Hürriyet Bumerang tecrübem

25 Kasım, 2016
Hürriyet Bumerang
Hürriyet Bumerang
Blog yazarlarının belki de en büyük hayal kırıklıklarından biri de yönettikleri blog sitelerinden para kazanamamalarıdır. Bir çok blog yazarı gibi bu duyguyu ben de tattım. Biz blog yazarlarını az da olsa sevindirecek bu durum özellikle bazı blogger arkadaşlarımızın kabusu olmuştur. Blog sitelerimizden para kazanmanın bir yolu da bir Türkiye firması, kuruluşu olan Hürriyet Bumerang'tır. Bu yayınımda sizler için faydalı olacağını düşündüğüm Hürriyet Bumerang sistemi ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Yılını tam hatırlamıyorum ama 2013 yılı diye düşünüyorum, açtığım bir blog sitesi için Hürriyet Bumerang'a başvurmuştum. Başvurum galiba bir iki hafta sonra onaylanmıştı. Tabi üyelik tipi bronzdu. Bir heyecana kapılıp reklam almayı bekler oldum. Aradan aylar geçmişti ve ben Bumerang'ın sitemizde eklemesini istediği tüm şablonları yani bannerları blogumun her yerine eklemiştim. Ve bloguma gelen ziyaretçilerin de olduğu gibi Hürriyet Bumerang'a gittiğinden de emindim. Aradan aylar geçmişti ve Bumerang bana bir mail atmıştı. Üyeliğim altın olmuştu ve artık reklam geliri elde edebileceğim söyleniyordu. Tabi mutlu oldum. Çünkü artık internetten para kazanabileceğime inanmıştım.

Altın üyeliğin ardından uzun bir bekleyiş devam etti. Hatırladığım kadarıyla bir ay gibi bir süreden sonra telefonuma gelen bir mesajla Hürriyet Bumerang'ın reklam içeriğini bloguma ekledim. Alacağım ücret 2 tl 😰. Neyse, tanıtım içeriğini paylaştım, reklam süresi doldu ve hesabıma 2 tl eklendi. Uyarılarda hesabımdaki bakiyenin 50 tl üstü olduğunda para çekebileceğim söyleniyordu. Hani bu her gün yapılan bir şey olsa yani günlük 2 tl'den ayda 60 tl'lik bir kazanç olsa yine umut var denir. Ama o dönemler hatırladığım kadarıyla ilk ay sadece 2 reklam verildi bana. Çok komik bir rakam bu. Tabi bir ümitle uzun süre Bumerang üyeliğim devam etti. Toplam da kazancım 12 tl oldu ve daha sonra reklam gelmedi. Ben blogumu kapattım ve o biriken 12 tl hesabıma yatmadı. Ki eminim benim gibi çabalayan bir çok blogger arkadaşım bu türden bir olayla karşılaşmıştır. Burada tabi kazanan Hürriyet Bumerang oldu.

Bu söylemlerimi destekler nitelikte olan bazı blog sayfaları gördüm. Yani her gün binlerce tık alan blog sayfaları nedense bir süre sonra benim gibi Hürriyet Bumerang'ı bırakıyorlar.

Sonuç olarak, Bumerang reklam ağı hakkında sizlere tavsiyem şudur: Kendi özgün içeriklerinizi paylaşarak arama motorlarında üst sıralara çıkabilir ve daha güzel kazançlar elde edebileceğiniz reklam ağları, reklam fikirleri keşfedebilirsiniz. Boşuna bu tür reklam ağlarına bel bağlayıp belirsizliğin içine kendinizi sürüklemeyin.

19 yorum:

  1. Bu konuda size aynen katılanlardanım...Ayda yılda bir lütfedilip yollanan reklam teklifinden 6 TL.lik reklam ücreti hesabınıza ekleniyor.Çok ta bir beklentim yok bundan ....
    Sizi + ekledim.
    Ben de http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim sizi.Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. :) Çok hoş bir blogunuz var. Takibe aldım sizi...

      Sil
  2. Yazınız gerçekten faydalı olmuş fakat merak ettiğin bir şey var bumerang üye olup reklamları (daha doğrusu tanıtım yazilarini) paylaşmaya hakkımız var mı? Ben bu sisteme üye olmayı daha çok baclink ve yazarkafe için istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Reklam içeriklerini yayınlayıp yayınlamamak size kalmış. Bu konuda zorunlu kılmıyor blog yazarlarını. Ama Bumerang'ın bannerlarını blogunuza eklemek zorundasınız.

      Sil
    2. Bugün başvuru yaptım. Bakalım kabul edilecek mi. Adsense onayı için 17 gündür bekliyorum bir cevap gelmedi artık umutlarım azalmaya başladı. Cevabınız için de teşekkür ederim. Böyle eski bir yazıya bile cevap verdiniz.

      Sil
    3. Rica ederim... Bumerang başvuruları genelde kabul edilir, bunu merak etmenize gerek yok. AdSense için ise kesinlikle pes etmeyin. Özgün içerikler paylaşmaya devam edin bir süre sonra gerekli şartlar yerine getirilince başvurunuz onaylanacaktır... Ayrıca matbuu ile para kazanmanız da mümkün. Bunun için şu linkleri ziyaret edin.

      -http://blogtecrubem.blogspot.com/2016/12/matbuucom-dan-gelir-elde-edebilir-ve-sitenizin-reklamini-yapabilirsiniz.html

      -http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/03/Matbuu-com-dan-ilk-odemeyi-aldim.html

      Sil
    4. Tüm yazılaeınızı okuyorum zaten ofpof vb de okudum bende tam bu yazınıza bakıyordum :D

      Sil
  3. Merhaba! yine eski yazınızdan sizi rahatsız edeceğim ama Bumerang'da 68 ₺'ye ulaştım ve ödeme talep edecektim. Fakat ödeme için Tc Kimlik No'da isteniyor sizce vermek bir sorun yaratır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar estağfurullah, sorun olacağını sanmıyorum. Ama garip olmuş istemeleri. Daha önceki reklam ödemelerinin hiçbirinde benden kimlik numarası istememişlerdi, Matbuu da dahil buna.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Adsense ve ofpof da istemedi benden, bende o yüzden bi garipsedim.

      Sil
    3. Bu arada biraz araştırdım stopaj vergisi ödedikleri için bu bilgiye ihtiyaç duyuluyormuş. Ama resmi bir bilgi de bulamadım o yüzden ne kadar doğrudur bilemeyeceğim.

      Sil
    4. Muhtemelen vergi ödemesi içindir.

      Sil
  4. Hocam selamlar. Ben Adsense'e bir kaç defa başvurdum. Fakat sürekli yetersiz içerik diye geri döndüler. Şuana kadar yazdığım tüm yazıları tamamen kendim hazırladım. Adet konusunda şu kadar makaleden önce olumlu dönmüyorlar diye bir şey var mı? Bloğuma bakarak eksiklerimiz söylerseniz çok sevinirim.
    -https://mahiryildizhancom.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, teknik olarak bir sorun yok blogunuzda ama yaklaşık bir yıldır 14 tane içerik paylaşmışsınız. Bu sayı oldukça az. İçerik sayısı konusunda belirli bir kriter yok ama tavsiyeler de sürekli değişiklik gösteriyor. Siz içerik paylaşmaya ve AdSense'e başvurmaya devam edin. Benim tavsiyem ise en az 60 içerik.

      Sil
  5. blogger.com üzerinden para kazanmaya başlamak için 6 ay beklemek gerekiyor sanırım. Merak ettiğim şey bu sure içerisinde tıklanmalarım 6 ay sonra hesabıma yatmış olacak mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AdSense reklamları sitenizde olduğu süre içerisinde gelir elde edebiliyorsunuz. Önceki tıklamaların size kazancı olmayacaktır. Yalnız şöyle bir durum var, eğer gereken koşulları sağlarsanız daha kısa sürede AdSense onayı alabilirsiniz. Ayrıca daha kısa sürede yüksek değerlere ulaşabilirseniz özel reklam teklifleri de alabilirsiniz. Bu tür reklamlar AdSense gelirinden daha fazla olacaktır.

      Sil
  6. İyi günler, yukarıda bahsi geçen reklam ağı ile beraber adsanse reklamları da kullanılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, kullanılabilir tabi ama Bumerang hala aktif mi, bilmiyorum.

      Sil
    2. Evet, hala aktif. Dün itibari ile altın üyeliğimi onayladılar. Birçok kötü yorum olduğunu biliyorum ama esas reklamlara geçmeden önce aldığım bu onay benim için küçük de olsa motivasyon kaynağıdır. Bu konuda bana önermek istedikleriniz var ise mutlaka dinlemek isterim.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.