi Zemin Kaplamaları (Epoksi Zemin Kaplama Nedir? Sorusuna cevap için lütfen https://ankaraepoksizeminkaplama.com/epoksi-zemin-kaplama-nedir-nasil-yapilir adresini ziyaret ediniz) ile, daha kalın epoksi yüzey katmanı gizleyeceğinden zemin boşlukları onarılması üzerinde strese gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.