Wordpress tema yükleme ve kurulumu |
- Wordpress tema kurulumu yapabilmek için bir takım şeylere gereksinim duyacaksınız. Bunlar:
- Wordpress admin paneline erişim yetkisi
- Yeni kuracağınız temanın bilgisayarınıza indirilmesi
- FTP alanına erişim
- Phpmyadmin kısmına erişim
Bunların içerisinden 2 numara ile birlikte yanına tema yüklemek için seçeceğiniz alternatif yollardan bir tanesini ekleyerek temanızı başarılı bir şekilde siteye yükleyebilirsiniz.
Wordpress Tema Yükleme
Wordpress tema ücretsiz kurulumu yapmak için öncelikli olarak bir tema bulmalısınız. Sitenizin kategorisine en uygun, SEO kurallarına göre tasarlanmış olan bir tema sizin ihtiyacınıza görecektir. Bu temayı edindikten sonra artık kurulum sürecine geçme zamanı gelmiştir.
Wordpress Admin Paneli
Admin panelinde temalar kısmında binlerce ücretsiz ve Premium tema bulunmaktadır. Bu temalardan seçeceğiniz bir tanesini saniyeler içerisinde sitenize entegre edebilirsiniz. Bunun için;
Görünüm, Temalar sekmesi altından işlemlerinizi yapabilirsiniz. Burada zip dosyasına gerek kalmadan seçtiğiniz temayı yükleyebilir, siteye uygulamadan önce ön izleme yapabilirsiniz. Burada aradığınız tema için arama butonunu, filtre kısmını, canlı ön izleme kısmını seçerek bir temada karar vermelisiniz. Sonrasında ise yükle diyerek temayı sitenizde görüntüleyebilirsiniz.
Manuel Tema Yükleme
Wordpress zip tema yükleme özelliği sayesinde daha önceden indirdiğiniz temayı bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz. Bunun için:
Görünüm, Temalar, Yeni ekle, Tema yükle
Bu kısımdan sonra sitenizi bir kez canlı ön izleme yaptıktan sonra beğendiyseniz eğer etkinleştir diyerek yeni temayı sitenizde kullanıma başlayabilirsiniz. Manuel tema yükleme ile birlikte temanızı birkaç dakika gibi kısa bir sürede yüklemiş olursunuz.
FTP İle Tema Yükleme
Oldukça basit olan FTP ile tema yükleme için sisteme biraz aşina olmalısınız. Bunun için FTP istemcisi ve dosya yöneticisi gibi işlevleri nasıl kuracağınızı bilmeniz gerekir.
FTP istemcisi, Wordpress, publichtml, wp-content, themes
İndirdiğiniz temayı buraya yükleyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra Wordpress admin panelinden görünüm ve sonrasında temalar diyerek yeni temayı oradan sitenize yükleyebilir, hatta birde ön izleme gerçekleştirebilirsiniz.
Phpmyadmin İle Tema Yükleme
Bu tema yükleme konusunda belki de en zorlu olan yöntemdir. Buna göre öncelikle hosting platformundan mySQL içerisinde bulunan wp-config.php dosyasını bulmalısınız. Bunun için hosting içerisindeki dosya yöneticisi panelinden de bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra mevcut olan Wordpress temalarının isimlerini öğrenebilirsiniz. Wp-content/themes klasöründen bu bilgileri alabilirsiniz.
Bu aşamalardan sonra wp-options, "template" ve stylesheet dosyalarını bulun. Bunları bulduktan sonra bu klasörleri düzenleyin. Böylelikle Wordpress sitenize yüklü olan temayı değiştirmiş olacaksınız.
Wordpress tema yükleme ve kurulumu işlemleri sonrasında artık sizlerde sitenizin temasını kolay bir şekilde nasıl değiştireceğinizi öğrenmiş bulunuyorsunuz. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken hala bir takım işlemler kaldı.
Wordpress Tema Kurulumu
Ücretli veya ücretsiz tema yükleme işlemi gerçekleştikten sonra artık temayı sitenize uyarlamak kaldı. Bu aşamada tema ayarları kısmından temanızın kategorilerini, alt menülerini, logo ve banner gibi alanlarını düzenleyebilirsiniz.
Temanın gereken tüm Türkçeleştirme işlemi yapıldıktan sonra sitenizde artık kullanıma hazır olduğu söylenebilir. Bu aşamadan sonra son kez kendiniz temayı kontrol etmeli ve sitenizde kullanmaya başlamalısınız. Burada size vereceğimiz ipucu ise temanın mobil görünümüne masaüstü görünümden daha çok özen göstermeniz olacaktır.
Bu içerik Blog Tecrübem için İlkay Gürler tarafından yazılmıştır. Eğer SEO, AdSense, Webmaster, WordPress ve Blogger konularına meraklıysanız blog sayfamı ziyaret edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.