Bir blog oluşturmak sadece 5 dakika!

26 Aralık, 2016
Blog nedir?
Blog nedir?
Blog nedir? Blog nasıl kurulur? En çok kullanılan ücretsiz blog sistemleri hangileridir? Blog kurarak gelir elde edebilir miyim? Bloglarda ne tür içerikler paylaşılır yada paylaşılması gerekir?

Blog nedir?


Blog; paylaşmayı seven insanların tecrübelerini, yeteneklerini, bilgilerini yazı ya da görsel içeriklerle diğer insanlarla paylaştığı bir web sitesidir. Blog diye adlandırılan bu internet sitesine; özel hayatınızdan kesitler, bilgi ve tecrübelerinizden esinlenerek yazdığınız öneriler, makaleler, hikayeler, şiirler, gezi yazıları gibi dilediğinizi paylaşabilirsiniz.

Blog nasıl kurulur?


Kod bilginiz varsa dilediğiniz tasarıma sahip bir blog sitesi oluşturabilir ve istediğiniz şekilde tasarlayabilirsiniz. Kod bilginiz yoksa eğer Godaddy gibi uluslararası yada benzer yerel firmalardan hazır web sitesi satın alabilirsiniz. Bunların dışında ücretsiz blog sistemi sunan Google Blogger ve Wordpress'i de kullanabilirsiniz.

Bunların dışında ücretsiz olarak blog açabileceğiniz Tumblr, Weebly, LiveJournal gibi blog platformları da bulunmakta. Bahsettiğim bu blog sistemleri alanında en iyi olan blog sistemleridir.

En çok kullanılan ücretsiz blog sistemleri hangileridir?


En çok kullanılan ve bilinenler Blogger ve Wordpress'tir. Maliyet açısından bakarsak eğer Blogger ücretsiz hosting (alan) sağlar ve domain (alan adı) entegre etmek için ücret ödemezsiniz. Wordpress için ise domain entegre etmek ve hosting için ödeme yapmanız gerekir. (Blogger mı, Wordpress'mi?)

Blog kurarak gelir elde edebilir miyim?


Blog siteleri kurarak tabi gelir elde edebilirsiniz. Peki nasıl? Oluşturduğunuz blog siteleri sayesinde zamanla belirli bir takipçi sayısı elde edersiniz. Ve gün geçtikçe yıllanan bloglarınızın tıklanma sayısı artar. Popüler olan bu tarz bloglarınızda kendi ürünlerinizi pazarlayabilir, tanıtım yazıları yayınlayabilir veya banner reklamlar alabilirsiniz. Ayrıca blog siteleri ile uzman olduğunuz konularda bilgi ve tecrübelerinizi de pazarlayabilirsiniz.

Bloglarda ne tür içerikler paylaşılır yada paylaşılması gerekir?


Blogunuzdan maddi gelir elde etme çabasında olmayabilirsiniz. Yada büyük hayalleriniz olabilir. Ama takipçi kazanmak ve çok okunmak istiyorsanız eğer, özenle ve önemle hazırlanmış içerikler paylaşmanız gerekir. Hikaye, şiir gibi edebi metinler yayınlayabilir yada yemek tarifleri paylaşabilirsiniz. Yada kısıtlama yapmadan aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz. Ama çoğu meşhur bloggerların özellikle tavsiyeleri bildiğiniz ve uzman olduğunuz konular hakkında yazmanız doğrultusunda. Bu sayede blogunuzu güncelleme konusunda sorun yaşamaz ve takipçilerinizden gelen sorulara daha doğru yanıtlar verebilirsiniz. Ayrıca uzman olduğunuz konularda blog yayınları yaparak ilgili olan firmaların dikkatini çekebilir ve reklam teklifleri alabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Güzel b,ilgi. Bloglar ve arkalarındaki görünmez kurucuları hakkında :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık bilgi için :))))Öğretiler için....

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık. Bilmeyenler için iyi. Aslında ben de pek biliyor değilim ama blog açabildiğime göre, biraz anlıyorum demek ki değil mi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Tabi kesinlikle... Blog sitelerini teknik açıdan değerlendirmek yanlış olur aslında. Önemli ve ön planda olması gereken yayınlardaki bilgi paylaşımıdır bence. Ve siz gayet güzel bir şekilde bilgilerinizi paylaşıyorsunuz. Bu yüzdendir ki Google reklam vermek için sizin blogunuz gibi sayfaları tercih ediyor...

      Sil
  4. Ben psikoloji üzerine yazıyorum ama takipçiler okudukları insanın kim olduğunu da bilmek istiyor.O yüzden ara ara kendimle ilgili şeyleri de yazıyorum.Genelde de olumlu geri bildirimler alıyorum :) O yüzden teknik konularda yazanlar ara ara farklı şeyler de yazmalı diye düşünüyorum :) Teşekkürler yazı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim:) Ben teşekkür ederim yorumunuz ve tavsiyeniz için.. :)

      Sil
  5. Güzel ve yararlı bir yazı olmuş. Yönlendirmeler ile en başta yapılan hatalar önlenmiş olacak.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, düzenli olarak içerik paylaşarak SEO çalışmalarıyla üst sıralara çıkabilir ve hedef kitlenize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. (Lütfen yorum kurallarına uyunuz.)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.